reklama

kombinovanie jednotlivých krémov


reklama

Podľa čoho,prosím vás kombinujete krémy?Som začiatočník a pečiem len pre vlastnú potrebu a vždy volím jeden krém alebo dva.Teraz sa chystám spraviť 2poschodovú a uvažujem použiť jogurtovú,nugátovú a mascarpone.Našla som recept na mascarpone krém s čokoládovou príchuťou a láka ma vyskúšať,len neviem,akú plnku skombinovať s týmto krémom?Tým pádom nugátová zo zoznamu vypadáva.Jogurtovú nechám asi na spodné poschodie a horné by som dala mascarpone a druhú neviem.A ešte jedna otázka,keď polievate korpus šťavou z kompótu potom už nedávate džem?

Pozrite si aj


reklama


reklama

zoliman, Ne, 22. 06. 2014 - 22:02

no ja osobne by som spodnu dal jogurt+ovocie nejaké a vrch by som dal kombi čoko+nugát....a čo sa týka polievania,ja aj po poliatí dávám džem alebo frutaffil....držím palce Áno Áno Áno Áno

abriela, Ne, 22. 06. 2014 - 22:03

ja som donedavna pouziva v torte (2x plnena) len jednu plnku+ovocie. Dzem som davala vzdy - aky bol po ruke (domace)-marhulovy, jahodovy, ceresnovy, ribezlovy. Najoblubenejsia plnka je jogurtova. Posledne 2 torty plnky kombinujem. Dzem som nahradila domacim frutalisom (puding uvareny v stave, dzuse a pridane cerstve alebo zavaranie ovocie), na to davam jogurtovu plnku. Dobre to vyzera v reze a torta je sviezejsia, ako ked tam bol len dzem a ovocie.
Pises o 2 poschodovej torte,a le asi myslis len 2x plnenu, ze? Ja by som tieto plnky nekombinoval ale ako sa vravi 100ludi 100chuti.

abriela, Po, 23. 06. 2014 - 16:00

tak potom kombinuj. Jogurtova je svieza, nugatova aj ked neviem aku (mozem poprosit recept?) je urcite v pohode.
Do 2 poschod. som robila - dole jogurtova s lesnym frutalisom. Hore kokosova s cokoladou. Reakcia bola, ze obe plnky, boli super, detom lahodila cokoladova, dospelym viac jogurtova.
Kombinovanim ulahodis viacerym ludom.

v jednom poschodí kombinujem krémy, ktoré spolu "ladia" - teda najčastejšie čokoládový a karamelový, alebo čokoládový a vanilkový, čokoládový a stracciatella, vanilkový a nugátový, nugátový a kávový. Ak plním jogurtovým, alebo pribinákom, väčšinou už nekombinujem s iným, alebo do pribinákového dám v jednom poschodí napr. dolu jahody, nad to banány. Ja si myslím, že sto ľudí, sto chutí, niekto chce trojposchodovú tortu všetky poschodia rovnaký korpus, rovnaký krém, niekto má rád chute kombinované. Ale riadim sa zásadou, že menej je niekedy viac. Na tvojom mieste, keď je torta dvojposchodová, tak by som nekombinovala v jednom poschodí dve plnky, jedno by som urobila nugátové, alebo čokoládové, lebo sú tieto plnky podobné a druhé jogurtové, alebo mascarpone, čo sú obe svieže plnky, ale nekombinovala by som ich navzájom.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama