Váha 3kg, korpus mramorový, náplň čokoládová a karamelová plnka, džem, poťah a ozdoby mliečny marcipán

Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
suprovááááááááááááááá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nádherná tortička, chcela by som Ťa poprosiť o recept na mliečny marcipán ktorý ty používaš. Niekedy som skúšala robiť s mliečnym marcipánom, ale sa mi s ním ťažko poťahovala torta (musela som vaľkať cez igelit ) a zákazníčka si teraz vyslovene žiada mliečny marcipán. Aj ten valček ozdobný je nádherný ,kde si ho kúpila ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
PEKNUČKÁ
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Nana, to nieje valček ale len taká plastová podložka, vraj na čokoládu, má rozmer ako plech a ten dám na vyvaľkaný marcipán a prejdem vačekom silno po marcipáne aby sa to odtlačilo. Len treba dať pozor pri nadpájaní na väčšej ploche, aby sa ti ten pôvodný neposunul, lebo by Ti to urobilo dvojbublinku a to nieje moc pekné. A marcipán som tu robila: 6 PL sušeného mlieka polotučného, 6 PL považský práškový cukor, 1 PL solamylu - preosejeme a potom pridáme 1 PL bielka, cera vo veľkosti lieskovca, arómu podľa vlastnej vôle(ja nedávam, lebo to prerazí mliečnu chuť marcipánu)a vodu (asi nejaké 3-4 PL ale radšej pridávaj pomaly aby si ho nemala moc riedky) Ak treba voda sa dá pridať vždy, ale ak sa ti podarí moc riedky, zahusti cukrom. Treba to riadne vymiesiť do leskej nelepivej hmoty. Ja to miesim dokopy v mixéri s nádstavcom na miesenie cesta a potom domiesim na silikónovej podložke. Potom dám na noc do chladničky a pred poťahovaním nahrejem v mikrovlnke tak na teplejšie a mokrými rukami to premiesim vaľkám na silikúonovej podložke. Na nej sa to vôbec nelepí, podsypávam veľmi málo, len rozvaľkám, odlepím a znova vaľkám na požadovanú hrúbku. Potom to prenesiem tak, že to normálne odlepím a dám na tortičku alebo polocou tej silikónovej podložky to prenesiem a na tortičke odlepím tu podložku. Podľa toho ako sa to bude tebe lepšie. A na tejto toričke je bielený marcipán belobou Wilton, ktorú pridávam pri miesení. Trocha som sa rozpísala, ale ak niečo budeš ešte chcieť vedieť, tak sa pýtaj. A pod marcipán len maslo s tukom. Ahoj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
koľko asi potrebuješ mlieka na takúto tortu ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si vždy urobím 3 dávky to je celé to 400 g mlieko a čo mi ostane, hodím do mrazničky. Keď to potrebujem, nechám na linke trocha ohriať a potom do mikrovlnky a znova spracujem. Celkom presne neviem, ale aj z dvoch dávok by to malo stačiť. Radšej si urob viac, nabudúce ho spotrebuješ. Pa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podobné obrázky