reklama

nafúknutá poťahovka


reklama

mám problém,neviete mi niektorá poradiť prečo sa mi odula poťahovka?torta nebola poschodová a ani nič ťažké na nej nebolo-robilo sa mi to vtedy keď som zle vystužila poschodovú tortu-ale táto nebola poschodová-robila som všetko ako inokedy-krém používam maslový-priemer mala 30cm a 13cm vysoká-fakt neviem kde som urobila chybu.zakial bola v chladničke bola v pohode ale keď som ju prevážala v aute/cca 15min trvala cesta/,tak sa mi na boku odula-nafúkla-čo to spôsobuje?

Pozrite si aj


reklama


reklama

Podla mna tam bol prebytocny vzduch, ktory sa tlacil von...torticka makla, zrejme sadala trosku a vzduch sa uvolnil... zatazujes tortu po naplneni, pred potahovanim? Ked sa mi take stalo, ihlou som prepichla potah vytlacila vzduch a zamaskovala miesto vpichu... Chichocem sa ako operaciu to tu opisujem Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

tortu zaťažujem po naplnení,preto mi to nejde do hlavy kde sa stala chyba,horšie je ,že som nemohla poťahovku prepichnúť,keďže som s tortou už cestovala a a ž vtedy sa začala odúvať Smútok Smútok Smútok ,len som sa to snažila trocha pozatláčať rukou ale moc sa mi to nedarilo,lebo teplom v aute sa poťah orosil a zmäkol-no des,ale nakoniec sa torta páčila

veve04, Ne, 21. 07. 2013 - 21:25

toto aj ja niekedy zazivam pri tortach, hlavne v tychto horucavach.... ale vzdy je torta este doma, tak to neako prepichnem a uhladim. A stale tiez nechapem preco sa to robi, ked je torta potiahnuta a hotova, tak je to super ( v ramci mojich moznosti Veľký úsmev ) a na druhy den taketo nieco. Ale co ma teraz zarazilo, vy torty ked ich naplnite ZATAZUJETE? to ako? preco? mne tie kremy pridu v tychto horucavach take makke, ze ked tortu naplnim, rychlo s nou do hladnicky, nech tuhne, neviem si predstavit, ze by som na to dala neake knihy Chichocem sa , ved by mi to splaslo, ci? mozete mi to prosim pekne objasnit Hambím sa vdakaaaaaaa Bozkávam

veve04, Ne, 21. 07. 2013 - 21:26

toto aj ja niekedy zazivam pri tortach, hlavne v tychto horucavach.... ale vzdy je torta este doma, tak to neako prepichnem a uhladim. A stale tiez nechapem preco sa to robi, ked je torta potiahnuta a hotova, tak je to super ( v ramci mojich moznosti Veľký úsmev ) a na druhy den taketo nieco. Ale co ma teraz zarazilo, vy torty ked ich naplnite ZATAZUJETE? to ako? preco? mne tie kremy pridu v tychto horucavach take makke, ze ked tortu naplnim, rychlo s nou do hladnicky, nech tuhne, neviem si predstavit, ze by som na to dala neake knihy Chichocem sa , ved by mi to splaslo, ci? mozete mi to prosim pekne objasnit Hambím sa vdakaaaaaaa Bozkávam

veve04, Ne, 21. 07. 2013 - 21:26

toto aj ja niekedy zazivam pri tortach, hlavne v tychto horucavach.... ale vzdy je torta este doma, tak to neako prepichnem a uhladim. A stale tiez nechapem preco sa to robi, ked je torta potiahnuta a hotova, tak je to super ( v ramci mojich moznosti Veľký úsmev ) a na druhy den taketo nieco. Ale co ma teraz zarazilo, vy torty ked ich naplnite ZATAZUJETE? to ako? preco? mne tie kremy pridu v tychto horucavach take makke, ze ked tortu naplnim, rychlo s nou do hladnicky, nech tuhne, neviem si predstavit, ze by som na to dala neake knihy Chichocem sa , ved by mi to splaslo, ci? mozete mi to prosim pekne objasnit Hambím sa vdakaaaaaaa Bozkávam

Ja osobne ked naplnim torticku a je velmi teplo a krem redsi, pockam trosku, kym v chladnicke jemne stuhne, nezatazujem hned, az po pol hodinke mozno, dam na to foliu, rovnu podlozku a na to davam liter mlieka tetrapakoveho, z torticky sa mi vytlaci prebytocny vzduch a je pekne rovna na vrchu pred potieranim a potahovanim Kvietok

emca 24, Ne, 21. 07. 2013 - 21:37

Áno, aj ja tortu po naplnení zaťažím, dám ju do chladničky nech sa trošku schladí asi tak pol hodinu a potom zaťažím, keby som chcela hneď zaťažiť krém by asi vytiekol, ja osobne to takto robím a potom sa mi aj dobre s tortou pracuje poťahuje zdobí a pod.

No tedáááá. Ozaj ste beťárky. Veľký úsmev Veľký úsmev Človek sa stále učí. Mňa to teda nenapadlo Prekvapenie Takto bude povrch ozaj rovnučký. Tlieskam Tlieskam

veve04, Ne, 21. 07. 2013 - 21:53

ahaaaaaaaaaa, vy betarky Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam dakujeeem, hned vyskusam tento tyzden Mrkám Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Mrkám nech sa podari ...len navrch torticky nedaj bustu Lenina, bo ta plnka to urcite nerozchodiiiiiii Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Objímam Kvietok

keď robím maslový krém tak zaťažujem hneď po naplnení-nikdy nevytiekol-na tortu položím rovnú podložku-tácku alebo plech a naň tak 1 až dve kilá múky alebo cukru-čo mám po ruke Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

marycka, Po, 22. 07. 2013 - 07:37

no hlavne dajte pozor aby sa vam nesklzla na jeden bok ako mne.potom som mala tortu krivu aj ked som nechcela Chichocem sa

Sigetka, Po, 22. 07. 2013 - 15:43

To odúvanie ale väčšinou spôsobuje vzduch, ktorý je v korpusoch, nie krém,nadstavované korpusy majú viac vzduchu a tie to robia častejšie, aj keď vzduch sa uvoľňuje zo všetkých tých ľahkých nadýchaných ciest. Pri preprave sa to trochu utrasie a vzduch vydhádza väčšinou hore, alebo do boku, kde sa mu dá najlepšie. Prepichnúť stačí aj ihlou, takže dierka je maličká a ani ju nevidieť.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama