reklama

linecké kolieska s krémom a marcipánom aký krém??


reklama

curkárky prosím môžete mi poradiť?
prečítala som celú časť krémy a neviem si poradiť pretože ohľadom krémov tu je pod poťah a do torty ale tento krém potrebujem na vrch a na linecké.

rada by som na oslavu okrem ferrari torty kde budem dávať klasický krém puding maslo 1:1 aj pod poťah

urobila ešte takéto niečo:
http://i.mimibazar.cz/h/bc/10/110516/20/l148991.jpg

- urobím z lineckého podklad, upečiem, nechám vychladnúť, z smartflex flower si nachystám kvietky na ozdobu aj lístočky a neviem či bude lepšie z velvetu-poťahovky alebo z floweru urobiť tie mušličky

a ten krém aký je dobré dať aby mi to nerozpustilo tú hmotu príliš, aby sa nepokazil v teple a zároveň aby dal dobrú chuť lineckému koliesku.

prosím čo mi viete poradiť, pretože ten krém tam budem musieť dať ozdobným sáčkom a nie som si istá či ten puding. maslový bude vhodný.
ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

neviem ti poradit ohladom kremu ale bola tu diskusia ohladne tych musliciek a myslim ze boli z kokosu robene

tak to by bolo asi lepšie urobiť kokosové a krém by potom mohol byť pudingovo maslový,

idem hľadať ten kokosový recept

ja som tie muslicky robila z kokosu (12 dkg kokosu, 15 dkg práškový cukor a 1 bielok, vypracovať na tuhú hmotu), a krem bol pudingovo maslovy, nic sa nerozpustalo

ďakujem veľmi za ochotu,

Sydnuska a ten krém môže byť 1:1 tak ako dám do torty alebo menej maslový?

je to taká rýchlovka v podstate lebo si koliesko upečiem vopred, ružičky aj lístky tiež vopred a vlastne aj tie mušličky môžem

ked ich potrebujem na sobotu poobede môžem ich urobiť už v piatok? nestane sa tomu nič v chlade alebo radšej v sobotu ráno???

veľmi sa mi to páčilo ked som to videla tak by som to rada skusila,

potrebujem ich 30.

moze byt 1:1

ja som ich robila na vlastnu svadbu, robili sme ich vo stvrtok, aby sme ich mohli dat do vysluziek. A v nedelu boli stale rovnake ako ked sme ich robili. Urcite sa im nic nestane

nech sa ti dari Kvietok

dagaz, Ut, 19. 07. 2011 - 10:04

Ahoj, ja by som tie muslicky robila asi radsej z karamelovej hmotz, toho suroveho bielka by som sa asi v tomto teple bala..l

a co tak bez bielku? 25 dkg kokos, 1 salko, 15-20 dkg práš.cukor

vyskúšam asi najprv ten velvet aj flower urobím na skúšku 1 z každého aj kvietky ale zase si myslím, že ked urobim aj z floweru a bude to v kréme tak to tak či tak tá časť v kréme nebude taká tuhá a ked tam dám toho krému viac pod mušličku, že vlastne to prekryjem tou mušlou tak to bude ako poťah čiže nebude to nejako tvrdé ved ani tá mušla nebude príliš hrubá,

ešte som rozmýšlala či by tam nebol lepší ten krém nad parou z vajíčok.

a už môžem začať robiť aj kolesá na ferrari postupne, to bude zážitok to auto, ale teším sa len aby sa podarilo.

no s tym velvetom to nebude take dobre, ten kokos to prevonia, podla mna skoda hmoty, lebo jej pouzijes vela, ale ako chces... toho bielka by som sa absolutne nebala, ak to budes mat v chlade...

skúsim a prosím z tej dávky čo si písala kolko ti vyšlo mušličiek ja mám také kovové klasické kúpené a dám na ne asi potr. foliu aby to lepšie išlo von,

a rozmýšlam ked je teplo že na to linecké dať trošku krému nožíkom a položiť mandarinku alebo kúsok broskyne zaváranej odkvapkanej a na to dať sáčkom krém a potom ostatné.

dakujem všetkým ste zlaté a pri pozeraní krémov som sa zas niečo naučila Kvietok

no len aby ti to ovocie nerozmocilo linecke koliesko, ja som striekala klasickou špicatou špičkou...

nepamatam kolko toho vyslo, lebo som robila viacero davok, robila som kvietky aj maslicky aj tieto muslicky... nerobila som cez foliu, asi ti to pekne neotlaci, staci zakaždym dobre pocukrit formicku praskovym cukrom a ide to jedna radost Úsmev

Ďakujem Sydnuska,
ja som myslela len kúsoček toho ovocia tam dať tak na chuť a pod to dám nožíkom trošku krému a na to potom špičkou ten krém, dnes budem chystať lístočky aj ružičky
a zarobím si cesto a dám do chladu, zajtra len rozvalkať vykrojiť a upiecť, aj pláty na to auto budem zajtra piecť,
a v podstate zajtra môžem urobiť aj tie mušličky kým sa budú pláty piecť aby vytvrdli.

dám potom vedieť ako dopadlo čarovanie.

tak to je dosť, ani by som nepovedala že tolko vyjde.

normálne sa teším že idem piecť.

´dakujem vám všetkým za ochotu.
krásne pečenie

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama