reklama

narodeninová

Pridal/a PatríciaH dňa 05. 04. 2009 - 17:20

Konečne po dlhom čase som mala možnosť realizovať sa. Pre sesternicu na 40. narodeniny, číslo na torte nechcela. Spodná časť je čokoládová torta - 10 tenkých čokoládových plátov plnených parížskou šľahačkou, vrchná časť je medovník z 8 plátov plnených karamelizovaným salkom s maslom a sekanými orechami. Celé obalené pravým marcipánom, ruže White Icing.Torta Kvietok

narodeninová, torta, Narodeninové torty, PatríciaH, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

Irma, Ne, 05. 04. 2009 - 18:08

Torta Torta krasna Tlieskam Tlieskam paradneKvietok Kvietok Kvietok najviac sa mi pacia tie asymetricke skrucanky na boku Áno Áno ÁnoÁno Áno

werona, Ne, 05. 04. 2009 - 18:09

veľmi zaujímaváTlieskam Tlieskam Tlieskam môžeš hodit receptík na tie čokoládové pláty?Mrkám

Ďakujem, veľmi ste ma potešili, recept na čokoládové pláty dám hneď, ako sa trochu uvoľním od rodinkySlnko

Super,tie špirály sú perfektnéééééZlomené srdce Áno Tlieskam Zlomené srdce Áno Tlieskam Zlomené srdce Áno TlieskamMarcipán si zafarbila belobou?

Ďakujem, nebielila som ho ničím, v skutočnosti bol veľmi málinko smotanový. Kúpila som ho v Zeelandii prvý raz a bola som veľmi prekvapená, aký je biely. Doteraz som v malom používala 100g šúlky od českých výrobcov bežne dostupné v obchodoch a tie boli oveľa hnedšie, béžove. Ale na druhej strane zase sú aj oveľa chutnejšie, určite obsahujú väčší podiel mandlí. Ten zo Zeelandie obsahuje 30% mandlí a je určený na poťahovanie a modelovanie, chuť mandlí je menej výrazná a je sladší, no robí sa s ním veľmi dobre, bola som spokojná. Na mlsanie si ale budem ďalej kupovať tie malé 100g balíčky.Torta

Ja tiež kupujem v Zeelandii marcipán,ale ten je béžový-v pomere tuším 1:3
Ten tvoj bol v akom pomere?

Tak máme ten istý, bola som vyobzerať škatuľu. Na fotke je možno trošku belší ako v skutočnosti, lebo blesk osvetlí tortu. Ale prirovnala som ho k maslu a je určite svetlejší. Teraz si spomínam, že keď som dávnejšie videla tvoje tortičky, tiež som nechápala pri tej futbalovej lopte, ako to môže byť pravý marcipán, keď to máš také biele, a aj som sa ťa na to pri nejakej inej torte pýtala či je to ozaj marcipán, nešlo mi to do hlavy. Ale to je asi záležitosť foťáku. Potom som otvorila tú škatulu zo Zeelandie a vtedy som uverila, že teda fakt môže byť aj belší než ten, na ktorý som zvyknutá.


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama