reklama

Psp-tridsať ľudí

kora3d , 02. 05. 2011 - 19:17

reklama

Ahojte.Dnes mi volala kamarátka,že chce tortu na prvé sväté prijímanie pre syna.Nechce ovocnú tortu,lebo on ovocie neľúbi.Takže sme sa zhodli na tom,že bude vanielkovo -čokoládova.Chcela by som urobiť plnku pravú parížsku šľahačku,no nikde som sa nedočítala aká tá pravá vlastne je. Dáva sa tam maslo,alebo nie? Alebo sa len vyšľahá-tá uvarená šľahačka? Tiež sa ma pýtala či by ju vyšlo lacnejšie keby si dala suroviny.To znamená. chce tortu pre 30 ľudí,to som si vyrátala cca 20 vajec atď..Takže :má to byť obdĺžnik,s kalichom a nápisom,vanielkovo čokoládová,potiahnutá hmotou. váha a cena ma odhadom vyšla na 50-60€,no ale keby si chcela suroviny dať koľko mám pýtať od roboty+energie?ďakujem!

Pozrite si aj


reklama


reklama

selenka, Po, 02. 05. 2011 - 19:22

odrataj od tej orientacnej ceny predpokladane naklady na suroviny, ktore by si na taku tortu nakupila Ty a ten rozdiel bude cena pre Teba.

Neviem,ale veľa som sa tu o tom dočítala a baby radili,že polovica s ceny torty.Napr.berieš 10€ za kilo,torta by mala 4,50kg t.j.45€/2 sa rovná 22,50€,toľko by si mala za robotu,,no neviem ešte som takto nerobila,,,ale dúfam,že pomohla Mrkám Mrkám Mrkám Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Pravá parížska šľahačka sa robí iba z tej uvarenej živočíšnej 33%-nej šľahačky a čokolády, keď už sa pridá k nej 82%-né maslo, tak je pravý parížsky krém.... tá falošná alebo nepravá parížska šľahačka je zase z rastlinnej šľahačky...
Kvietok Slnko Kvietok

Pravá parížska šľahačka sa robí iba z tej uvarenej živočíšnej 33%-nej šľahačky a čokolády, keď už sa pridá k nej 82%-né maslo, tak je pravý parížsky krém.... tá falošná alebo nepravá parížska šľahačka je zase z rastlinnej šľahačky...
Kvietok Slnko Kvietok

veve04, Po, 02. 05. 2011 - 20:20

lienocka013, ked sa prida k tej slahacke maslo, tak to uz nie je pravy parizsky krem. ten je len zo slahacky a cokolady....No ja by som nechcela aby si doniesli suroviny....kazda ma vychytane uz svoje "znacky" vyrobkou...osvedcene, s poznatkami ako sa spravaju na vyrobu toriet, korpusov a plniek atd. a to prave nemusia nakupit a doniest mi nieco co vobec nemam vyskusane a moze nastat problem....ale to je len moj skromny nazor Chichocem sa

veve04 ja som rozpísala presne čo je samotná pravá parížska šľahačka, pravý parížsky krém a nepravá parížska šľahačka... rozdiel je v tom,aké suroviny sa použijú...

veve04, Ut, 03. 05. 2011 - 08:54

som zabudla dat otaznik v tej mojej prve vete lienocka013 Chichocem sa , lebo ja som bola doteraz z tohoto ozaj jelen-ica, a dufam, ze som to teraz uz konecne pochopila Zlomené srdce

parižska šlahačka je čokolada+šlahačka a krém je s maSLOM

,

Maria52, Po, 02. 05. 2011 - 23:51

ja si myslím,že jej povedz,aby ti suroviny nenosila,lebo ty máš svoje a ty aj tak cenu torty znížiš iba o cenu,za ktorú ona nakúpi,alebo ty....veď tie suroviny nebude mať zdarma

Maria52, Po, 02. 05. 2011 - 23:52

ja si myslím,že jej povedz,aby ti suroviny nenosila,lebo ty máš svoje a ty aj tak cenu torty znížiš iba o cenu,za ktorú ona nakúpi,alebo ty....veď tie suroviny nebude mať zdarma

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama