reklama

parižsky krem zaklad trvanlivost


reklama

Ahojte kocky, citala som tu vela o trvanlivosti uz hotovych kremov ale bud som si nevsimla alebo nenasla som odpoved na otazku, ci mozem skladovat v chladnicke uvareny vychladeny zaklad na parizsky krem a 4 dni? Vzdy si varim slahacku s cokoladou den vopred a na druhy den vychladene spracuvam, ale zaujimalo by ma ci by takyto uvareny zaklad mohol byt v chladnicke dlhsie, samozrejme v ramci zarucnej doby slahacky .-) Dakujem za rady sikovnice!

 

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja by som dala skôr do mraziaku (už som mala aj 3 mesiace - ale len pre nas domacich, a bola super)

dadika, Po, 13. 05. 2013 - 13:47

hmmm...no neviem, 4 dni sa mi zdá trochu veľa. Predsa si tú šľahačku vyliala z pôvodného obalu do hrnca, pridala cukor a čokoládu - určite tam nejaký ten kvasný proces pracuje... takže skôr ako píše stefanie do mrazničky, alebo pripraviť čerstvý základ na krém 1 deň vopred. Slnko

evinka1, Po, 13. 05. 2013 - 17:09

Ja kupujem hotovú parížsku šľahačku Ken trufa, 2,3kg balenie ,chuťovo je vynikajúca, vystačí na 3-4 tortičky a vydrží načatá v chladničke aj niekoľko týždňov. Stačí len odobrať množstvo, ktoré potrebujem a vyšľahať... Torta Torta Torta

stefi_k, Ut, 14. 05. 2013 - 17:08

vydrží bez problémov, šlahačku pri príprave krému prerhreješ nad 85 stupnov čím eliminuješ možné patogény. pri pralinkach s ganache sa počíta s trvandlivosťou 21 dní a to je tiež čokoláda a smotana len v inom pomere.

dobre dakujem, myslim si to aj ja a do slahacky cukor nedavam, len horku cokoladu( tam ho neni moc) tak ja myslim, ze ked tortu odovzdam a na druhy den sa zje tak 3 dni hadam vydrzi v chladnicke. Myslim, ze je to lepsie ako kupovat supertrvanlive polotovary, neviem, vyskusam asi najprv na jednej kvazi domacej Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama