reklama

Pevný hustý krém


reklama

Ahojte, poradíte podľa vašich skúseností ktorý krém je naozaj hustý a pevný vhodný do trojposchodovej torty? Trochu mám strach aby som nemala riedku plnku a aby mi torta neklesla. Ďakujem za každú radu. Kvietok Kvietok Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

salenka, Št, 08. 07. 2010 - 08:32

ja robim len vajecny nad parou a torty su v poriadku este ani raz sa nestalo ze by mi klesla alebo sa prepadla a ani nevystuzujem len teraz ked je teplo dam poriadne zatuhnut do chladnicky a potom potiahnem Úsmev

ja sa pripájam k salenke, podľa mňa je najhustejší a najpevnejší čokoládový krém vaječný varený nad parou. tortu plnenú týmto krémom ak ešte vystužíš, môže mať aj 8 poschodí a vydrží transport 250km v rebriňáku Úsmev

Emily76, Št, 08. 07. 2010 - 12:46

sunflower-mata ja by som sa ťa chcela opýtať keď zvykneš robiť taký čokoládový krém varený nad parou. Vieš mi poradiť z koľko vajec a cukru ho treba šľahať, aby bolo na takú 3 poschodovú? A ako dlho sa to potom varí nad tou parou. Ja som nedávno skúšala z 5 vajec a 50 dkg cukru(kryštál), ale hodinu som to miešala Smútok a nič to netuhlo. A dávaš celé vajcia, alebo len žltká? Už som rozmýšľala, či tam neskúsim dať práškový cukor namiesto kryštálu dakedy ked budem mať chuť zase experimentovať.Veľký úsmev daťdakujem

na 6celých vajec dávam 220g kryš.cukru, 2lyžice kakaa a 2varové čokolády, všetko okrem čokolády šľahám minimálne polhod, potom pridám čokoládu a šľahám dovtedy, kým sa nerobí z hmoty medzi prstami "niť" daj trošínku hmoty medzi prsty a pomaly ich rozťahuj,keď sa ti krém ťahá,je už hotový. Odstav,nechaj vychladnúť a prišľahaj k 500g vymiešaného masla. Krém v chladničke stuhne úplne, môžeš ho krájať nožom.

z 12 vajec mi vyšlo na tortu svadobnú na stojane čo mám v obrázkoch, ale pamätám, že to bolo len tak tak a nebola až taká vysoká. neviem akú veľkú ideš robiť tú poschodovú, ale ja by som urobila určite z 18 vajec naraz, ak máš takú veľkú misku. môj overený a odskúšaný recept: 6 celých vajec, 350g kryš.cukru, 2ks vanil.cukor, 2PL kakaa, 150g varovej čokolády, 0,5dcl vody, všetko naraz do nerez.misky a šľahať mixérom na najnižšom stupni alebo miešať vareškou nad parou cca 30min, musí sa robiť medzi prstami niť. z 18vajec naraz je to tak po hodine. viem, hrôza, ale stojí to za to, je fakt výborný a ešte nikdy sa mi nezrazil alebo nepodaril. keď sa už robí tá niť, dať do studeného kúpeľa a občas premiešať, počas chladenia to dosť stuhne, studené pomaly pridávať do masla, resp.hery /v zellandii majú veľmi chutný margarín, niečo medzi maslom a margarínom za super cenu Zella delikates/ na tých 6 vajíčok ide 500g tuku, pri 12 vajíčkach dávam až 1250g, pri 18 kľudne 2000g tuku a 500g čokolády.

Emily76, Št, 08. 07. 2010 - 13:21

Dakujem veľmi pekne.Tlieskam Tak toto vyzerá super.Vyplazený jazyk Určite to skúsim už čoskoro. Potom dám vedieť ako to dopadlo.

namiesto kakaa a čokolady môžeš dávať mlete orechy,kávu,kokos,mandle....

piska82, Št, 08. 07. 2010 - 15:44

ja som skúšala dávať miesto tmavej čokolády, kvalitnú bielu čokoládu, neskutočne to celé za ňou voňalo a chutila-jedna báseňVyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama