reklama

Poschodová torta


reklama

Ahojte chcem sa Vás spýtať Vás šikuliek :)Chcem robiť trojposchodovú tortu na 60-ku a chcem sa spýtať ,že ak by som dala spodok 30cm, stred 26cm a vrch by mal 20cm mi stačia medzi poschodia dať tie zlaté lepenkové podložky? Udrží mi to? Alebo mám dať menšie ak áno tak aké .. Ďakujem za každú radu . Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja viem ,že sa tu opakujú, ale väčšina je tu písaná ,že vystužujú so slamkami a tak ale ja chcem použiť tie zlaté lepenkové kruhy...a neviem či mi to udrží, keď dávam také rozmery toriet. :)

no ja myslim ze udrzi ale tie slamky sa davaju aby sa ti poschodie neprepadlo..len kruh nestaci lebo sa ti prepadne aj s tym kruhom..lebo ten kruh a pschodie v podstate nic nedrzi..aspon ja si myslim,lebo videla som viac ze davaju nejaku slamku ci palicku a nato sa moze dat taky kruh...ale bez paliciek asi sa prepadne

Robila som takú trojposchodovú s približne akými rozmermi, dávala som zrejme tie podložky, ktoré myslíš aj ty - z papiernictva, jedna strana je zlatá, obalila som ich do potravinárskej fólie, v strede urobila dierku a pod ne som dávala slamky, stredom ešte jednu cez všetky tri poschodia, v pohode vydržala aj prevoz autom. Niekto nevystužuje, ani ja som to zo začiatku nerobila a nič sa nestalo, ale myla som vtedy torty maximálne dvojposchodové. Ale asi pred tromi týždňami som videla dve torty - jedna tri poschodia - nakláňala sa na jednu stranu a druhá - päť poschodí a tá mala vrchné dve úplne padnuté vedľa Plačem Plačem , takže už ani neuvažujem o tom, že by som nevystužila.

Robila som takú trojposchodovú s približne takými rozmermi, dávala som zrejme tie podložky, ktoré myslíš aj ty - z papiernictva, jedna strana je zlatá, obalila som ich do potravinárskej fólie, v strede urobila dierku a pod ne som dávala slamky, stredom ešte jednu cez všetky tri poschodia, v pohode vydržala aj prevoz autom. Niekto nevystužuje, ani ja som to zo začiatku nerobila a nič sa nestalo, ale mala som vtedy torty maximálne dvojposchodové. Ale asi pred tromi týždňami som videla dve torty - jedna tri poschodia - nakláňala sa na jednu stranu a druhá - päť poschodí a tá mala vrchné dve úplne padnuté vedľa Plačem Plačem , takže už ani neuvažujem o tom, že by som nevystužila.

ajka82, St, 19. 09. 2012 - 23:57

Ahoj, ak myslis tieto podlozky co davam odkaz tak ich mozes kludne pouzit http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/zlate-tvrdost-1050/ ja som robla tak, ze som ich upravila aby boli tak 2-4mm mensie ako priemer poschodia aby nebola vidiet, ani som ju neobalovala do folie potravinarskej, v pohode vydrzala a nerozmocila sa vobec(zlata strana navrchupod poschodim) a do spodnejsieho poschodia som napichala spajdle(stacilo mi 5ks do tvaru X, dlzky presne ako vyska spodnej torty)...slamky sa mi zdaju "divne" do torty a origos palicky na vystuzovanie som zatial nekupovala... torta bola 7 hodin na stole a ani sa nepohla Mrkám

Ďakujeeeeem tak, že mi bude stačiť tá zlata podložka a slamky alebo spajdle. A takto to spravím na každom poschodí ,alebo stačí dať tie špajdle na spodný diel 5ks a podložku a potom stredný diel 3spajdle a podlozka a vrchný diel ??? To by mi malo udržať??? a tie špajdle sa vyberajú kedy?? Veľký úsmev

ajka82, Št, 20. 09. 2012 - 12:56

ja som dala aj do tednej 5 spajdli preistotu, vyberali ich ked krajali tortu...este viem, ze niektore baby obalia spajdlu alebo slamku do potravinovej folie a nechaju kusok tej folie trcat aby ich lepsie vybrali este pred nakrajanim, kec tortu "rozoberu" Mrkám

Ďakujem za raduuuu Mrkám a ešte jedna otázočka nemáte náhodou recepty na korpusy na 30, 26, a 20cm guľatej formy??

ajka82, Pi, 21. 09. 2012 - 20:16

tak toto uz ti neporadim, podla toho aky chces robit korpus a aka ma byt tazka torticka celkovo si treba prepocitat mnozstvo surovin zo zakladneho receptu ktory pouzivas.. ja som si prelievala na zaciatku z formy do formy vodu aby som vedela ako vela mnozstvo prepocitat Mrkám

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama