reklama

Prosím poraďte mi - ovocná torta


reklama

Ahojte dievčatá, prosím Vás súrne potrebujem poradiť. Mám známej upiecť tortu s ovocným krémom /rozmýšľala som jahodovým/. Môžem urobiť iba svetlý korpus, jahodový maslový krém ? Neviem, či tam môžem dať aj celé ovocie, či to neochoreje vo vnútri. Navrch chce iba čokolád. polevu, lebo poťah. hmoty im nechutia. Robím ovocnú tortu prvý krát, doteraz som robila iba rezy. CHcem, aby im to hlavne chutilo. Poradíte dajakú dobrú plnku ovocnu do torty ? Nie tvarohovu prosím - chce to na birmovku. Ďakujem strašne moc za každú radu. Ď. PlačemPlačem


reklama


reklama

marka84, Ut, 12. 06. 2012 - 19:03

ja idem teraz robit biely korpus s jahodovym kremom (s jahodoveho dzusu) a nakrajam tam aj zopar jahod ale nie konzervovane nie su strasne hnusne...

ja by som urobila vanilkovy korpus,ak nechces tvarohovu,tak traseny krem,alebo ja robim tak ze uvarim 2pudingy v 600ml mlieka,cukor podla chuti a zamiesam jednu kyslu smotanu,do toho broskyne mandarinky,a navrch este ovocie a zelatinu,a dookola piskoty a stuhu,podla mna to je takto velmi pekne!a ked nechcu potahovanu ale ovocnu tak to moze byt!akosi si neviem predstavit urobit ovocnu a poliat ju cokoladou,ale mozno je to fajn,len mne to nepasuje!

Katie, Ut, 12. 06. 2012 - 19:33

Ahoj, ja robím jahodovú plnku bežne, je to najobľúbenejšia...400ml jahodovej šťavy uvaríš s jahodovým pudingom a 1 lyž.polohrubej múky...vymiešaš 1 palmarín so 150 g práškového cukru a do toho po lyžiciach primiešavaš vychladnutú jahodovú zmes...ten krém je ľahučký, nemastný, proste super. Korpus potriem jahodovým lekvárom, na to krém a na to jahody...ja dávam tie kompótované, dobre odkvapkané lebo čerstvé sa mi zdajú v tom tuhé a ešte zvyknú pustiť šťavu ak to nezjedia hneď...používam kompót kupovaný značku Gianna, žiadny iný...domáci už nemám :) Tento recept môžeš použiť na akýkoľvek druh ovocia, robila som aj marhuľový a bol tiež super :)

Monči, Ut, 12. 06. 2012 - 20:28

ja mám podobný recept,ako katie,ale namiesto palmarinu dávam maslo,nám maslové viac chutia.a inak úplne rovnako ako katie.tiež mám dobré skúsenosti len so značkou giana,raz som kúpila inú a boli hrozné.a čerstvé jahody sú super a mňam,ale rýchlo sa pokazia,aspoň mne Mrkám

ja som robila svetlý korpus s jahodovym kremom - robila som len jednu vrstvu kremu- rozmixovala som si jahodovy kompot, aj s jahodami asi 4 dcl a uvarila s jahodovym pudingom, pred uvarenim pridala cukor podla chuti aj kis.citronovu, uvarila hustu kasu a po vychladnuti vslahala maslo, 125g- rovnakej teploty, maslo si najprv preslaham a tak pridavam do pudingu, podla potrteby pricukrim. korpus som navlhcila, potrela jahodovym dzemom, ale nabuduce dam nejaky iny, trosku kyslavejsi, pretoze to bolo sladke az az Úsmev asi rybezlovy ... na krem som ukladala aj kompotove jahody, prekryla kremom a dalsi korpus... bolo to mnamky Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk
nech sa ti vydari SlnkoSlnkoSlnko

Zuzka_5, Ut, 12. 06. 2012 - 22:42

Ak môžem opýtam sa aj ja ked už je tu táto téma Slnko
Ja sa práve tiež chystám na ovocnú a rozmýšlam že dám tvarohový krém od Judit s jahodami a druhú vrstvu trasený ananásový nemáte vyskúšané? znesie sa táto kombinácia? Úsmev Mala by to byť taká sviežejšia tortička

nanaa, St, 13. 06. 2012 - 00:25

Veľmi dobre ovocne plnky sú zeesany, žiadne maslo, žiadny tvaroh, ziadny puding, fantastická chut s kuskami ovocia, plus čerstvé jahodky, mnam. Veľmi dobre, vyskúšaj. Pardon za chýbajúcu diakritiku, píšem z telefónu na rýchlo Chichocem sa .

dadika, St, 13. 06. 2012 - 07:36

Zeesan jahodový je super - minulý piatok som robila tortičku na detskú oslavu s plnkou šľahačka+jahodový zeesan a dostala som od mamičiek detí pochvalu, že mala vynikajúcu chuť - ovocná a sladká tak akurát Mrkám a aj príprava je úplne jednoduchá a rýchla, odporúčam vyskúšať SlnkoSlnkoSlnko

zou, St, 13. 06. 2012 - 08:58

ja som minule robila tvarohovu a odkvapkane kompotove jahody som namocila do cokolady a tak zatlacala do plnky, bolo to supeer, vraj...

henulka, St, 13. 06. 2012 - 09:37

Dievcata,chcem sa len trochu od temy opytat,do zeesanu davate len tie rastlinne slahacky alebo tam moze ist aj normalna slahacka zo supermarketu .... Hambím sa ... inac ja zvyknem robit jahodovy krem s jogurtom a je tiez velmi super,vsetci si ho chvalia,ale kedze ta pani nechce tvaroh,tak asi ani jogurt,preto moj recept ani nepisem,ale tu nemci nechu maslove plnky,takze ja sa tu trapim so zelanymi plnkami ako : pomarancova plnka, citronova plnka, schoko-mouse alebo Williams-hruska..... vy to mate na slovensku uz lahsie. Puding uvarit,ovocie zamiasat,maslo a hotovo. Veľký úsmevVeľký úsmev

dadika, St, 13. 06. 2012 - 10:36

Ja na zeesan používam aj klasickú živošíšnu smotanu na šľahanie 33%-nú. Podľa návodu na obale zeesanu som si urobila prepočet koľko treba prášku a vody na 100ml šľahačky a už robím len násobky tohto množstva. Smotanu trochu našľahám a pridám zeesan zmiešaný s vodou. Celú zmes riadne vyšľahám a hotovú náplň dám cca na 1hod do chladničky stabilizovať. Potom ju natriem na korpus a poskladám tortu a dám ju zachladiť do chladničky na obvyklý čas a tak potriem maslom s cukrom a potiahnem. Mrkám
Na tortu s priemerom cca 26cm ktorú plním 2x mi stačí krém zo 400ml šľahačkovej smotany + zeesan.

nanaa, St, 13. 06. 2012 - 16:00

ja pouzivam len rastlinnu slahacku, s normalnou som to este nerobila. totizto rastlinna uz obsahuje stabilizator, takze je fakt zaruka, ze krem drzi. robim presne ako pise dadka, len s tym, ze ja miniem na dva natery Chichocem sa , teda 2x plnim z 500 ml slahacky a 100 g zeesan so 125 ml vody. tiez kazdy kto ochutnal mi chvalil, ako dadke, ze je to neskutocna chut. ale mam odskusane rozne prichute zeesanov, no mozem len doporucit. neskutocne. ked uz moj muz vypytuje zakusky, tak to je co povedat, ale iba zeesanove Chichocem sa .

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama