reklama

prosim, karamelova slahacka


reklama

Ahojte prosim Vas o radu , uz 3x mi nevysla plnka a neviem kde robim chybu.
Robila som 6PL krystal cukru upalit na karamel a zaliat 250ml slahackou 33%.Vychladila som 24Hod.....
Problem je v tom ze sa mi nikdy z tej hustej masy nevyslaha slahacka, neviem co robim zle, prosim poradte mi.
Vopred Vam dakujem vopred za kazdu radu !!!!!

Pozrite si aj


reklama


reklama

alager, Pi, 13. 08. 2010 - 12:12

No neviem, ale ja osobne by som karamel zaliala len trochou smotany, nie celou. A po vychladnutí by som to postupne pridávala do šľahačky, ktorú šľahám. Poprípade by som ešte pridala stužovač. Neviem, čo ti na to povedia skúsenejšie, ale ja by som nezaliala asi karamel celým obsahom šľahačky. Úsmev

Adriana, Pi, 13. 08. 2010 - 12:19

Ja tuto uvarenu karamelovu šlahačku pridavam ako prichuť do kremov, do pudingoveho, alebo aj do vyšlahanej šlahačky.. napr. na veterniky... skus tak... Úsmev Úsmev Kvietok

Ja som ju robila takto: 3 PL cukru upálime na karamel, vmiešame horúcu šľahačku a dohladka rozvaríme. Necháme vychladnúť, odložíme na 24h do chladničky a potom vyšľaháme dotuha... a bola dobre tuhá, tak neviem, v čom bol u teba rozdiel. Akurát, keď som potom chcela vmiešať maslo, sa mi to zrazilo, a zostala z toho len riedka zmes... Smútok

adamira, Pi, 13. 08. 2010 - 12:27

DAKUJEM VAM !!!!
skusala som to vslahat do masla aj do masla+puding ale nechutilo nam to....bolo to malo karamelove...
Mozno som mala len inu predstavu, cakala som nadychanu slahacku a bolo to tazke a huste - ani krem ani slahacka ....tak neviem ....

Neila19, Pi, 13. 08. 2010 - 13:44

ja tiež dávam 6pl lyž.cukru upalim karamel zalejem šlahačkou a varím kým sa karamel neroztopí nechám vychladnuť a dám do chladničky na jeden deň po novom na par hodín do mrazničky a dávam ešte stužovač šlahačky a je super a pevný Slnko Slnko Slnko Slnko

ja robievam zo 4PL kryšt.cukru skaramelizujem,zalejem 300ml mlieka,rozvarím,nechám vychladnúť v chladničke,pridám 2práškové šlahačky a vymiešam.

Teda, že mňa toto nenapadlo... veď takto bežne robím tvarohovo-šľahačkovú plnku Chichocem sa, z práškovej je to oveľa tuhšie... Soni, máš sto bodov Áno Bozkávam

Sona chcela ,by som sa vam podakovat za dobru radu karamel s mliekom treba dat do chladnicky ja som to neurobila,nebolo to v recepte a robila som to prvy krat.Robila som kolac na vrch isla karamelova slahacka urobila som to presne podla receptu a slahacka sa nedala vyslahat bola som zufala kolac urobeny ale nedorobeny,tak som si zapla internet prosim poradte a nasla som vas postup tak som to dala na chvilu pre istotu do mraznicky asi po 20 min.som to skusila znova vyslahat a ono to islo ,to bolo radosti.Este raz vdaka Lubica Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Tlieskam

Sausen, Pi, 13. 08. 2010 - 15:43

sona napad za 100bodov s praskovou slahackou,superÁno praskovu mam doma staleMrkám

karmelka (bez overenia), Pi, 13. 08. 2010 - 17:12

no ja tento krém robievať bežne, lenže používam rastlinnú šľahačku. Upálim cukor-vždy len tak od oka-zalejem smotanou a prehrejem. Nikdy to nenechám prevariť, lebo raz som nedala pozor, zovrelo mi to a potom sa mi pri šľahaní zrazilo. Ked to idem šľahať po min 12 hod. v chladničke, je to tekuté. Ručne sa to šľahá dlho, tak som začala šľahať v kuch.robote a je vždy krásne krémová...

Faolan, So, 14. 08. 2010 - 00:09

ja robievam 155 g jemneho cukru upalim na karamel,zalejem skoro vriacou slahackou 155 ml a miesam do hladka odstavene zo sporaku,ked sa mi to zrazi do tuheho karamelu,vratim naspat na ohen a rozpustam o zivot Mlčím necham vychldit v chladnicke a neskor,alebo na druhy den slaham do zhustnutia. Ja som nasla tento recept v jednej knizke a tam je pisane ze sa to ma slahat ked to uplne vychladne.Vybratre z chladnicky a nechat zase "oteplit" na izbovej teplote,potom slahat do husta.Zatial mi to vyslo i s rucnym slahacom,len zase zalezi od slahacky.Tu mame predsa len inu... Skus,uvidis ci z toho nieco bude Kvietok

adamira, So, 14. 08. 2010 - 11:29

DAKUJEM VAM
budem skusat teda necham to aj "oteplit" , myslela som ze su potrebne 4-8 stupnou.....no este vyskusam...
Ale mavam problem uslahat aj beznu slahacku praskovu aj tekutu 33% neviem cim to je, davam aj stuzovace a nic..........Uz som ich tolko druhov vyskusala ale vydy su riedke....Prekvapenie Chichocem sa fakt neviem asi slahat alebo je mixer na figu!!!!alebo jaHambím sa
ESTE RAZ VAM DAKUJEM !!!!!

Faolan, So, 14. 08. 2010 - 14:00

tak to vyskusaj pri tej izbovej teplote so smotanovou slahackou,ja som tiez bola prekvapena ked som si to precitala.Kedze ja som tiez len amater,takze ja pokazim aj co sa pokazit neda Chichocem sa to je moja specialita, tak som si nakupila rozne zaujimave knihy o plnkach a dekoracii s marcipanom,WI,cokoladou atd a tam su zaujimave veci,ktore by mi ani vo sne nenapadli.Prekvapenie Ja mam zasa niekedy [problem,ze sa mi to vyslaha rychlostou blesku a potom je to hrozne tuhe.tak zase to musim sledovat a odhadnut,kedy dost.Váľam sa od smiechu po podlahe to si nevyberies Mrkám Tak vela zdaru!!! Slnko Slnko Slnko Kvietok Objímam Objímam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama