opäť mmf
Pozrite si aj
ja robim presne s tymi surovinami ake su v recepte od bohusa a este sa mi nestalo aby sa nevydaril..zalezi to velmi na cukre...na MMf treba len Povazan...modry...a cukriky tiez pouzivam iba tie z receptu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si trochu ruky natrem olejom ked už idem miesiť...potom ked mám hmotu hotovu,vezmem si len potrebne množstvo asi kolko budem potrebovať,a ten zvyšok si zakryjem sáčkom,lebo na vzduchu to rychlo tvrdne-nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím MMF s maximálne 500g cukru. Večer si urobím MMF - je to mäkké a lepkavé. Dám to do mikroténového sáčku. Nedávam do ladničky. Ráno to vyberiem zo sáčku, premiesim v rukách a je plastický, super. Nesmieš dať viacej cukru ako 600g na 1 balík, akonáhle dáš veľa cukru hmota už nebude pekne plastická.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ved prave to sa stalo mne...robila som podla Bohuska a mala som to ako kamen...predtim som uz robila z MMf cukrikov ale zo smolkov a takych tych kvetiniek a slizikov a cukru...hmota bola fajn...teraz z tych rubino to bolo zle...ale skusim to teda ako si napisala ze aj ked to bude riedke lepave necham to tak do druheho dna..dakujem za radu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a aby som nezabudla,pred necelym tyzdnom som robila MMF z tych rubino cukrikov a hmotu som mala stale makku aj ked tam uz bolo cukru dost veru a nejak som to zvladla a potiahla som aj tortu ale to,ze som mala hmotu stale dost riedku a nerobilo sa mi s nou najlepsie ,tak bolo asi tym teplom
"pecenie je radost"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja som zatial tiez s tym nemala ziadne problemy,ale tiez robim tak,ze hmotu mam v sacku a vyberam len take mnozstvo ake budem potrebovat..... "pecenie je radost"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no mne sa už tiež pár krát nepodarilo mmf, ale už som tomu prišla na koreň!
za prvé som začala používať len a len považský práškový cukor! akonáhle som ho zbadala v obchode nakúpila som si zásoby mám totiž vyskúšané všelijaké druhy ale robilo sa s nimi totálne zle! Ja cukor nevážim, dávam ho od oka a podľa potreby, skúšam hmotu, či je dostatočne pružná... a tiež dávam do sáčka a odoberám po kúskoch. a najnovšie ked hmotu vyberiem z chladničky už nedávam zohriať do mikrovlnky ale ona sa mi po chvíli sama zmäkne, trochu ju premiesim v rukách a opäť sa s ňou dá pracovať. A k tým cukríkom, robila som zo všelijakých druhov a myslím si, že všetky sú rovnaké, ja som nevidela žiadne rozdiely. Všetko treba skúšať a najlepšie sa naučíš na vlastných chybách tak ako ja.
prajem veľa nervov a krásne tortičky!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja pouzivam na MMF pras. cukor z LIDLU a je O.K. Povazsky este nemam vyskusany, mozno potom zmenim nazor.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten z lidlu som uz aj ja par krat pouzila a nebol najhorsi "pecenie je radost"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem veľmi pekne za rady,ktoré vykúšam.mám ale ešte jednu podotázočku,teraz som mmf potrebovala čierne,dala som tam kakao,čierne uhlie rozpustené v alkohole a gelovú čierne-okrem toho,že ruky som mala ešte tri dni čierne ,tak hmota sa pri ohýbaní lámala.prečo?mala som tam dať trocha vody alebo oleja?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak tak..pri vysokej koncentracii farieb MMF straca elasticitu...drobi sa..je to ako linecke cesto potom...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podľa mňa sa nedá urobiť čierne MMF, aspoň mne sa to nikdy nepodarilo, keď som dala aj veľa gelovky tak sa mi hmota drolila, ja teraz robím tak, že do MMF dávam čiernu gelovku, urobím teda šedé MMF, potiahnem tortu a potom ešte dofarbím čiernou gelovkou rozrobenou v alkohole, nemám na torte žiadne fľaky a torta je pekne čierna.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super,tak nabudúce už budem vedieť.ďakujem,opäť som o niečo múderjšia.prajem pekný deň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobrý deň dievčatá,preoáčte,že otravujem,chcem sa opýtať ako robíte to mmf.ja ho robím presne podľa receptu,ale aj napriek tomu sa mi lepí na prsty a keď tam pridávam cukor,kým sa prestane lepiť,tak sa mi tá hmota zdá byť tvrdá-nie je vôbec akoplatelína.čo robím zle?a aj keď ho vyberem z chladničky,dám zohriať do mikrovlnky,tak kým je mäkký,tak je fajn,ale ako náhle chvíľku postojí na stole,tak už je tvrdý.ja som asi nemožná,alebo neviem čo.ďakujem za všetky rady.