reklama

Poťahovanie nepečenej torty

Kuki , 19. 08. 2011 - 08:46

reklama

Ahojte,
hľadala som tu podobnú tému, ale nenašla som. Viete mi prosím poradiť, či sa dá potiahnuť aj nepečená torta ? Myslím takú piškótovo-jablkovú (jablká uvarené so zlatým klasom). Neviem, či je táto torta dosť pevná aby uniesla napr. WI poťah Mlčím
Ďakujem Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

Boyle, Pi, 19. 08. 2011 - 10:04

Ak by si ju robila v tortovej forme, mohla by si formu najprv vyložiť zboku tenkou vrstvou piškótového korpusu a rovnako pokryť vrch torty tenkým korpusom. V mojom albume na 1. strane sú torty Pre Moniku, PSP pre Tomáška, ktoré sú s ovocím a smotanovým krémom. WI poťah musíš pokryť nielen kvôli pevnosti, ale i preto, aby sa od jablkového krému neroztiekol. Ak nechceš piecť korpus, oblož boky a vrch piškótami a pretri a zarovnaj ich maslovým krémom, nie pudingovým a nechaj dobre zatuhnúť. Potom môžeš poťahovať. Zlomené srdce

ahojte :)mam otazku jednu na vas. mam rada pecenie a chcem upiect sestre tortu na narodky. upozornujem mam 20 a sice som uz nieco popiekla ale tak no viete :)

sestra zboznuje krtkovu tortu ale aj parizsky krem, kedze tu citam, ze parizsky krem + banany su super konbinacia tak som sa rozhodla urobit krtkovu domacu ( plnka, puding,tvaroh, smotana, slahacka atd... )

krtkovu chcem vytvarovat normalne ako okruhlu tortu, nie do kopca, chcem to cele natriet parizskym a potiahnut hmotou z cukrikov marshmalow.

mam otazku, je to realne, ci velmi fantazirujem ?:D
do krtkovej plnky dam aj zelatinu nech to drzi ( v povodnom recepte sa zelatina nespomina )

dakujeeem :) Slnko Torta

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama