piškótové cesto - hlava
Pozrite si aj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
teda ja som toho zatial veľa nenapiekla, ale čím vyššie cesto, tým musí byť v rúre dlhšie...čiže plátový korpus pečiem na cca 170-160°C cca 1/2 hod., ale takéto niečo musí ísť určite do rúry na nižšiu teplotu a na dlho, takže 150-140°C cca 1 hod. ....po 1/2 hodine pozrieť, len opatrne...neotvárať rúru dokorán - potom korpus klesne - a ked vydiš, že je už z vrchu pripečený, tak si ho zakry alobalom a nechaj dopiecť do tej hodinky, hodinky 10 min......skús....nech sa darí....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja veľakrát pečiem v nerezovej miske mám elektrickú rúru a pečiem na170stupňov takých 50minút.Za takú pol hodinu pozriem a zakryjem s papierom a dopečiem.Lenže každá rúra pečie ináč to už musíš ti vedieť.Hlavne pomalšie to treba piecť a neotvárať rúru.Lebo keď nie je cesto upečené tak plasne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som uz viackrat piekla v nerezovej miske ,peciem
v elektrickej rure s ventilatorom na 170stupnov skoro
hodinu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem pekne, ste zlaté, že ste sa podelili o cenné rady. Dúfam, že nabudúce to dopadne lepšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdravím ženičky!
Piekla som ju najprv na 160, potom na 180 st cca 1/2 hodinu, ale aj tak sa mi zdala, že nie je dosť prepečená. Bola spľasnutá, tak som ju vložila opäť do rúry. Potom už upečená bola, ale použiteľná do žiadaného tvaru len za pomoci punčoviny.
Chcela by som Vás poprosiť o radu, resp. recept. Ako pečiete v tých nerezových miskách "hlavy" alebo "loptu". Ja som to v piatok skúšala a moja piškóta sa extra nezdarila.
Poraďte mi prosím ako pečiete hlavy vy, aký recept používate a na koľkých stupňoch?
Ďakujem