Krém tiramisu
Pozrite si aj
ja robím tiramisu:
2 ks mascarpone /500g/, 100g prašk.cukor zmiešať len vareškou - nešľahať, pridať 4 PL mlieka, citron.kôra, 300-500ml rastlinnej šľahačky vyšľahať zvlášť a zašľahať ju do mascarpone.
Keď chceš kávovú chuť tak pridať do šľahačky nescafe, príp. trochu koňaku alebo rumu.
keďže je to do torty tak by som dala aj želatínový stužovač
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som urobila podobne ako gabima - 500g mascarpone, do toho vmiesat 500ml rastlinnej slahacky, podla mna stuzovac netreba, ale budis a korpusy pokvapkala kavou s rumom .....nieco podobne idem robit, ale vo forme kolaca
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kto chce menej kalorickú verziu, tak sa Mascarpone môže nahradiť tvarohom alebo Ricottou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
môj osvedčený recept:
500 g mascarpone 5 vajec 5 PL hnedého cukru, žĺtky vyšľahať s polovicou cukru, bielky s druhou polovicou, do žľtok primiešať mascarpone, a pomaly vmiešať bielky. Možno ako píše Gabima pridať stužovač aby bol krém pevnejší.Aby to bolo čo najviac podobné na tiramisu pokropila by som korpusy kávou zmiešanou s Amaretom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím so zeesanom pomaly všetky torty a nedám naň dopustiť!!! je skvelý a zrazil sa mi len raz a to bola zlá šľahačka, už keď som ju otvorila bola dáka divná.... a všetkým chutí veeeeeľmi, aj mne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja som zrovna dnes dorobila dve so zeesanom tiramisu:) a to obe pre talianov.osvedcene a super su:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evi, zlato moje, prosím Ťa a koľko mi treba na korpus s priemerom 20cm? A šľahačku ktorú odporúčaš?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviem, koľko zvykneš dávať krému, ja ho dávam hroooooozne, ale hroooooozne veľa, ja mám na výšku viac krému ako korpusu, nie všetci tak dávajú...no a k veci - ja dávam na takýto korpus, dvakrát prekrojený 2 šľahačky plus zeesan, čo je vyše 1 litra krému...a na zeesane píšu že rastlinnú, ja som v zeelandii aj kúpila ich špeciálnu, ale bol to grc, už ju nepoužívam, dávam normálne živočíšnu, a je jedno akú, zeesan dobre stužuje, tak nie jeproblém aj s 30%, dá sa pekne vyšľahať aj stuhne, akurát ja vždy dám viac zeesanu, ako sa píše v návode, a síce napr. pri jogurtovom je v návode 250g zeesanu na dve šľahačky aja dávam 300g a viac, podľa toho, ja sa mu podarí usypať....je to vždy dobré a nie je s tým vôbec problém...
ozaj, a keby si ho chcela, zajtra alebo v piatok sa chystám priamo do zeelandie, môžem ti kúpiť...vyskúšaš....ozvi sa....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
2 šľahačky? Myslíš 250ml? A toho zeasanu tam koľko ide?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dve šľahačky, to je vlastne pol litra šľahačky a zeesanu tam ide podľa toho, ktorý robíš - ak jogurtový, tak tam ide 250g, podľa návodu, ja dávam 300g plus pol litra vody...a vo vrecku máš pol kila zeesanu, takže jogurtový máš na cca 4 šľahačky... ten tiramisu je na až na tri litre tekutiny, z toho by mala byť voda 0,6l zvyšok smotana.... samozrejme, ja si ho rozvažujem podľa toho, koľko krému potrebujem....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám zase takýto a tiež všetkým chutil.3 termizované nátierky neochutené vyšľahať s 10 PL cukru,0,5L šľahačky vyšľahať s 2 vanilkami a 2 stužovačmi.Zmiešať so smotanami.Uvariť silnú kávu na cca 0,5 l 2 PL kávy a dať asi 2 dcl amareta.no a postup ako písali vyššie.korpus pokvapkať trocha plnky a na to namočené piškóty v káve,zase krém a opakujeme až do minutia,vrchný poliať dobre zvyšnou kávou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj,ja mám najlepšie skúsenosti tiež zo zeeasanom,je super a hlavne to ušetrí vela času.odporúčam!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim podla tohto receptu a je fakt vyborny
http://varecha.pravda.sk/recepty/talianske-tiramisu/20053-recept.html
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
este ma napadlo.....kedze ja sa bojim dat surove vajcia do plnky a niekde som nasla recept, vramci toho, aby sa aspon trocha zachoval originalny recept, ze vyslahat zltky s cukrom nad parou /ako na vajecny krem/ a potom do toho mascarpone + este slahacka pripadne. myslite, ze to moze byt dobre?? priznam sa, vajecny krem som este nikdy nerobila, takze netusim, ako to chuti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podľa mňa to kľudne skús
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babuľky opäť potrebujem radu Vás skúsenejších....Mám robiť 3posch. tortu a vrchné poschodie by malo byť tiramisu krém. Prosím pora´dte nejaký dobrý recept na takýto krém aby mi to prípadne netopilo poťahovku. Tak ale môžem urobiť mantinel. Prípadne ak mám použiť zeasan - v živote som s ním nerobila - čítala som tu, že sa "rád" zrazí... Ako sa tomu vyhnúť? Ďakujem