ja som tak zamrazila korpusy a pouzila som ich asi za dva tyzdne boli dobre ako cerstve ale druhym by som ich nedala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som tak zamrazila korpusy a pouzila som ich asi za dva tyzdne boli dobre ako cerstve ale druhym by som ich nedala
no veď práve preto že sebe ok ale druhým?? hm neviem
myslím, že na toto je odpoveď - sto ľudí, sto chutí - určite sú žienky, ktoré to robia bežne, aj s korpusmi, aj s krémami, ja by som to tiež urobila len pre nás, druhým asi nie
Ahoj, v pohode použi už upečené zamrazené korpusy. Večer pred plnením ich vyber z mrazničky a nechaj na linke povoliť - zabalené. Ja som tak kamoške dala zamraziť - odložila oslavu pre chorobu detí a o dva týždne som korpus rozmrazila, naplnila a torta bola super - nič jej nebolo. Nemusíš mať obavy
ja osobne by som nerozmrazovala korpusy ani pre moju rodinu, už vôbec nie pre iných, cena za suroviny na korpusy (pokiaľ teda nejde o 6 poschodovú orechovú tortu ) nie je takou položkou, aby mi to stálo za to.
My doma jeme mäso vybraté z mrazničky, ovocie, pečivko atd. a myslím že tak robí 99,99 percenta ľudí. Takže ani korpusu z mrazničky nebude nič. Kľudne by som použila... Viem o mojich tortách, ktoré už hotové aj s náplňou aj potiahnuté vybrali z mrazničky aj po 3 mesiacoch a nič im nebolo
Nedá mi nezareagovať... tiež sa mi pár krát stalo, že som si dala zamraziť kúsok torty alebo koláčiky... pre nás doma... ale dať to potom niekomu inému?? Čo ak im kus zostane a budú si to chcieť tiež zamraziť, v domnení, že je to čerstvé??
Myslela som to všeobecne.... tiež by som nedala zákazníkom ale doma by sme s tým nemali problém ...
Doma je to ok, ale Katika robí tortu pre kamarátku.
http://www.coppenrath-wiese.de/produkte.php
zarábajú s tým kopu peňazí,že predávajú zmrznuté torty a zákusky.
ja to tiež nerobím ani pre nás, doma, čerstvé je čerstvé a kamoška si tiež myslí, že jej to urobíš čerstvé preto nejde do curkárne ani do mraziarenského boxu ale radšej chce od Teba.
Upiecť korpus nedá až toľko práce ako naplniť, ozdobiť a navyše ten kto pozná ako chutí čerstvý zákusok cíti rozdiel ked si dá rozmrazený hlavne ak bolo v plnke maslo už je to trošku cítiť.
...ak chcem poctivú čerstvú tortičku, dám si upiecť cukrárke, čo pečie doma - takto to aspoň myslím že vždy platilo
Katika sa pýtala na kvalitu korpusu po rozmrazení... trošku sme odbočili Ja mám tiež tento týždeň takýto problém, s kamarátkou som sa pred týždňom dohodla, keď narýchlo zrušila objednávku, že dám korpusy do mrazáku. Ona s tým súhlasila, dohodli sme sa, že ak nebudú použiteľné (napríklad ak sa bude korpus drobiť a pod.) uhradí mi "škodu". Takže ja by som si to s kamoškou odkomunikovala a hotovo. No a k otázke - po vybratí korpusu, pomalom rozmrazení cez noc pri izbovej teplote tomu môjmu korpusu vôbec nič nie je
Ahojte babule, mám otázočku, prosím vás pred dvoma týždňami som začala piecť tortu upiekla som korpusy, a následne na to som skončila na 5 dní v nemocnici. manžel mi dal korpusy hneď ako vychladli do mraziaku zabalené do potr. fólie. Tá kamoška pre ktorú som tortu mala piecť ju chce teraz lebo si odložili oslavu. a potrebujem radu či môžem použiť zamrznuté korpusy alebo upiecť nové a tie zamrznuté zjeme doma s nejakou plnkou. Ide o to či tie zamrznuté nebudú nejak sypavé alebo ubyté keď ich vyberiem