reklama

Múka a Solamyl?


reklama

Ahojte! Prosím Vás, vedeli by ste mi poradiť? Hľadám špeciálnu múku, múku, ktorá sa používa na výrobu cukrárenských výrobkov. Je to špeciálna tým, že sa tam už pridáva/nepridávajú ďaľšie ingrediencie ako napr. keď ideme piecť doma(múka, kypriaci prášok, vajcia, maslo, atď...) Neviem ako sa tá múka volá a kde by sa to dalo zohnať. Je super aj preto, lebo je z toho mäkkučký korpus a nevyschne sa to. Pozná to niekto z Vás?
Ďaľšia moja otázka by bola: -ako uvariť krém zo Solamylu, Gustinu keď pečiem zákusok a chccem mať základ na plnku? Tie všeliaké pudingové krémy, zlatý klas, atď... už nemáme radi, chcela by som vyskúšať niečo iné. Poradte ak viete na to recept! Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

tami, Št, 26. 08. 2010 - 14:11

No ak nechutia pudingové krémy a krém zo zlatého klasu, z Gustinu a Solamylu to lepšie nebude.

katrina, Št, 26. 08. 2010 - 14:16

na krem som odpovedala o nieco nizsie kde je rumovy rozvarKvietok Kvietok Kvietok

zlatat, Št, 26. 08. 2010 - 14:22

Presne tak, keď vám už nechutia pudingy zo Zlatého klasu, tak z Gustinu a Solamylu to nebude lepšie. Gustin je to isté ako Zlatý klas s tým, že Zlatý klas má trochu vanilkovú príchuť a Gustin nie - je to čistý kukuričný škrob.
Solamyl ja používam na zahustenie omáčok - je to čistý zemiakový škrob, na krémy si ho neviem predstaviť.

Keď chceš zmenu, tak skús nejaký ochutený puding. Prípadne sprav krém nadstavovaný kašou z múky a mlieka.
Tú múku nepoznám.

Ja zasa robím len plnku z vajec šľahamých nad parou a potom pridám masloVyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

Mtódu mlieko+múka alebo žltky uvarené nad parou poznám, je to tiež dobre, ale ak chcem mať biely krém?

anusa, Št, 26. 08. 2010 - 16:32

Mimio ja robím krém zo solamylu na citronové rezy a je krásne biely len ked sa varí tak sa trochu ťahá tak sa neboj ked sa spojí s maslom tak je vynikajúciÁno Áno Áno Áno Áno

MonikaH, Št, 26. 08. 2010 - 16:37

MIMIO727 TAKU MUKU KUPIS V Zeelandii pod nazvom SVETLA PISKOTA akurat tam musis pridat tie vajciaÚsmev vodu a olejMrkám na maju myslim len 15 a 25 kg balenie.

Tamik, Št, 26. 08. 2010 - 16:54

Ja robím aj z mlieka a polohrubej múky.Má inú chuť ako zo solamylu,ale je celkom fajn,myslím že do zamatovej rolády ide ten z múkou.

najlepsie plnky su nad parou slahane vajcia s cukrom dobra plnka je aj uvarit v 7dcl mlieka 3 van pudingy a este do tepleho pridat 3 kysle smotany

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama