Korpusy svetlé, spodné poschodie pribinák s jahodami, horné karamelový krém.

Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nádherná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nádherná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krásna
(môžem sa spýtať ako sa robí ten pribinák?)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je naň viac receptov, ja som sa postupne prepracovala k tejto verzii:
500g tvarohu, 500ml šľahačky, 1 kyslá smotana (myslím, že má 200g), 4 balíčky vanilínového cukru, mletý cukor podľa ovocia, pri jahodách, banánoch zarovnaná polievková lyžica, pri lesnom ovocí, malinách kopcovitá - všetko zmiešať mixérom v mise, potom do toho vysypať 1-1,5 balíčka vanilkového Creme Olé, premiešať a plniť. Nech sa ti podarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krááááááááásna ,náááááádhernáááááá kytička
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veľmi pekne ďakujem za komentáre, bol poťahovaný a dokončovaný striedavo pri svetle elektrickom a svetle sviečok a lampe na baterky - bola búrka a vypadávala elektrika, tak si Vaše písmenká vážím dvojnásobne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nádhernááá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prekrásna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kráááááááááááááááááásna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
náááááádhernáááá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prekrasna torticka a kvietky uzasne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krásna nádherné kvety
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krásna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nádhernááá, dokonalá tortička!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tá je krásne zladená
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nádherná tortička!!!, úžasná práca ako všetky tvoje tortičky, máš veľký cit na kombinovanie farieb, proste je dokonalá
môžem sa spýtať, aký priemer korpusov si piekla a ešte pečieš dva korpusy na tortu či jeden a rozkrajuješ na dva krát??? včera som piekla podľa tvojho receptu kakaový korpus a je výýýýborný
ďakujem, ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem , spodný korpus mal priemer 25cm a horný 19cm. Takmer vždy pečiem na dva krát, lebo potrebujem vyššie korpusy, ako mám formy. Rozkrajujem podľa potreby, podľa toho, akú vysokú potrebujem tortu. Keď je krém napr. tvarohovo-šľahačkový s jahodami, ako tu, stačilo dva krát, je tu vyššia vrstva plnky aj vyšší korpus, keď pečiem s maslovými plnkami, prekrajujem väčšinou tri krát, chutnejšia je menšia vrstva plnky a štyri vrstvy korpusu. Alebo podľa potreby, napr. podľa fotografie, niekedy je spodné a horné poschodie nižšie a stredné vyššie, alebo vrchné najvyššie. Väčšinou ale mávam výšku poschodia okolo 10,11cm.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď,
klobúk dolu, to ja by som nedokázala tri krát prekrojiť
i keď by sa mi páčili radšej štyri vrstvy korpusu..., ale prekrajujem dva krát a keď upečiem dva korpusy, tak mám tortu moc vysokú, preto som sa pýtala, ...priemer tiež mám 25, ak môžem, ešte by som sa chcela spýtať, že keď dávaš ovocie a tvarohovú plnku, robíš mantinel??? ...lebo každú tortičku máš krásnu hladučkú a nie je nič vidieť...toho sa ja najviac bojím aby na bokoch nevidelo výšku plnenia, vieš čo myslím? Prepáč, že sa možno vypytujem blbosti, ale snažím sa čo to naučiť a vyvarovať sa chýb. Ešte raz moc ďakujem za poradenie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie, nerobím mantinel, robila som hádam na dvoch, troch, potom som zistila, že je to zbytočné. Tortu naplním, na chvíľu zaťažím a obtriem "omietkou" z masla, cukru a kúskov korpusu - vyšľahať do hladka, alebo zo zvyškov krému a korpusu, urovnám kartou, dám poriadne stuhnúť a poťahujem. Keď prekrajujem tri krát pečiem dva korpusy z menej vajec a každý prekrojím raz. A nevypytuješ sa na blbosti, naštudovanie všetkého možného aj z tejto stránky, hodiny na iných stránkach ma v pečení posunuli za dva roky sem. Mám v obrázkoch aj prvú poťahovanú tortu a to som ešte mala veéééľmi málo poznatkov, ale obrovskú chuť
. Asi nado mnou stál anjel strážny, potiahla som ju na prvý šup, nevystužila (netušila so, že by som mala
, vliekla som ju vyše 100km a nič sa jej nestalo tak ma to nakoplo. Čítaj,čítaj a ešte raz čítaj, skúšaní sa budeš stále zdokonaľovať, ja nemám za sebou stovk tortičiek, nepečiem veľa, ale s každou sa vyhrám. Nech sa ti darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Timejka, si strašne zlatá, vyslovene som sa tešila na odpoveď, vždy ochotne a dobre poradíš, ja už mám túto stránku ako drogu, len vďaka nej som sa pustila pred rokom do pečenia tortičiek pre rodinu a kamošky, ja som ešte sraaaašne málo upiekla ale tiež mám veľkúúú chuť sa učiť, tak preto čítam, vypytujem sa a pod. Ste tu všetky neskutočne milé a príjemné a najkrajšie na tom je, že sa nepoznáme a pomáhame si. Ja keď tortu obtriem zvyškami korpusu a krému, dám zachladiť a potom ešte raz obtieram do hladka iba samotným krémom alebo maslo+nutela a to asi nemusím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, nemusíš už druhý krát potierať, keď máš hmotu rozmixovanú - hladkú a pohráš sa s tým, potom je už hračkou dať poťah a mať ho v poriadku. Mne tu tiež veľa žien pomohlo, keď som potrebovala, som im za to vďačná, ak moje rady pomohli tebe, tak sa teším . Drogu to mám už aj ja
, môj partner začína žiarliť
a zbytok rodiny mi tvrdí, že dostanem cukrovku z toho stáleho pozerania tortičiek....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemááááá chybu, kráááásne kvety
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krásna...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podobné obrázky