reklama

Potrebujem radu s MMF


reklama

Ahojte cukráročky,
potrebujem pomoc s MMF. Urobila som si ju už tretí raz a prvý raz pracovala bezproblémovo. Vedela som z nej hocičo vymodelovať. Tá druhá už bola úplne otrasná. Trhala sa, sypala sa, nedalo sa s ňou nič modelovať ani poťahovať a bola vyslovene sypká. Tak som ju vyhodila a urobila si novú. A čo sa stalo? Presne to isté. Hnusná sypká hmota, s ktorou sa nedá vôbec nič robiť. Jediný rozdiel medzi 1. a tými ostatnými bol spôsob prifarbovania. Tuto som použila gelovky a keďže som tú farbu chcela sýtu, išlo jej tam pomerne dosť. Čo mám teda robiť, aby som ju unormálnila, pretože s bielou sa mi pracuje celkom fajn...

PROSIM PORAĎTE MI! Smútok

Pozrite si aj


reklama


reklama

xxmzlxx, Pi, 01. 04. 2011 - 20:39

ahoj,tam si veĺmi nepomôžeš,pokiaľ dáš veľa farby bude sa drobiť,keď potrebuješ veľmi sýtu farbu skús malovať farbou už na potiahnutú tortu,nech sa ti darý Bozkávam

To sa stalo aj mne uz 2x - odkedy pouzivam gelovky. S práškovými ani tekutými som problem nemala... ale gelovky som davala velmi malicko, len na prifarbenie a aj tak bola potahovka divná.
ako sa da malovat gelovkami? normalne štetcom? resp. čím a ako sa to riedi?
vdaka Bozkávam

xxmzlxx, Pi, 01. 04. 2011 - 21:01

maluje sa takto:v malej miske rozriedim gelovku v troške vody(alkoholu) a hupku na riad(samozrejme nepoužitá)ktorú namáčame v tomto roztoku jemne prikladám na poťah ono sa to pekne zafarbí a nerobia sa čmuhy,nesmie to byť veľmi mokré Bozkávam

keď sa tu rieši MMF - chcem sa opýtať, dnes som s ňou robila prvýkrát, všetko perfektne, až na to, že po potiahnutí sa mi začala "šúpať", najprv len také priesvitné časti postupne taká hrúbka, že na torte mi ostala len priesvitná hmota.
čím to bolo?

Já robím MMF podľa receptu od Bohuša L. - 175 g cukríkov Dulcia Rubino (tie čo sa umývajú, skúšala som iné, napr. šmoulové, ale neboli dobré, hmota bola veľmi tuhá, na modelovanie nepodajná) , 55 gramov cera, kyselina citrónová a pridám presne 500 gramov cukru ( len považský)- viac nie, lebo vtedy sa mi tiež stalo, že sa mi drobila. Ak ju chcem zafarbiť a farbím iba gelovkami, tak ju prifarbujem ešte pred pridaním cukru, keď mám hmotu pustenú. S takto urobenou hmotou sa mi veľmi dobre modelujem, netrhá sa mi, nemrví, je pružná a poddajná.
Tak to je moja skúsenosť. Prajem ti aby sa ti darilo Slnko

už sa to tu všetko písalo MMF je doma robená hmota a teda záleží od vela vecí, aj kolko majú cukríky záruku a aká je to značka cukríkov, ja na každý druh zarábam iný pomer, nemám to odvážené, ale chce to len skúšať, raz pridať cukríky, raz cukor alebo tuk, myslím že každá by sa dala zachrániť, absolutne netuším ako sa može mmf šúpať, ja som zarábala mmf najmenej 200x a nikdy sa nešúpal, drobiť to áno, to robí farba, s tou sa táto hmota moc nekamaráti ani sýto sa moc nedá nafarbiť, určite jedine malovať na vrch, tak nech sa darí Torta

Ahojte šikovnicky!!!!Potrebovala by som jednu radu!!Chcem robit tortu na svadbu a potiahnut ju MMF.ktory recept je najlepši a kolko hmoty by som potrebovala na poschodovu tortu?Dakujem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hambím sa

Já som svoj osvedčený recept uviedla trošku vyššie a tu som našla rozpis, koľko hmoty treba :

guľatá forma-výška 10 cm- 15 cm priemer- 500g hmoty,
guľatá forma-výška 10 cm- 20 cm priemer- 700g hmoty,
guľatá forma-výška 10 cm- 25 cm priemer- 1000g hmoty,
guľatá forma-výška 10 cm- 30 cm priemer- 1400g hmoty,

guľatá forma-výška 7,5 cm- 15 cm priemer- 400g hmoty,
guľatá forma-výška 7,5 cm- 20 cm priemer- 600g hmoty,
guľatá forma-výška 7,5 cm- 25 cm priemer- 700g hmoty,
guľatá forma-výška 7,5 cm- 30 cm priemer- 1000g hmoty,

forma srdce-výška 10 cm- 15 cm priemer- 500g hmoty,
forma srdce-výška 10 cm- 20 cm priemer- 700g hmoty,
forma srdce-výška 10 cm- 25 cm priemer- 1000g hmoty,
forma srdce-výška 10 cm- 30 cm priemer- 1400g hmoty,

forma srdce-výška 7,5cm- 15 cm priemer- 400g hmoty,
forma srdce-výška 7,5cm- 20 cm priemer- 600g hmoty,
forma srdce-výška 7,5cm- 25 cm priemer- 700g hmoty,
forma srdce-výška 7,5cm- 30 cm priemer- 1000g hmoty,

štvoruholník- výška 10cm- 15cm priemer-700g hmoty,
štvoruholník- výška 10cm- 20cm priemer-1000g hmoty,
štvoruholník- výška 10cm- 25cm priemer-1400g hmoty,
štvoruholník- výška 10cm- 30cm priemer-2000g hmoty,

štvoruholník- výška 7,5 cm- 15cm priemer-600g hmoty,
štvoruholník- výška 7,5 cm- 20cm priemer-900g hmoty,
štvoruholník- výška 7,5 cm- 25cm priemer-1300g hmoty,
štvoruholník- výška 7,5 cm- 30cm priemer-1800g hmoty

Ahojte :) ja by som sa Vas chcela spytat, co vsetko sa moze dat pod ten fondant. Chcela som robit taku puncovo ovocnu tortu a tam sa mi maslovy krem nehodi. Vedeli by ste mi poradit? Hambím sa

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama