Krém a ovocie
Pozrite si aj
Nie si sama s týmto problémom, kuk sem
Ovoce nesmieš dať až na kraj, aby sa nedotýkalo poťahu, pod poťah dať plnku ktorá je viac maslová a čo je najdôležitejšie, pred potiahnutím uložiť do chladničky a zaťažiť.Tam vytečie čo má a viac už nebude.
Pri riedkom kréme alebo šľahačkových sa dávajú dookola mantinely
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj aramana
ja robím skoro všetky s ocovím a zvyknem dávať že korpus, krém a na to ovocie a druhý korpus, ktorým priklopím zlahka potriem tiež krémom , niekedy dám ovocie pod krém ale na spodok dám tiež tenkú vrstvu krému.
ovocie dávam až ku kraju tesne bez mantinelov aj rozmrazenú lesnú zmes,.... dám stuhnúť najprv nezaťažím až krém stuhne potom zaťažím ale nie príliš, obtriem maslo+ceukor +krém tenučká vrstva a do rána vychladiť, ráno potiahnem a nič nevyteká ani poobede ani pri šlahačkových nerobím mantinel
poťahujem s velvetom na tenko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne tak ako píše Timea123 ....dokonca ja vôbec nikdy nezaťažujem! Naplním, a to dávam ovocie na každú vrstvu krému, niekedy 2-krát, niekedy 3- krát, obtriem krémom celú tortu okolo aby sa pokryl celý povrch.....ked stuhne ( vždy plním deň vopred ), obtriem maslom s cukrom, a ked sa ti aj stalo, a stane ako mne, že ti šťava z bokov vyteká, tak zaručene po tom masle s cukrom už nebude....ono tú tortu pekne uzavrie .....svadobné torty tak na stole vydržia dlhé hodiny, ba dokonca aj do polnoci ....nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte,ďakujem za rady. Ja to dávam- korpus,krém,ovocie,krém,korpus,takto dokončím celú tortu,celú potriem krémom,dám cez noc zachladiť a na druhý deň poťahujem.A šťava vyteká a vyteká .Vyskúšam teda dať ovocie viac od kraja.Ešte idem pozrieť odkaz od Aramana,zatiaľ ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skus mozno tak, ze nedas na ovocie uz krem, ale len nadzemovany korpus, lebo do kremu sa nevsiakne nic, preto "uteka" bokmi, mne sa ta stava vsiakne do korpusu, nikdy nic netecie a torticka je potom krasne vlhka, a nie sucha
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vôbec nemusíš dávať ovocie viac odkraja....ja dávam až nakraj....akurát treba dať na ovocie ako dievčatá píšu korpus, ktorý tú šťavu pojme do seba....len ked ju naplníš, tak ju ešte obtri tým salkovým krémom, aby ti neostali diery, ktorými potom šťava vyteká
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, ja obalím ovocie v takej zmesi vanilkového cukru a hladkej múky alebo gustinu. Tej múky iba troška. Šťava potom zostáva na mieste.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podla mna by si nemala davat krem aj na ovocie. Ked das korpus, krem, ovocie a korpus, tak ten vrchny korpus ti vypije stavu z toho ovocia. Ani ja nedavam mantinely a ovocie davam tak 0,5 az 1 cm od okraja. A nemoze to byt nahodou potahovka? Cim potieras tortu pred potahovanim? Moze sa to topit potahovka, ak pod nou nemas maslovy krem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj ,ja dávam skoro do každej torty ovocie aj (2 krát/ale ešte sa mi nestalo,že by mi vytekala šťava .korpus natriem s fruttafilom ,potom potriem s krémom naukladám ovocie (trošičku ale fakt len máličko pozatláčam /a položím na to druhý korpus ,ten riadne po oblievám a zopakujem to znova. nakoniec celú tortu obalím s krémom do čoho som zamiešala rozdr. piškóty vôbec nezaťažujem a nechávam riadne vychladiť, najlepšie do druhého dňa a ráno poťahujem zo sm.velvetom. torta/ ešte aj po týždni /je výborná šťavnatá a vôbec nič nevyteká. nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som už dávala asi všetky druhy ovocia, aj čerstvé, aj kompótované, aj mrazené - to nechávam trošku povoliť, ale len vtedy, keď ho potrebujem prekrojiť - jahody, inak nie. Dávam korpus, krém, ovocie, krém, korpus atď. Niekedy dávam aj džem, niekedy nie, ako si kto želá. Ovocia dávam vždy veľa, v podstate jeden kus vedľa druhého, nie sú medzi jednotlivými kúskami medzery. Nedávam však k okrajom - asi jeden a pol cm od krajov ovocie nedávam, myslím, že tam môže byť problém. Tortu mierne zaťažím a vždy ju nechám stuhnúť pred poťahovaním - väčšinou od večera do rána. Pod poťahovku dávam väčšinou maslový krém zmiešaný s trochou korpusu, alebo maslo s nutelou a korpusom - tortu tým potriem iba raz - vyrovnám kartou, mantinely som pár krát robila, ale je to zbytočné. Poťahujem MMF alebo Smartflexom, nikdy mi nič netieklo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,ďakujem za rady,s tým nadžemovaným korpusom,to je dobré,že to vsiakne šťavu, to určite vyskúšam,ďakujem moc
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,mám taký problém. U nás sú v obľube torty s krémom v ktorom je ovocie. Najradšej máme salkovú plnku + zavárané višne. Chuťovo je to super, no problém je v tom,že keď je torta už hotová a poťahnutá, tak počase z torty začne vytekať šťava, hoci ich pred pridaním na krém nechám odtiecť.Viete ako tomu predísť? Ďakujem