reklama

PROSíM - Čo robiť, aby sa hneď netopili mašle spravené s čokotransférom

rikiki , 14. 01. 2014 - 00:33

reklama

Prosím Vás, akú čokoládu používate na výrobu mašlí s čokotransferom, aby sa hneď netopili-aby vydržali cestu?...akú hrubú vrstvu čokolády nanášate? Je možné čokotransfer naniesť aj na už stuhnutú vrstvu čokoládovej polevy ( čokoláda-šlahačková torta)ako ďalšiu vrstvu--alebo ako by ste to riešili ak robite sacherku bez potretia len s polevou?Ďakujem


reklama


reklama

nerozumiem celkom, mne sa mašle nikdy netopili, ani v máji, keď bolo pomerne teplo a prevážala som v aute skoro hodinu, aj keď s klímou. Musíš dať pozor pri roztápaní čokolády, nesmie mať veľmi vysokú teplotu, ale či to má potom vplyv na topenie, to neviem. Ja dám nad paru, keď je polovica roztopená, zložím a pridám druhú polovicu a miešaním rozpustím. Tuk nepridávam žiadny. Nanášam dostatočne hustú, tuhnúcu, ale takú, aby sa mašľa dala dobre urobiť. Dám na chvíľu do mrazničky, odstránim fóliu a hotovo. Pracujem v rukaviciach, aby na čokoláde neboli odtlačky prstov. Používala som 52% čoko z Lí..a, aj 40% z Rakúska, obidve OK. Robila som s mašľami presne pred rokom pre svokru,mám v albume. Ináč poradiť neviem, možnom poradia skúsenejšie.

rikiki, Ut, 14. 01. 2014 - 14:10

Stefi - prosím ťa, ako si to myslela, že zle temperovaná? Ja ju pravdu povediac zvyknem rozpustiť v mikrovlne - to sa nesmie?
Nemôže to byť tým, že by som nanášala veľmi tenkú vrstvu čokolády?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama