parižsky krem zaklad trvanlivost
Pozrite si aj
Ja by som dala skôr do mraziaku (už som mala aj 3 mesiace - ale len pre nas domacich, a bola super)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hmmm...no neviem, 4 dni sa mi zdá trochu veľa. Predsa si tú šľahačku vyliala z pôvodného obalu do hrnca, pridala cukor a čokoládu - určite tam nejaký ten kvasný proces pracuje... takže skôr ako píše stefanie do mrazničky, alebo pripraviť čerstvý základ na krém 1 deň vopred.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja kupujem hotovú parížsku šľahačku Ken trufa, 2,3kg balenie ,chuťovo je vynikajúca, vystačí na 3-4 tortičky a vydrží načatá v chladničke aj niekoľko týždňov. Stačí len odobrať množstvo, ktoré potrebujem a vyšľahať...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vydrží bez problémov, šlahačku pri príprave krému prerhreješ nad 85 stupnov čím eliminuješ možné patogény. pri pralinkach s ganache sa počíta s trvandlivosťou 21 dní a to je tiež čokoláda a smotana len v inom pomere.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobre dakujem, myslim si to aj ja a do slahacky cukor nedavam, len horku cokoladu( tam ho neni moc) tak ja myslim, ze ked tortu odovzdam a na druhy den sa zje tak 3 dni hadam vydrzi v chladnicke. Myslim, ze je to lepsie ako kupovat supertrvanlive polotovary, neviem, vyskusam asi najprv na jednej kvazi domacej
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte kocky, citala som tu vela o trvanlivosti uz hotovych kremov ale bud som si nevsimla alebo nenasla som odpoved na otazku, ci mozem skladovat v chladnicke uvareny vychladeny zaklad na parizsky krem a 4 dni? Vzdy si varim slahacku s cokoladou den vopred a na druhy den vychladene spracuvam, ale zaujimalo by ma ci by takyto uvareny zaklad mohol byt v chladnicke dlhsie, samozrejme v ramci zarucnej doby slahacky .-) Dakujem za rady sikovnice!