Prava belgicka cokolada .....
Pozrite si aj
je to asi chyba slovenského e-schopu v preklade Weinrich robia čokoládu švajčiarskeho typu a nie belgickú, je to nemecká firma. ale ináč robia velmi kvalitnú čokoládu a technologicky sú dobre vybavený. neviem či ti niečo hovorí značka vivani ktorú produkuje tiež Weinrich. ale keď sa ti nepáči reklamuj ju máš na to právo. inak aj v prekad k čokoláde callebaut je strašná fušerina čo povedať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a tam je zas aky problem? tu som nikdy nemala problem.
Stale je to len hlupe klamstvo. Hocikto robi cokoladu belgickeho typu, ale toto je to len nemecka cokolada. Poliaci robia bryndzu, ale nie je to ta nasa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keď sa možem opýtať kde tu si nemala problém ? dokým viem taky level čokolády jak vivani sa u nás vôbec neprodukuje, to je jak keby si povedala, že Cluziel robí len francúzsku čokoládu. a pri tej callebaut 53,8 je zle spravený preklad zabudli uviesť že obsahuje kakaové maslo a namiesto prírodného vanilkového extraktu uvádzajú vanilín čo je dosť velký rozdiel.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nemala problem s prekladom. A zatial vzdy bola "Made in Belgium"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem kde ste zakupili cokladu ale importer z BE ma etikety podla platnej legislativy. Pokial by sa Vam to nezdalo je moznost vyziadat si podrobnu specifikaciu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
práve to je tá sranda, že som ju kupovala u importéra. to, že má etikety podla platnej legislativy ešte nehovorí o tom, či je dobrý aj preklad. a v tej čokoláde je prírodná vanilka nie vanilín aspoň podla tej špecifikacie, len som sa nad tým zasmiala ani nie nad tým vanilínom ale vynechať kakaové maslo to by bolo zaujmavé. a len tak pomimo lindt robí čokoládu s lecitínom, mne osobne ta bez vyhovuje viac
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lecitin je v takmer kazdej cokolade. Je to technologicky dovod pre spojenie vsetkych komponentov cokolady. Obsah je pod 1%.
Jediny kto tento podiel rozozna je alergik na soju
Myslim ale ze som uz prezradil viac ako bolo potrebne
Dalsi rok poctiveho citania bez prispevkov.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je rozdiel celková štruktúra čokolády je iná, technologický dôvod je vytvorenie emulzie ktoré je jednoduchšie, rýchlejšie s lecitínom, dalej v mnohých prípadoch šetrenie kakaovým maslom dosť vysoké percento sa dá nahradiť maslovým tukom. lecitíov je celá škála podla použiteho druhu sa dá lahšie vytvoriť požadovaná vlastnoť čoklády ako napr: teplota topena, viskozita, a pod. podla mna nie je tažké urobiť čokoládu s lecitínom, ale ta bez neho je zaujmavejšia nie ??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
problem u cokolady bez lecitinu je ten ze pri spracovani, tym myslim pralinky a tabulky nie je struktura taka dokonala, vznika tam problem pri kristalizacii ked cokolada nereaguje tak "jednoducho". Tento problem nenastava pri velkoobjemovom spracovani, uz spominanan cokolada do fabriky. Podobne je to aj pri drazovani. Pozivaju sa rozne lestidla a doplnky. Ked je to rucne spracovanie, je naozaj tazke dosiahnut ten pozadovany esteticky vysledok. Preto naprklad my mame cokoladu len s lecitinom, vacsina produkcie z nasej cokolady je cisto rucna. Dovod preco tak trocha aj podcenujem prducentov typu Lind, Vivani, Cluziel je ten, ze cele spracovanie prebieha strojovo. Tymto sposobom elminuju vsetky mozne technicke problemy, ale v pripade ze tuto cokoladu chcem nakrystalizovat na mramore, vsledky budu uuuuuplne ine. Mnozstov lecitinu v cokolade, nuz, neviem kolko ho je v polevach, ale myslim, ze aj na tie je prilis drahy
Osobne ale neverim, ze existuje cokolada bez stopovych prvkov lecitinu.
Vzdy sa totiz musi dodat do cokolady nejaky velmi viskozna zlozka aby to krasne spojila.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
čokoláda sa vyrábala ovela skôr jak bol syntetizovaný lecitín a aj temparovanie sa dalo vyriešiť. myslím, že žijeme v dobe kde sa pracuje na rýchlo a na vela veci sa pomaly zabúda, alebo už zabudlo. ale je asi zbytočné o tom polemizovať. som v tomto ohlaďe asi trochu čudná ale veci ktoré lahko dosiahnem ma velmi rýchlo prestanú baviť, tak treba skúšať z nemožným až kým sa posunú hranice možného jedna vec by ma zaujímala ktorá je tvoja oblúbená čokoláda ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Z tych ktore su pracovne blizke je to Ghana a Venezuela.
Ghana, pripomina mi tie casy ked som bol maly, a Figaro robilo mnam cokoladu. Z tych modernych je to Venezuela.
Ale obe su produkovane vo francuzku(Cacao-Barry)
Z takych tych konzumnych napr, Lind so solou. A potom klasika, studenska pecat horka, ale to je uplnei na liga
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
U spominanej stranky uz bol problem aj pri cokolade Barima, ta je produkovana v polsku a povodom je tato znacka zasobovana vyrobcom Cargill (ktory zasobje spolu s fy. Callebaut niektore zavody Figara/Craftu). Cargill je povodom holandska firma, takze nejaka spojitost s belgickom vobec neexistuje...
Spominana firma Cluziel produkuje asi len 20% svojej cokolady, ostatna je zakupovana of firmy Cacao-Barry ktora je dcerskou spolocnostou Callebaut-u, ci je tam zainteresovany este nejaky dodavatel to neviem. Pravdaze ako aj Figaro, tuto cokoladu dalej prepracovavaj do svojej podoby.
Problem s prekladom u cokolad Callebaut nie je taky ako sa zda, problemom je, ze nie prave najlepsim sposobom sa dostava na trh cokolada z priemyslu. Tato cokolada naozaj obsahje vanilil a nie prirodnu vanilku. Kazda cokolada ktora obsahuje prirodnu vanilku ma v kodovom oznaceni NV(natural vanilla). Ta priemyselna cokolada ma uplne ine vlastnosti a pouzivat ju na pralinky, dekoracie alebo pitie je velmi neprakticke. cokolada ma znizeny obsah kakaoveho masla co znizuje jej viskozitu. Je makka pri finalnom produkte, na chut sucha....
Ak si kupite balenie 2,5kg alebo 1kg urcite sa s tymto typom nestretete.
Porovnat cokolady ? tazko.... Na jednej ruke dokazem zratat ludi co rozumeju cokolade na slovensku. Ostatny sme len konzumenti ktorym moze cokolada len chutit alebo nie
Takych ako Vivani je na svete neurekom, uz len vyssia trieda Lindu je bezproblemov konkurencna.... (Nanestastie tu na SK nikdy asi nekpime)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jééj akurát dnes som sa na ňu pozerala,že by nám ju mohol ježiško nadeliť-mne je celkom jedno či je belgická,švajčiarska alebo slovenská,mňa skôr zaujíma ako chutí.Dievčatá mali ste ju už niektorá a chutila vám?Je vhodná na čokoládové fondue?Som len obyčajný konzument ako vraví Ivanjr
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to je ako Slovakia Chips vyrobene v Madarsku :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som bola na prezentacii raz v Callebaute a sam majitel mi vravel ze cokoladu od nich z belgicka kupuje aj Figaro a ze aj Lind od nich berie. A cokolada bola od nich najlepsia co sa tyka prace s nou je fakt na urovni mozem vrelo doporucit
len ju musite dobre vytemperovat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vitazna pralinka z belgickej cokolady. Vitazka ide na tyzdnove skolenie do Belgicka (ma 18) Sutaz pre studentov strednych odbornych skol.
Tomu hovorim spravne pripravena cokolada.
http://szkc.sk/noviny/215.CALLEBAUT_CUP_vyhodnotenie_sutaze
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kupila som si cokoladu
pravacokolada.sk/sk/158-balenie-15kg
Prava luxusna belgicka cokoladka, ze deti si pochutia na vianoce.
a na obale uvedena stranka
weinrich-schokolade.de/
vyrobene v Nemecku!!!!
este aj nas obycajnych ludi musia vsetci podvadzat!
