nafúknutá poťahovka
Pozrite si aj
Podla mna tam bol prebytocny vzduch, ktory sa tlacil von...torticka makla, zrejme sadala trosku a vzduch sa uvolnil... zatazujes tortu po naplneni, pred potahovanim? Ked sa mi take stalo, ihlou som prepichla potah vytlacila vzduch a zamaskovala miesto vpichu... ako operaciu to tu opisujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tortu zaťažujem po naplnení,preto mi to nejde do hlavy kde sa stala chyba,horšie je ,že som nemohla poťahovku prepichnúť,keďže som s tortou už cestovala a a ž vtedy sa začala odúvať
,len som sa to snažila trocha pozatláčať rukou ale moc sa mi to nedarilo,lebo teplom v aute sa poťah orosil a zmäkol-no des,ale nakoniec sa torta páčila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto aj ja niekedy zazivam pri tortach, hlavne v tychto horucavach.... ale vzdy je torta este doma, tak to neako prepichnem a uhladim. A stale tiez nechapem preco sa to robi, ked je torta potiahnuta a hotova, tak je to super ( v ramci mojich moznosti ) a na druhy den taketo nieco. Ale co ma teraz zarazilo, vy torty ked ich naplnite ZATAZUJETE? to ako? preco? mne tie kremy pridu v tychto horucavach take makke, ze ked tortu naplnim, rychlo s nou do hladnicky, nech tuhne, neviem si predstavit, ze by som na to dala neake knihy
, ved by mi to splaslo, ci? mozete mi to prosim pekne objasnit
vdakaaaaaaa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto aj ja niekedy zazivam pri tortach, hlavne v tychto horucavach.... ale vzdy je torta este doma, tak to neako prepichnem a uhladim. A stale tiez nechapem preco sa to robi, ked je torta potiahnuta a hotova, tak je to super ( v ramci mojich moznosti ) a na druhy den taketo nieco. Ale co ma teraz zarazilo, vy torty ked ich naplnite ZATAZUJETE? to ako? preco? mne tie kremy pridu v tychto horucavach take makke, ze ked tortu naplnim, rychlo s nou do hladnicky, nech tuhne, neviem si predstavit, ze by som na to dala neake knihy
, ved by mi to splaslo, ci? mozete mi to prosim pekne objasnit
vdakaaaaaaa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
toto aj ja niekedy zazivam pri tortach, hlavne v tychto horucavach.... ale vzdy je torta este doma, tak to neako prepichnem a uhladim. A stale tiez nechapem preco sa to robi, ked je torta potiahnuta a hotova, tak je to super ( v ramci mojich moznosti ) a na druhy den taketo nieco. Ale co ma teraz zarazilo, vy torty ked ich naplnite ZATAZUJETE? to ako? preco? mne tie kremy pridu v tychto horucavach take makke, ze ked tortu naplnim, rychlo s nou do hladnicky, nech tuhne, neviem si predstavit, ze by som na to dala neake knihy
, ved by mi to splaslo, ci? mozete mi to prosim pekne objasnit
vdakaaaaaaa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja osobne ked naplnim torticku a je velmi teplo a krem redsi, pockam trosku, kym v chladnicke jemne stuhne, nezatazujem hned, az po pol hodinke mozno, dam na to foliu, rovnu podlozku a na to davam liter mlieka tetrapakoveho, z torticky sa mi vytlaci prebytocny vzduch a je pekne rovna na vrchu pred potieranim a potahovanim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno, aj ja tortu po naplnení zaťažím, dám ju do chladničky nech sa trošku schladí asi tak pol hodinu a potom zaťažím, keby som chcela hneď zaťažiť krém by asi vytiekol, ja osobne to takto robím a potom sa mi aj dobre s tortou pracuje poťahuje zdobí a pod.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No tedáááá. Ozaj ste beťárky.
Človek sa stále učí. Mňa to teda nenapadlo
Takto bude povrch ozaj rovnučký.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahaaaaaaaaaa, vy betarky
dakujeeem, hned vyskusam tento tyzden
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nech sa podari ...len navrch torticky nedaj bustu Lenina, bo ta plnka to urcite nerozchodiiiiiii
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keď robím maslový krém tak zaťažujem hneď po naplnení-nikdy nevytiekol-na tortu položím rovnú podložku-tácku alebo plech a naň tak 1 až dve kilá múky alebo cukru-čo mám po ruke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no hlavne dajte pozor aby sa vam nesklzla na jeden bok ako mne.potom som mala tortu krivu aj ked som nechcela
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To odúvanie ale väčšinou spôsobuje vzduch, ktorý je v korpusoch, nie krém,nadstavované korpusy majú viac vzduchu a tie to robia častejšie, aj keď vzduch sa uvoľňuje zo všetkých tých ľahkých nadýchaných ciest. Pri preprave sa to trochu utrasie a vzduch vydhádza väčšinou hore, alebo do boku, kde sa mu dá najlepšie. Prepichnúť stačí aj ihlou, takže dierka je maličká a ani ju nevidieť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mám problém,neviete mi niektorá poradiť prečo sa mi odula poťahovka?torta nebola poschodová a ani nič ťažké na nej nebolo-robilo sa mi to vtedy keď som zle vystužila poschodovú tortu-ale táto nebola poschodová-robila som všetko ako inokedy-krém používam maslový-priemer mala 30cm a 13cm vysoká-fakt neviem kde som urobila chybu.zakial bola v chladničke bola v pohode ale keď som ju prevážala v aute/cca 15min trvala cesta/,tak sa mi na boku odula-nafúkla-čo to spôsobuje?