reklama

Práca s pravým marcipánom


reklama

ahojte cukráročky, poraďte mi prosím ako presne a čím podsypávate pri pravom marcipáne. prípadne nejaké triky. Mám 30percentný pravý marcipán zo Zeelandie, robila som dnes tortu z neho (moja posledné v albume - myši na syre) a nebolo to úplne perfektné, na prehyboch a rohoch sa mi trochu trhal, neroztrhol len v nom boli take trhlinky. na fotke to nevidno, ale nebolo to dokonale tak ako s WI. a jedno poschodie som skusala so solamylom a jedno s olejom a ani jedno nebolo dokonale. viete mi s tym poradit prosim. dakujem Kvietok Kvietok Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

no ja som mala tiež takú skusenosť,robila som z marcipánom z lidla,a tá tortička bola len pre nás na Silvestra,chuť úžasná ale pracovalo sa s tým ťažko.
a tiež som to mala popukané.

jubka, Ne, 09. 01. 2011 - 21:34

vyskúšajte ho rozvaľkať medzi foliami z mikrotenu...mne sa to osvedcilo...rozstrihnem si mikrotenove vrecko, pretože nastrihane potravinove folie väcšej veľkosti sa ťažko hľadaju v obchodoch, tak to riešim týmto spôsobom....

Ja vaľkám pravý marcipán zo Zeelandie na Gustine priamo na stole. Pretože marcipán obsahuje mandle, teda je inej konzistencie ako WI, tak nikdy nebude taký hladký. Ale mne sa nikdy netrhal, nevyvaľkala si ho veľmi natenko? Každé moje torzo a prsia sú potiahnuté pravým marcipánom, pozri v mojich obrázkoch.

Janka22, Ne, 09. 01. 2011 - 22:17

asi tak pol centrimetra, praveze nahrubsie nez WI, nepotrhalo sa mi to, take trhlink to len male malo

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama