reklama

ostávajúce bielky z vajec


reklama

Ahoj baby, neviete mi niekto poradiť čo robiť z ostávajúcimi bielkami z vajec ? Je to škoda vyhodiť , ale neviem čo s nimi tak vás prosím o radu . Erika.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj,uz sa to tu nejaka kočka pytala,ja by som dala do mrazaka alebo pouzila na laskonky,par.rozky alebo kokosky...

marycka, St, 20. 07. 2011 - 15:11

erikaja,môzes kludne dat do mrazaku.ja davam do umelych doz,alebo do kelinkov od ramy a kolko chcem si dam .môzes aj pridavat postupne do kelinkov.vyberiem pridam a je. Tlieskam

sanulka, St, 20. 07. 2011 - 15:25

ja pridám pr. cukor a urobím cukrové pusinky, malá sa toho nevie dojesť Chichocem sa

mobana, St, 20. 07. 2011 - 16:50

Nič nevyhadzuj. Na 5 bielok treba pridať 35 dkg. kryš. cukru, vyšľahať, potom nad parou cca. 20 minút pridať 12,5 dkg. kokosky a 2,5 lyž. hrubej múky a nastriekať kokosové pusinky a sušiť. Deti pojedia poprípade do uzavretej nádoby vydržia v dobre uzamknutej komore dlho. Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Alebo namiesto kokosky pridať 10 polievkových lyžíc ml. orechov a máš skvelé parížske rožky. Sušiť na najmenšej teplote na turbe asi 1,5 hodiny

Sany, St, 20. 07. 2011 - 18:02

ja ich dávam do mikroténových sáčkov a na sáčok nalepím lepku s počtom bielkov a keď potrebujem len bielky, tak ich rozmrazím a použijem. Nič im nie je, sú ako čerstvé. Áno Chichocem sa

Bejulik, St, 20. 07. 2011 - 18:20

Presne ako hovoria baby, kľudne s nimi šup do mrazničky Slnko aj keď ja mám zas problém so žĺtkami, pretože ja jem len bielky Chichocem sa Chichocem sa

Janka22, St, 20. 07. 2011 - 19:12

ja mam doma sportovca a on si robi prazenicku z 5 bielkov kazde rano Chichocem sa Chichocem sa , takze u nas sa prezmenu vyhadzuju "tukove" zltka, lebo sak to nie je sanca tolko zltkov spotrebovat. ale ked peciem aspon sa tie bielka minu

ako hovoria baby kokosove pusinky,alebo stafetky tam idu bielka)))

Ja dávam zvyšné bielka do malých pohárikov, napr, od presnidavky, napíšem na vrchnáčik, koľko ich tam je, prípadne neskôr pridám ale aj dopíšem počet a po rozmrazení používam ako čerstvé/laskonky, bielkové pečivo, sušený keks,kokosové rezy.../. Mám to vyskúšané

alager, St, 20. 07. 2011 - 22:16

Pošli mne, ja zasa vyhadzujem žĺtka. Bielka potrebujem na medovníky, no a teraz, keď robím hodne svadobných, tak žĺtka idú psom. Aspoň budú mať krásnu srsť. Úsmev

erikaja, Št, 21. 07. 2011 - 22:48

Ja zase robím zo žltkov ked mi ostanú žltkové koláčiky . je to na dlhšie ale deti ich zjedia hned .

duranlb, Št, 21. 07. 2011 - 00:06

ja si bielky mrazim a potom ich pri izbovej teplote necham rozmrazit a pouzivam na sneh, alebo beze hmotu.

Ja z bielkov upeciem jeden korpus na vyse(vyslaham+cukor+orechy,mandle), viac roboty, ale ludom to chuti... Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

Palmi, Št, 21. 07. 2011 - 11:43

Budem veľmi hlúpa keď sa spýtam, aká je to beze hmota? Veľký úsmev

erikaja, Št, 21. 07. 2011 - 22:49

Ďakujem baby velmi ste mi pomohly , ja som ani nevedela že ich možem dať do mrazáku. asi to urobím tak a budem mať na medovníky ked budem robiť. Veľký úsmev Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama