reklama

K narodeninám pre milovníčku kvetov

Pridal/a timea248 dňa 03. 05. 2014 - 20:22

Korpusy svetlé, spodné poschodie pribinák s jahodami, horné karamelový krém.

K narodeninám pre milovníčku kvetov, torta, Narodeninové torty, timea248, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

je naň viac receptov, ja som sa postupne prepracovala k tejto verzii:
500g tvarohu, 500ml šľahačky, 1 kyslá smotana (myslím, že má 200g), 4 balíčky vanilínového cukru, mletý cukor podľa ovocia, pri jahodách, banánoch zarovnaná polievková lyžica, pri lesnom ovocí, malinách kopcovitá - všetko zmiešať mixérom v mise, potom do toho vysypať 1-1,5 balíčka vanilkového Creme Olé, premiešať a plniť. Nech sa ti podarí. Slnko

NIELA, Ne, 04. 05. 2014 - 14:09

krááááááááásna Torta ,náááááádhernáááááá kytička Zlomené srdce Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Veľmi pekne ďakujem za komentáre, bol poťahovaný a dokončovaný striedavo pri svetle elektrickom a svetle sviečok a lampe na baterky - bola búrka a vypadávala elektrika, tak si Vaše písmenká vážím dvojnásobne Zlomené srdce

Iren59, St, 21. 05. 2014 - 11:40

nádherná tortička!!!, úžasná práca ako všetky tvoje tortičky, máš veľký cit na kombinovanie farieb, proste je dokonalá Tlieskam Tlieskam Tlieskam môžem sa spýtať, aký priemer korpusov si piekla a ešte pečieš dva korpusy na tortu či jeden a rozkrajuješ na dva krát??? včera som piekla podľa tvojho receptu kakaový korpus a je výýýýborný Áno Áno Áno ďakujem, ďakujem Kvietok Kvietok Kvietok

Ďakujem Zlomené srdce, spodný korpus mal priemer 25cm a horný 19cm. Takmer vždy pečiem na dva krát, lebo potrebujem vyššie korpusy, ako mám formy. Rozkrajujem podľa potreby, podľa toho, akú vysokú potrebujem tortu. Keď je krém napr. tvarohovo-šľahačkový s jahodami, ako tu, stačilo dva krát, je tu vyššia vrstva plnky aj vyšší korpus, keď pečiem s maslovými plnkami, prekrajujem väčšinou tri krát, chutnejšia je menšia vrstva plnky a štyri vrstvy korpusu. Alebo podľa potreby, napr. podľa fotografie, niekedy je spodné a horné poschodie nižšie a stredné vyššie, alebo vrchné najvyššie. Väčšinou ale mávam výšku poschodia okolo 10,11cm.

Iren59, St, 21. 05. 2014 - 21:41

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, Tlieskam Tlieskam Tlieskam klobúk dolu, to ja by som nedokázala tri krát prekrojiť Smútok i keď by sa mi páčili radšej štyri vrstvy korpusu..., ale prekrajujem dva krát a keď upečiem dva korpusy, tak mám tortu moc vysokú, preto som sa pýtala, ...priemer tiež mám 25, ak môžem, ešte by som sa chcela spýtať, že keď dávaš ovocie a tvarohovú plnku, robíš mantinel??? ...lebo každú tortičku máš krásnu hladučkú a nie je nič vidieť...toho sa ja najviac bojím aby na bokoch nevidelo výšku plnenia, vieš čo myslím? Prepáč, že sa možno vypytujem blbosti, ale snažím sa čo to naučiť a vyvarovať sa chýb. Ešte raz moc ďakujem za poradenie. Kvietok Kvietok Kvietok

Nie, nerobím mantinel, robila som hádam na dvoch, troch, potom som zistila, že je to zbytočné. Tortu naplním, na chvíľu zaťažím a obtriem "omietkou" z masla, cukru a kúskov korpusu - vyšľahať do hladka, alebo zo zvyškov krému a korpusu, urovnám kartou, dám poriadne stuhnúť a poťahujem. Keď prekrajujem tri krát pečiem dva korpusy z menej vajec a každý prekrojím raz. A nevypytuješ sa na blbosti, naštudovanie všetkého možného aj z tejto stránky, hodiny na iných stránkach ma v pečení posunuli za dva roky sem. Mám v obrázkoch aj prvú poťahovanú tortu Chichocem sa a to som ešte mala veéééľmi málo poznatkov, ale obrovskú chuť Mrkám . Asi nado mnou stál anjel strážny, potiahla som ju na prvý šup, nevystužila (netušila so, že by som mala Chichocem sa, vliekla som ju vyše 100km a nič sa jej nestalo tak ma to nakoplo. Čítaj,čítaj a ešte raz čítaj, skúšaní sa budeš stále zdokonaľovať, ja nemám za sebou stovk tortičiek, nepečiem veľa, ale s každou sa vyhrám. Nech sa ti darí.

Iren59, Št, 22. 05. 2014 - 10:24

Timejka, si strašne zlatá, vyslovene som sa tešila na odpoveď, vždy ochotne a dobre poradíš, Zlomené srdce ja už mám túto stránku ako drogu, len vďaka nej som sa pustila pred rokom do pečenia tortičiek pre rodinu a kamošky, ja som ešte sraaaašne málo upiekla ale tiež mám veľkúúú chuť sa učiť, tak preto čítam, vypytujem sa a pod. Ste tu všetky neskutočne milé a príjemné a najkrajšie na tom je, že sa nepoznáme a pomáhame si. Ja keď tortu obtriem zvyškami korpusu a krému, dám zachladiť a potom ešte raz obtieram do hladka iba samotným krémom alebo maslo+nutela a to asi nemusím Chichocem sa

Ahoj, nemusíš už druhý krát potierať, keď máš hmotu rozmixovanú - hladkú a pohráš sa s tým, potom je už hračkou dať poťah a mať ho v poriadku. Mne tu tiež veľa žien pomohlo, keď som potrebovala, som im za to vďačná, ak moje rady pomohli tebe, tak sa teším Zlomené srdce. Drogu to mám už aj ja Chichocem sa , môj partner začína žiarliť Chichocem sa a zbytok rodiny mi tvrdí, že dostanem cukrovku z toho stáleho pozerania tortičiek....


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama