Pernikove cesto z mraznicky?
Pozrite si aj
jasne , kludne ja som vytiahla cesto po roku a uplne v pohode
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zbytočne ho dávaš do mrazáku, medovníkové cesto ti v chladničke vydrží aj 2 mesiace. Mám odskúšané, nič mu nebolo. Len sa s ním omnoho lepšie robilo, ako s čerstvým.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
My sme sa v škole učili,že medovníkové cesto je najlepšie nechať 2-3 mesiace "zrieť" v chlade. /nie v mrazáku/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vazne? juj tak to ste ma potesili, sice som cesto z mrazaku vytiahla, ale nestiham piect... takze ho tam necham do piatka, myslim v chladnicke :) dakujem:))) v kazdom recepte pisu 1-2 dni, tak som sa bala, ze nestihnem... cize v pohode v chladnicke ano? Juuuupiiii dakujem este raz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A naozaj sa to nepokazí, keď sú v ňom vajcia ? Ja by som práve tiež z časových dôvodov ho chcela pripraviť o týždeň skôr, ako budem piecť .
Vďaka za odpovede.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určite nie. Možno záleží od receptu, ale ja ten môj mám odskúšaný. Keď zarábam cesto, zvyknem si zarobiť minimálne z 8 kg múky a postupne si ho vyťahujem tak, ako potrebujem. Mám taký pocit, že som niekde čítala, že med pôsobí ako konzervant. Inak v nemecku predávajú medovníkové cesto zabalené v nejakom vrecku a majú ho normálne na pulte, vôbec nie v chladničke a tiež obsahuje vajíčka. Takže buď úplne kľudná. Treba vyskúšať, tiež som tomu neverila. Vždy si cesto pred tým, ako z neho začnem piecť poriadne ovoniam, či náhodou nie je zlé. Zatiaľ bolo vždy všetko ok. A týždeň mu určite iba pomôže, bude sa ti s ním o to lepšie robiť, nebude sa lepiť. Veľa zdaru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľmi pekne ďakujem za odpoveď a rady !!!! Skúsim to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte pekarky, nestihala som napiect minuly tyzden medovnikovu chalupku, cesto som supla do mrazaku... myslite, ze ho mozem opat vytiahnut a piect? podari sa? alebo mam radsej zamiesit nove? dakujeeem som iba laik