reklama

nejasnoti


reklama

ahojky všetky šikulky a aj šikulkovia,
viem, že som nešikovná a otravná a odpovede na moje otázky tu niekde sú... budem však rada, ak sa nájde nejaká ochotná holka, ktorá mi pomôže.
chystám sa prvýkrát poťahovať MMF - zaujíma ma, na akú veľkú tortu mi to vyjde. idem poťahovať tortu veľkosti plechu (30x40)
ešte niečo - keďže budem robiť bielu tortu nemôžem dať pod poťahovku falošný parížsky krém, tak čo potom?
a posledné, sľubujem, čítala som tu v nejakých diskusiách o mantineloch na torte - čo to je?
ďakujem za odpovede a všetkým prajem krááásnu jar Úsmev a so slniečkom veľa úsmevu a chuti do pečenia

Pozrite si aj


reklama


reklama

salenka, St, 23. 03. 2011 - 22:12

no po prve: na taku tortu ja robim z dvoch balikov cukrikov ak chces pekne potiahnut musis si vyvalkat väcsiu placku aby sa ti na rohoch netrhala o hruke asi pol centimetra Pohoda no a co sa tyka toho kremu ja davam vzdy krem vareny alebo ked mi nezostane tak si vyslaham maslo s cukrom a tym potriem boky a este mi nikdy MMF netiekol ani sa nezosmykol a co sa tyka tych mantinelov ti neporadim este som to nerobila ani nevidela tak ak ti to pomôze budem rada Bozkávam Bozkávam

Takže na prvú otázku - tu je odpoveď http://www.tortyodmamy.sk/content/pre-zaciatocnicky-ako-ja zíde sa Ti to aj v budúcnosti. Pod MMF - bielu poťahovku môžeš kľudne dať falošný parížsky krém, ale nevaľkaj poťahovku moc natenko, aby Ti nepresvital krém. A na tretiu otázku: mantinely sa robia, ak tortu plníš krémom, ktorý sa neznesie s poťahovkou - topila by sa ti. Vtedy si naplníš cukrárske vrecúško maslom vymiešaným s cukrom alebo čím budeš potierať tortu pred potiahnutím, urobíš si okraj - taký mantinel na korpuse a do stredu rozotrieš plnku - to aby sa ti nedostala plnka /napr. tvarohová, jogurtová, trasená pod./ do kontaktu s poťahovkou... Mrkám

ja by som na tento rozmer urobila minimálne z 300g cukríkov, si začiatočník, potrbuješ mať večšiu placku na poťahovanie, nepíšeš z akých cukríkov ideš poťahovať, ak máš ružové Haribo a ešte ich umyješ tak to budeš mať málo...
ja čokoládové plnky bežne poťahujem aj bielym MMF, mantinel sa robí z maslovej plnky ako hovorí Mariolka na šlahačkové plnky, aby neprišla do styku z poťahom Mrkám

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama