Pevný hustý krém
Pozrite si aj
ahoj, podla mna je falosny parizsky vhodny, je dostatocne husty a pevny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim len vajecny nad parou a torty su v poriadku este ani raz sa nestalo ze by mi klesla alebo sa prepadla a ani nevystuzujem len teraz ked je teplo dam poriadne zatuhnut do chladnicky a potom potiahnem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja sa pripájam k salenke, podľa mňa je najhustejší a najpevnejší čokoládový krém vaječný varený nad parou. tortu plnenú týmto krémom ak ešte vystužíš, môže mať aj 8 poschodí a vydrží transport 250km v rebriňáku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
sunflower-mata ja by som sa ťa chcela opýtať keď zvykneš robiť taký čokoládový krém varený nad parou. Vieš mi poradiť z koľko vajec a cukru ho treba šľahať, aby bolo na takú 3 poschodovú? A ako dlho sa to potom varí nad tou parou. Ja som nedávno skúšala z 5 vajec a 50 dkg cukru(kryštál), ale hodinu som to miešala a nič to netuhlo. A dávaš celé vajcia, alebo len žltká? Už som rozmýšľala, či tam neskúsim dať práškový cukor namiesto kryštálu dakedy ked budem mať chuť zase experimentovať.
daťdakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na 6celých vajec dávam 220g kryš.cukru, 2lyžice kakaa a 2varové čokolády, všetko okrem čokolády šľahám minimálne polhod, potom pridám čokoládu a šľahám dovtedy, kým sa nerobí z hmoty medzi prstami "niť" daj trošínku hmoty medzi prsty a pomaly ich rozťahuj,keď sa ti krém ťahá,je už hotový. Odstav,nechaj vychladnúť a prišľahaj k 500g vymiešaného masla. Krém v chladničke stuhne úplne, môžeš ho krájať nožom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
z 12 vajec mi vyšlo na tortu svadobnú na stojane čo mám v obrázkoch, ale pamätám, že to bolo len tak tak a nebola až taká vysoká. neviem akú veľkú ideš robiť tú poschodovú, ale ja by som urobila určite z 18 vajec naraz, ak máš takú veľkú misku. môj overený a odskúšaný recept: 6 celých vajec, 350g kryš.cukru, 2ks vanil.cukor, 2PL kakaa, 150g varovej čokolády, 0,5dcl vody, všetko naraz do nerez.misky a šľahať mixérom na najnižšom stupni alebo miešať vareškou nad parou cca 30min, musí sa robiť medzi prstami niť. z 18vajec naraz je to tak po hodine. viem, hrôza, ale stojí to za to, je fakt výborný a ešte nikdy sa mi nezrazil alebo nepodaril. keď sa už robí tá niť, dať do studeného kúpeľa a občas premiešať, počas chladenia to dosť stuhne, studené pomaly pridávať do masla, resp.hery /v zellandii majú veľmi chutný margarín, niečo medzi maslom a margarínom za super cenu Zella delikates/ na tých 6 vajíčok ide 500g tuku, pri 12 vajíčkach dávam až 1250g, pri 18 kľudne 2000g tuku a 500g čokolády.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem veľmi pekne. Tak toto vyzerá super.
Určite to skúsim už čoskoro. Potom dám vedieť ako to dopadlo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
namiesto kakaa a čokolady môžeš dávať mlete orechy,kávu,kokos,mandle....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem pekne vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som skúšala dávať miesto tmavej čokolády, kvalitnú bielu čokoládu, neskutočne to celé za ňou voňalo a chutila-jedna báseň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a akú používaš?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, poradíte podľa vašich skúseností ktorý krém je naozaj hustý a pevný vhodný do trojposchodovej torty? Trochu mám strach aby som nemala riedku plnku a aby mi torta neklesla. Ďakujem za každú radu.
