reklama

margarétky

Pridal/a gabikanav dňa 28. 11. 2008 - 19:24

reklama

reklama

reklama

Komentáre

ďakujem za pochvaluHambím sa
Tomat - mrzí ma, že som potup nenafotila. Na budúce keď ich budem robiť posnažím sa to aj nafotiť. Zatiaľ aspoň takýto postup: z vyvaľkanej hmoty som si vykrojila 2x margarétku. Kosticou, ktorá má na konci guľôčku som lupienky trošku stenšila a natiahla do dĺžky. Potom som kosticou, ktorá má koniec jemne zaoblený pritlačila na každý lupienok aby sa sformoval. Stred margarétky som potrela bielkom na to som položila druhú margarétku a priltačila v strede. Stred som urobila zo žltej hmoty, ktorú som otlačila do sitka a potom v prstoch jemne sformovala aby to malo tvar klobúčika. Bielkom som to prilepila do stredu. Nechala som ich 24 hodín stáť. Potom som drôtik omotala páskou, na koniec drôtiku som dala kúsok hmoty a vyformovala do tvaru kužeľa širšou stranou k vrchnej časti (tam kde sa bude napájať margarétka). Potrela som to bielkom a prilepila margarétku. Kosticou som to popritláčala. Nechala som to uschnúť.

Tomat, Po, 01. 12. 2008 - 23:03

dakujem za odpoved,veľmi ma potešila,mám aj ja vykrajovačku na gerbery,ale sa mi nedarí...ten fotopostup niekedy ked budeš znova robiť nahod,poteší nielen mna...dakujem Jana

adika, Po, 01. 12. 2008 - 09:36

Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam su akoprave odtrhnute,smiev vediet aku hmotu si na ne pouzila?

ďakujem za pochvaluSlnko
adika - takmer všetky kvietky a figúrky robím z tohto mliečného marcipánu: 250 g práškový cukor, 125 g polotučné sušené mlieko, 1 PL glukózový sirup, cca 3 - 4 PL vody. Suché prísady preosiať a pridať ostatné. Zmiesiť spolu, malo by to byť ako plastelína. Ja mám glukózový sirup A 40. Predáva ho firma Amylon zo Žiaru nad Hronom. Objednať sa dá len 11 kg balenie.
Tu je ich stránka:
http://www.amylon.sk/priemyselne_vyrobky/vyrobky/konvencne/glukozove_si…

adika, Ut, 02. 12. 2008 - 10:45

dakujem za radu ,ale ja to balenie by som neminula ani za 100 rokov,dievcata nepredate mi niektora par kvapiekChichocem sa ,chcela by som to len vyskusat.Hambím sa

susi, Po, 01. 12. 2008 - 19:08

sú naozaj krásneÁno Tlieskam Tlieskam Tlieskam
Gabika,a prosím Ťa ako to že máš ten marcipán taký pekný biely?
ja robí marcipán podla Teba a je nažltlý

susi - dávaš doň aj glukózový sirup? Tie margáretky neboli však aš také snehobiele ako na fotke ale ak si všimneš tak marcipán z ktorého sú kvety je belšie ako poťahovací marcipán ktorý lemuje spodok torty. Kvietky si zvyknem urobiť aj dva týždne skôr a oni státim a schnutím blednú.

KatkaRF, Ut, 02. 12. 2008 - 10:56

Prekrásna torta!Tlieskam Áno Tlieskam Áno
Mna by zaujimalo, aku modru farbu si pouzila?
Ta moja je nejaka divna cukrikova...Smútok

Katka - je to fialová gelová od Wilton. Marcipán je nažltlý tak to trošku zmenilo farbu. Foťák ju tiež trochu skresľuje.Slnko

susi, Ut, 02. 12. 2008 - 12:26

Gabika dávam aj glukózový sirup aj tak sú žltšie ako tvojeSmútok

susi dávaš polotučné mlieko? Lebo plnotučné je žltšie. Skús na budúce kvietky urobiť skôr aby státim zbledli. Tiež je dobré keď sú lupienky tenké. Pozri tu:
http://gabikanav.rajce.idnes.cz/Torty_a_ozdoby_I/#Torta0033-3.jpg
všimni si, že lupienky na okrajoch sú biele a smerom do vnútra ruže sú krémovejšie (tam kde sú hrubšie).
Pozri tu:
http://gabikanav.rajce.idnes.cz/Torty_a_ozdoby_I/#Torta0075-3.jpg
tulipány sú hrubšie tak sú viac krémové ale tiež pri kraji lupene kde som ich stenšovala sú belšie. Dúfam, že som ti aspoň trošku pomohlaKvietok

susi, Ut, 02. 12. 2008 - 22:57

ďakujem Gabika,budem skúšať Ty máš tie kvietky nádhernéZlomené srdce


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama