Makova plnka do torty???
Pozrite si aj
Kľudne môžeš aj makový korpus, chutí výborne:
120g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, 1 ČL kypriaceho prášku, 4 vajcia, 100g mletého maku, 70g hladkej múky, 100g Hery...Zmäknutú Heru zmiešame s časťou cukru, škoricovým a vanilínovým cukrom do penista, postupne primiešame žĺtky, bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom dotuha a po častiach zľahka vmiešame do žĺtkovej masy, nakoniec vmiešame ešte zmes maku, kypriaceho prášku a hladkej múky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za recept presne vcera som si vymyslela, ze do najblizsej torty skusim k visniam a coko plnke jeden korpus makovy, uz ani googlit nemusim
.. Vyjde mi z tejto davky cca 1,5 az 2cm korpus na plechu 27x34?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Za málo, deni. Ja som ho robila ako koláčik s tvarohovo-šľahačkovou plnkou, obložený jahodami a na plechu bol dostatočne vysoký...mám plech s rozmermi 38x38cm a korpus narástol do výšky 2-3 cm...takže v pohode...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja mám dobrú skúsenosť s makovým korpusom a je super s plnkou so zlatého klasu do ktorého ešte pridávam aj 3 žltka (keď už miešam s maslom)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zaujmavy recept.........mozem poprosit aj o presny recept na plnku?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jasné
takže plnka: 3/4 L mlieka + 2 zlaté klasy = uvariť kašu
3 žĺtka + 1vanilka + 15dkg práškový cukor + 400g smetolu (ja dávam pol na pol palmarín s maslom) = vymiešať a potom pridať skoro vychladnutú kašu
A na piškótu mám takýto recept (na jeden hlboký klasický plech narastie tak na 2,5-3cm):
6 žĺtok 4dcl cukor práškový =vymiešame
pridať: 6PL studenej vody, 4dcl celého maku, 4dcl hladkéj múky, 1 prášok do pečiva, a nakoniec jemne vmiešame sneh so 6 bielok.
Ak by si to chcela robiť ako koláč tak cesto rozdeľ na dva plechy, upeč a plň na striedačku a na vrch idú nasekané orechy.
nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mariolka dakujem velmi pekne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Za máličko, veve
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojky
Moj ocino bude mat narodeniny, a samozrejme ocakava tortu
. Zje vsetko, ale viem, ze miluje mak...makove vsetko. a tak som rozmyslala, ci vobec je neaka makova plnka do torty, nie do strudli a kys. kolacov. Chuti to vobec?Alebo makovy korpus?to sa mi moc nepozdava...sikulky mudre, nemate neaku skusenost ohladne "opiovej plnky" 
hladam a hladam, ale nic na tuto temu som tu nenasla...