reklama

piskotove cesto


reklama

ahojte zienky,chcem sa vas popytat na piskotove cesto,niekedy ked pozeram v Tv ,tak to piskotove cesto rezu ako keby to bolo z nejakej iporky:)))laicky to popisem kto nevie co je ipor,je to taka väcsia tehla,z lahsieho materialu,moja piskota je lahka a porovita,toto cesto v Tv vyzera byt take hutne pevne ,neviem ako to popisat,no a vlastne co com chcela,niekedy by som potebovala aj ja take cesto,lenze mne sa este take nepodarilo,dakujem za odpovede Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

noemi26, Št, 08. 08. 2013 - 18:45

joj a este som sa chcela opytat je nejaky rozdiel medzi cukrarenskou piskotou a domacou,myslim zlozenie,konecny efekt?

zoliman, Št, 08. 08. 2013 - 18:51

noemi,aj ja som to skúšal,ale oni nato majú svoje suroviny,ktoré u nás nie sú,ale ked urobíš korpus s hladkej múky,už vtedy je tuhší,alebo ked pridáš za lyžicu solamylu,aj to pomôže...alebo

noemi26, Št, 08. 08. 2013 - 18:55

dakujem,urcite to skusim takto,o pouziti solamylu takto som nepocula,zase som o nieco mudrejsia,este raz velke dakujem:)

Evita83, Št, 08. 08. 2013 - 20:34

Podla mna zahranicne piskoty su robene s maslom, preto su take hutnejsie a nie su suche ako sa zda, aj preto ich davaju hrubsie. Aj tu v angl. je typicka piskota "victoria sponge cake" , zaklad je vymiesat maslo s cukrom, pridat vajicka a nakoniec muku. Vanilka, cokolada, alebo ine prichute uz podla receptu, ale to je vseobecne zaklad vo vacsine piskot. Úsmev

Gitula, Št, 08. 08. 2013 - 21:19

Ano jak píše Evita83 ked tam dáš maslo alebo olej tak je taká pevná,vy skušaj nech sa Ti darí Áno

bubu8, Pi, 09. 08. 2013 - 08:17

Noemi, asi viem co myslis, skus tento korpus, robila som ho teraz prvykrat, pri krajani som si myslela no toto... Hambím sa Hambím sa Hambím sa korpus tvrdsi, hutnejsi, suchsi, ale nakoniec, ked som rozkrojila tortu, bol nadherne stavnaty, taky vlhky, ale az na druhy den, ale moc dobry chutovo, velmi si ho chvalia a presne ako pisu zienky olej je podstatny Áno , pri tomto recepte urcite zostanem a radim si ho medzi oblubene tak skus, v porovnani s Bohusovym bol tento fakt ako tehla Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa a chutovo mi velmi pripominal dobru domacu babovku
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2904

zou, Pi, 09. 08. 2013 - 08:47

robim aj ja takyto oejovy korpus niekedy, ale podla mna Bohusovmu sa nic nevyrovna....

noemi26, Pi, 23. 08. 2013 - 19:29

dakujem ste zlate,vsetky postupy vyskusam,vsak kazdy sa hodi na nieco ine

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama