reklama

Preco mi marcipan netvrdne

daka3 , 19. 04. 2011 - 07:24

reklama

Ahojte,

Vcera som robila doma falosny marcipan. Použila som dva recepty. Dala som ho do chladnicky a rano som sa isla pozriet na tu hmotu. Vobec to nestvrdlo. Figurky sa z toho nedaju urobit. Neviete kde som urobila chybu? Potupovala som presne podla navodu. Pani co ten recept pisala , hovorila, ze v chladnicke to stvrdne na kamen. Da sa to este nejako zachranit?
Dakujem Plačem


reklama


reklama

daka3, Ut, 19. 04. 2011 - 08:37

Recept som robila tento:
Rýchleschnoucí hmota na figurky:
400 g polotučného sušeného mléka, 500 g extra jemného moučkového cukru, 4 lžíce kukuričného, pšeničného nebo glukózového sirupu, 0,5 lahvičky tresti podle chuti., max. 50 ml vody, olej na ruce
Prosejte do misky mléko, pridejte práškový cukr a tresť. Prilijte sirup a začnete hmotu zpracovávat. Ruce si neustále máčejte v nádobe s vodou. Jakmile se ingredience začnou spojovat, presypte vše z misky na vál, potrete si ruce olejem a dukladne prísady prohnette. Je-li smes stále suchá a kolem jsou drobky, pridejte trochu vody a pokračujte v hnetení. Výsledkem by mela být tvárná tužší hmota, ktorá se na podložce nesesedá. Muže mírne lepit, ale stačí ji lehce poprášiť škorobem a nechat odpočinout. Figurky z ní tvorte nejdríve na druhý den.

Myslela som, že konečne som našla dobrý recept na falošný maricán a možem to teraz všetko vyhodiť.

daka3, Ut, 19. 04. 2011 - 08:49

dokonca aj menej. Potom som to farbila gelovkami. Ale nechala som si aj jeden kusok v povodnej farbe a ten je tiez makky. Fakt by som chcela nejaky dobry recept, taky aby sa dalo z toho robit cokolvek...motyle, postavicky... a hlavne aby sa dal použit viackrat...

ZuzkaV, Ut, 19. 04. 2011 - 09:20

A keď si ho zmiesila, aký bol? Ako plastelína, alebo veľmi mäkký? Ja to nechápem, ja som skôr vždy mala opačný problém

daka3, Ut, 19. 04. 2011 - 09:29

skoro ako plastelina, ale aj taky ostal a ked chcem napr. vykrojit motyla tak to nejde, lebo sa to lepi je to velmi makke... ako maslo

daka3, Ut, 19. 04. 2011 - 10:04

napadlo ma , ci nemoze byt problem v susenom mlieku. kupila som polotucne ale nie Laktino, lebo to uz nemali ale inu znacku. Na krabici bolo napisane ze je tam 12 percent tuku a v Laktine je 14 percent,.

masenka, Ut, 19. 04. 2011 - 10:47

Veru nieje susene mlieko ako susene mlieko,stalo sa mi presne toto iste kedysi, odvtedy len laktino.Ale podla mna to zachranis pridanim cukru,pripadne solamyl skus,urcite to nevyhadzuj

ja dávam 5pl pr. cukor a 6pl suš. mlieko trošku vody ...ak je riedky pridám suš. mlieko a potom miesim so solamilom aby sa nelepil ešte nikdy som nemala problém a robím z neho aj figurky a niekedy aj potahujem ,hlavne 3D lebo je ohybnejší..... no a možem z neho robiť okamžite

Ja robím 400 g sušené mlieko, 400 g práškový cukor, 6 lyžíc olej a 10-11 lyžíc vody. Všetko je ok. Dobre sa s ním Len veľmi rýchlo tvrdne a na torte je ako betón. Ale chuťovo je ok.Sušené mlieko kupujem v Milk Agro za 1,80- modré. ak by ste vedeli lepší marcipán, ktorý tak nestvrdne na betón tak mi napíšte. Hľadám, ale nenašla som nič SmútokSmútok .
Túto hmotu mám rada, lebo ju môžete farbiť aj na sýte farby, čo s MMF to nejde. Po pridaní väčšieho množstva farby sa rozdrobí a už ho dokopy nedá nikto. MMF používam len na biele torty alebo na torty, kde je potrebné zafarbiť len jemne.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama