Skús tento recept - 125 g suš. mlieko, 250 g práškový cukor, 1 PL med, 2-3 PL voda ja naň nedám dopustiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skús tento recept - 125 g suš. mlieko, 250 g práškový cukor, 1 PL med, 2-3 PL voda ja naň nedám dopustiť
a ako sa farbi tento marcipan? niesu s tym problemy?
monka, ja robim mliečny marcipán, sice trošku iny recept, ale sušene mlieko maš prirodzene nažltlé, takže tie farby chytaju trošku inak
a to susene mlieko dostat kde kupit? este som ho neskusala a chcela by som.. dostat ho aj v jednote alebo tak? lebo my tu mame len lidl a jednotu..este tak cba..ci ho kupujes niekde inde?
maju ho aj v jednote, aspon un nas...
no pojdem pozriet :) dakujem
ale ako ho robis? vsetko na jednu kopu, prehniest - ako dlho? - a hotovo?
alebo treba davat este na nieco pozor??
ja si premiešam sypké potraviny a uprostred dám med /tekutý/ a prilievam vodu. K tomu riedkemu primiešavam suš. mlieko s cukrom.
a ako dlho ho hneties? este sa ti nikdy nestalo, ze by si z toho marzipanu zacala vytlacat tuk? normalne to pocut pri hneteni. a cim viac tuku vytlacim, tym sypkejsie to je. vcera som to nechala tak a zabalila, ale dnes je to tvrdde ako kamen. da s s tyme ste vobec nieco urobit, alebo to mozem uz len vyhodit?
Skús ho dať na pár sekúnd do mikrovlnky nahriať, potom ho navlhčenými rukami zmies dokopy...
Na začiatok je najlepšie sa teoreticky oboznámiť s "nástrahami" mliečneho marcipánu a pochytiť aj pár trikov: http://tortyodmamy.sme.sk/forums/doma-vyrobene-hmoty/marcipan-zo-susene… ...je tu dosť veľa popísaného.
nuz podla popisu zmiesat, zahniest, hotovo. aleboaj nie :) idem sa zahryznut do citania
resp. vie mi niekto vysvetlit, preco sa to stava? alebo moze stat?
Mne sa to ešte nestalo a to robbim iba mliečny marcipan, zmiešam sypké, pridam olej a vodu a od stredu zmiešavam, hnietim možno 5-10 min., podla množstva
Mne sa to ešte nestalo a to robbim iba mliečny marcipan, zmiešam sypké, pridam olej a vodu a od stredu zmiešavam, hnietim možno 5-10 min., podla množstva
ja som nehnietla dlhsie ako dve minuty uz to bolo sypke. teraz som niekde citala, ze treba dat 50ml horucej vody. ja som dala studenu a urcite menej. moze to byt tym?
Ako piše sisja, hnietit mokrymi rukami..
Keď sa Ti mrví, skús ho premiesiť mokrými rukami, vodu neprilievaj, aby si to neprehnala a mliečny marcipán zafarbíš aj práškovými farbami napr. Kovandovi
ja pouzivam na farbenie gelovky. ale tam som sa pri melicnom marcipane este nedostala :D
ak máš gelovky, kľudne ich používaj na farbenie mliečneho marcipánu - ja ho farbím len gelovkami
nuz ako prve sa chcem dnes vecer pustit do 'rozhnetenia' mojho nepodarku a potom sa uvidi, ci skonci v kosi, alebo ho budem farbit :D
ahojte baby,
potrebujem radu. robial som salkovy marcipan od ariell, aj mliecny, neviem uz od koho, 150g sus. mlieka, 150g cukru, 2pl medu a 2pl oleja, 3-4pl vody.
v obidvoch pripadoch sa mi vsetky ingrediencie spojili, ale zacal sa mi z hmoty vytlacat tuk a mam miesto plasteliny mrvenicku na kolac, lebo je to tuhe a nedrzi to spolu. ked som kusok odobrala a pokracovala v hneteni, boal hmota stale tuhsia a mrvivejsia, az sa to v podstate neda vobec spolu spojit. vyvalkat sa neda vobec, gulu z toho neurobim, ani nkeby neviem co.
co som urobila zle?
dakujem za rady