reklama

mimoň torta


reklama

Prosím Vás o radu skúšenejších, synovec by si veľmi prial k narodeninám tortu mimoň takého toho samého postavičku ako tortu ako sedí nakoľko to bude pre pár ľudí stačí vraj tak cca 3 kg.

Prosím Vás aké asi tak rozmery teda šírku a výšku?  by mal mať plnka bude pribináčik s malinami. Je nutné to poskladať ako tortu že 2x plnka, potom ďalšia torta? na podložke a pod ňou výstuž? alebo bude držať aj poskladaný a prepichnutý cca 3 špajlami? a ručičky ako zvyknete pripevniť asi len jedlé lepidlo alebo pipingel ich neudrží keďže sú hrubšie.

 

ďakujem


reklama


reklama

Ahoj. Ja som robila tak, že som si upiekla 2 korpusy s priemerom 16 cm, kažký som prerezala na 3 časti a postupne plnila. Poslednú na vrchu som tam uložila tak aby vrch hlavy ostal doguľata. Zapichla som do celej torty drevennú výstuž a ked poriadne stuhol som ho obtiahla a dozdobila. Výšku som nemerala ale vyzeral dobre. A vážil niečo cez 3 kg. Aj pekne držal. Nech sa podarííí :) Pozri si fotky v mojom fotoalbume.

katka_d, St, 07. 10. 2015 - 09:14

Ahoj,

ja som už urobila dvoch takých mimoňov. Robila som spodnú tortu z troch plátov a hornú tortu zo 4 plátov. Medzi tým som ju samozrejme vystužila - medzi torty kartón a paličky. Výstuž je potrebná aj preto, že na výšku mala cca 20 cm a ukrojiť taký kus a servírovať ho nebolo moc chutné. Menší mimoň mal priemer cca 16 cm a hotový mal hmotnosť tuším 3,5 kg - 4 kg.

Ruky som mu dávala posledné a prilepila som mu ich len lepidlom bez zapichovania a v pohode držali. Nohy som zapichovala špajdľami.

 

Ja som robila troch, presne takto, len nohy som iba lepila. Prežili aj cestu po horách a dolinách.

Nech sa vydarí!

ďakujem no zvažujeme tým, že bude sa s tortou cestovať aj to beriem do úvahy

 

Ja som piekla 2 týždne dozadu Mimona, priemer okruhlej formy bol 16 cm a vrch torty som piekla v nerezovej miske. Myslím že som davala 6x plat cesta +hore ten vrch dookruhla s misky. Plnila som Krémom Pribinačik + maliny, do stredu som zapichla jednu hrubu špajlu, tortu som poriadne obtrela ganache aby stuhla a držala pekne. Všetky moje torty skoro vždy cestuju okolo 100km aj  v lete a držia pekne :-)

A tiež ma napadlo spraviť to ako katka_d že v strede dať podložku aby sa to dobre krajalo, ale nemala som tak som nedala. Pana som upozornila že najlepšie bude ak ju prekroja napolovicu, teda v strede a tak nakrajaju, aby nebol itake vysoke kusy.

Inak výška torty bola cca 26 cm a váha okolo 3,5 kg

Ruky som iba dolepila jedlým lepidlom, nalepene su vlastne na cele telo tak to drži pekne :-)

Nech sa dari

ďakujem tiež som takto nejako rozmýšlala, určite by som to plnila postupne aby to pekne držalo a vrch moc netlačil von spodnú plnku. no uvidime aké to nakoniec bude.

Gitula, St, 07. 10. 2015 - 18:21

Keď tri splníš tak daj trošku vychladiť a potom môžeš pokračovať a bude to držať a ne vytlačí krém si šikulka a zvládneš hravo,nech sa Ti daríÁno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama