Pomarančová s vanilkovým krémom a čokoládovou polevou

Popis

Ľahká,nadýchaná torta
Pomarančová s vanilkovým krémom a čokoládovou polevou  - recept

Zhrnutie

Výnos
porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

180millilitrovpomarančovej šťavy
1čajová lyžičkavanilkového extraktu
6kusyveľkých vajec
1kusbielko
225gramovmúky
300gramovkrupicového cukru
1kusPDP
 štipkasoli
2polievkové lyžicepomarančovej kôry
120millilitrovoleja

Inštrukcie

Rúru si vyhrejeme na 170°C a vymastíme si formu (priemer 28 cm, výška 10 cm). V miske si zmiešame všetky suché suroviny múka,250g cukru, pdp, soľ a pomarančovú kôru. Pridáme žĺtka, olej, pomarančovú šťavu a vanilkový extrakt, všetko spolu vymiešame na hladkú zmes. Bielka si vyšľaháme na sneh, pridáme zvyšný cukor vyšľaháme do tuha a potom jemne, ručne primiešame po troškách do múkovej zmesi. Pečieme 55-60 minút. Upečené cesto necháme vo forme dobre vychladnúť. vanilkový krém (puding) 350 ml smotany na varenie 1 vanilkový struk 4 žĺtka 80 g krupicového cukru 35 g kukuričného škrobu (Maizena) 35g masla izbovej teploty Smotanu zohrievame na miernom ohni. Medzitým si rozrežeme vanilkový struk, vyškriabeme semienka a aj so strukom a polovicou cukrom pridáme do smotany. Pomaly privedieme k varu. Vo veľkej miske si vymiešame žĺtka a zvyšok cukru do penista, pridáme škrob a vymiešame do hladka. Keď sa smotana bude variť, dáme ju dolu z ohňa vyberieme rozrezaný vanilkový struk a zmes nalejeme za stáleho miešania do misky so žĺtkami. Nalejeme späť do hrnca, dáme na oheň a miešame až kým nám nevznikne hustý puding. Odstavíme a necháme vychladnúť asi na 50°C. potom primiešame pomaly po troškách maslo. Čokoládová poleva 140ml smotany na varenie 70 g tmavej čokolády 70g mliečnej čokolády 70g krupicového cukru 110g masla Na miernom ohni zohrejeme smotanu, pridáme čokolády aby sa rozpustili. Pridáme cukor a miešame aby vznikla homogénna zmes. Dáme dolu z ohňa a necháme 10 minút vychladnúť. Za stáleho miešania pridáme maslo a môžeme polievať tortu. Korpus som prerezala na dve časti, naplnila a potrela krémom. Nechala som to vychladiť a potom na mriežke poliala polevou. 8-10 porcií

Základné ingrediencie: 

Recepty: 

Komentáre

Ahoj,do kremu ide iba 35gmasla?a treba vyslahat potom ten krem?dakujem

ahoj,áno,do krému ide len 35g masla, po pridaní masla som si nechám krém vychladnúť a v prípade, keď sa mi objaví na vrchu olej, tak to trochu vyšľahám v mixéri a pekne sa to spojí.
tu je recept aj s videom, je po francúzsky ale myslím, že to nevadí
http://cuisine.larousse.fr/recettes/detail/creme-patissiere-a-la-vanille

dakujem Slnko

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno Ďakujem za receptík Slnko

TlieskamTlieskam Presne taketo nieco pomarancove som chcela vyskusat na sviatky..recept mi padol rovno do narucia :) Dakujem velmi pekne Slnko

to može biť velmi super torta. ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno Dakujem vyskúšam BozkávamBozkávam

má byť naozaj smotana na varenie alebo šlahačková smotana?

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.