
sisska | Krupicový nákyp s broskyňami
vynikajúca, osviežujúca dobrota...
Ingrediencie
250 | millilitrov | mlieko |
70 | gramov | detská krupica |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
2 | čajové lyžičky | limetková šťava |
3 | kusy | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
160 | gramov | biely smotanový jogurt |
100 | gramov | kryštálový cukor |
400 | gramov | broskyňový kompót |
1 | polievková lyžica | maslo |
Postup
Z mlieka, detskej krupice a práškového cukru uvaríme na miernom ohni kašu. Za občasného premiešania ju necháme vychladnúť.
Do kaše vmiešame limetovú šťavu, 1 rozšľahané vajce, vanilínový cukor a jogurt zmiešaný s dvomi žĺtkami.
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do masy.
Menšiu zapekaciu misu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Rozotrieme krupicovú masu, na ktorú vložíme scedené broskyne. Povrch pokvapkáme rozpusteným maslom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C zapekáme 30 až 40 minút.
Hotový nákyp posypeme práškovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.