reklama

mliecny marcipan


reklama

ahojte baby,

potrebujem radu. robial som salkovy marcipan od ariell, aj mliecny, neviem uz od koho, 150g sus. mlieka, 150g cukru, 2pl medu a 2pl oleja, 3-4pl vody.
v obidvoch pripadoch sa mi vsetky ingrediencie spojili, ale zacal sa mi z hmoty vytlacat tuk a mam miesto plasteliny mrvenicku na kolac, lebo je to tuhe a nedrzi to spolu. ked som kusok odobrala a pokracovala v hneteni, boal hmota stale tuhsia a mrvivejsia, az sa to v podstate neda vobec spolu spojit. vyvalkat sa neda vobec, gulu z toho neurobim, ani nkeby neviem co.
co som urobila zle?

dakujem za rady


reklama


reklama

Sisja, Ne, 09. 02. 2014 - 17:42

Skús tento recept - 125 g suš. mlieko, 250 g práškový cukor, 1 PL med, 2-3 PL voda ja naň nedám dopustiť

monka, ja robim mliečny marcipán, sice trošku iny recept, ale sušene mlieko maš prirodzene nažltlé, takže tie farby chytaju trošku inak

a to susene mlieko dostat kde kupit? este som ho neskusala a chcela by som.. dostat ho aj v jednote alebo tak? lebo my tu mame len lidl a jednotu..este tak cba..ci ho kupujes niekde inde?
Úsmev

modraaa, Ne, 09. 02. 2014 - 18:03

ale ako ho robis? vsetko na jednu kopu, prehniest - ako dlho? - a hotovo?
alebo treba davat este na nieco pozor??

mariaJ, Po, 10. 02. 2014 - 06:44

ja si premiešam sypké potraviny a uprostred dám med /tekutý/ a prilievam vodu. K tomu riedkemu primiešavam suš. mlieko s cukrom.

modraaa, Po, 10. 02. 2014 - 07:39

a ako dlho ho hneties? este sa ti nikdy nestalo, ze by si z toho marzipanu zacala vytlacat tuk? normalne to pocut pri hneteni. a cim viac tuku vytlacim, tym sypkejsie to je. vcera som to nechala tak a zabalila, ale dnes je to tvrdde ako kamen. da s s tyme ste vobec nieco urobit, alebo to mozem uz len vyhodit?

modraaa, Po, 10. 02. 2014 - 14:51

nuz podla popisu zmiesat, zahniest, hotovo. aleboaj nie :) idem sa zahryznut do citania

modraaa, Po, 10. 02. 2014 - 07:49

resp. vie mi niekto vysvetlit, preco sa to stava? alebo moze stat?

Mne sa to ešte nestalo a to robbim iba mliečny marcipan, zmiešam sypké, pridam olej a vodu a od stredu zmiešavam, hnietim možno 5-10 min., podla množstva

Mne sa to ešte nestalo a to robbim iba mliečny marcipan, zmiešam sypké, pridam olej a vodu a od stredu zmiešavam, hnietim možno 5-10 min., podla množstva

modraaa, Po, 10. 02. 2014 - 14:53

ja som nehnietla dlhsie ako dve minuty uz to bolo sypke. teraz som niekde citala, ze treba dat 50ml horucej vody. ja som dala studenu a urcite menej. moze to byt tym?

Sisja, Po, 10. 02. 2014 - 15:44

Keď sa Ti mrví, skús ho premiesiť mokrými rukami, vodu neprilievaj, aby si to neprehnala a mliečny marcipán zafarbíš aj práškovými farbami napr. Kovandovi

modraaa, Po, 10. 02. 2014 - 16:47

ja pouzivam na farbenie gelovky. ale tam som sa pri melicnom marcipane este nedostala :D

ak máš gelovky, kľudne ich používaj na farbenie mliečneho marcipánu - ja ho farbím len gelovkami Úsmev

modraaa, Po, 10. 02. 2014 - 18:52

nuz ako prve sa chcem dnes vecer pustit do 'rozhnetenia' mojho nepodarku a potom sa uvidi, ci skonci v kosi, alebo ho budem farbit :D

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama