reklama

Kolko vajec na dvojkilovu tortu?


reklama

Ahojte dievcence.Poradite mi prosim kolko vajec asi treba na dvojkilovu tortu? Mlčím

Pozrite si aj


reklama


reklama

Cca 9 (3*3)... ? treba tam počítať aj s marcipánom... ak budeš poťahovať...

mokilko, Št, 17. 03. 2011 - 18:48

hmmmm :) a da sa vobec spravit dvojkilova? mne sa to teda este nepodarilo Chichocem sa Chichocem sa
ale pocitam ze tak 2-3vajicka ale skor asi dve.a to asi korpus len raz prerezat, ak chces len dvojkilovu....no neviem,eske ked potiahnes, aj to ma vahu..... skusenejsie baby urcite poradia lepsie

nech sa podari Bozkávam

A dá sa 2-vajíčkový korpus ešte prerezať? ja by som to neriskovala... No neviem... ak robím z 3 vajíčok, tak neprerezujem... samozrejme závisí to aj od toho aká veľká je forma... Ale nech sa podarí... Úsmev

mokilko, Št, 17. 03. 2011 - 19:14

stefanie ale sak ja som myslela formu max 18-20cm :)
robila som minule z dvoch vajicok korpus, krasne sa podaril, celkom vysoky,raz prerezany..... asi mam dobry recept alebo slahac, co mi bielka dobre vyslaha, chi chi Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

Ja mam tiež dobry šľahač... vlastné ruky... Úsmev (ja nepečiem veľa)

mokilko, Št, 17. 03. 2011 - 18:48

hmmmm :) a da sa vobec spravit dvojkilova? mne sa to teda este nepodarilo Chichocem sa Chichocem sa
ale pocitam ze tak 2-3vajicka ale skor asi dve.a to asi korpus len raz prerezat, ak chces len dvojkilovu....no neviem,eske ked potiahnes, aj to ma vahu..... skusenejsie baby urcite poradia lepsie

nech sa podari Bozkávam

jarka22, Št, 17. 03. 2011 - 18:55

ja so upiekla 2-kg tortu vo forme okruhlej s priem.23cm-z 5vajec a prekrojila som ju na 3casti-2krat plnka,cokoladova a puncova...je to playboy,mam ju v albume.

Stefanie dakujem,,ano budem aj potahovat,,nikdy neviem odhadnut s kolkych vajec mam robit ked si niekto praje dvojkilovu tortu Smútok vzdy ma 2,5 az 3 kila.

LHOLLA, Št, 17. 03. 2011 - 18:58

záleží od veľa vecí, či ide do torty len krém alebo aj ovocie, rum, džem + poťahovka... na priemer torty 12 cm stačia 3 vajíčka , rozrezať ju na 2x a naplniť ,potiahnuť, tak to bude určite dvojkilová, možno aj čosi viac... mne sa tiež takéto mini torty nedaria.. Nechápem ako niekto upečie kruhovú tortu 24 cm do troch kíl Váľam sa od smiechu po podlahe

No keď na ňu použila iba 5 vajec, tak môže byť... Moja mala 5x korpus a vážila 2,7 kg... a tiež mala priemer 24 cm...

LHOLLA, Št, 17. 03. 2011 - 19:14

Tak to tá moja by pri piatich korpusoch mala minimálne 4,5-5 kíl Chichocem sa , ja asi budem musieť ísť na stretnutie, nech ma naučia piecť aj malé torty... Apropo, ja aj keby som spravila z 5 vajec korpus a rozrezala ho na dva razy, naplnila a potiahla v žiadnom prípade by som sa nezmestila do udávanej hmotnosti. Veľmi záleží od jedinca ako je zvyknutý plniť, kropiť korpusy atď, atď... Takže toto všetko sú len relatívne dohady. Najlepšie je, ak si každý sám nejako skúsiť vyrátať pri svojich zvykoch koľko mu torty vážia. No napísala som to ako tatar, ale hádam sa rozumieme Chichocem sa

ja robím mramorový korpus určite je tu niekde recept ale ked bude treba napisem, nekropim lebo tam ide olej iba davam dzem mierne rozriedeny vodou ale ozaj malicko a dva krat prerezemm plnku robim tu zo zlateho klasu presne ako je na navode a takato torta vazi tak 24 kg podla hrubky potahovaky niekedy menej, no a korpus je zo 4 vajicok ak robim z jeden a pol davky cize zo 6 vajec torta vazi okolo 3kg

A este pre teba Mokilko ani mne sa nikdy ta dvojkilova nepodari Chichocem sa ,no co uz musim asi viacej skusat Veľký úsmev ale dakujem vam vsetkym za rady Mrkám

jarka22, Št, 17. 03. 2011 - 19:21

niekomu sa zda divne,ze 2-kg tortu s priemerom 24cm sa da upiect,ale zalezi ako ju aj ozdobis-cim....ta moja nebola bohato ozdobena-takze len tolko.

rexika, Št, 17. 03. 2011 - 21:04

Ja som robila tuto a mala 2 kila a potahovala som zelatinovou potahovkou
http://www.tortyodmamy.sk/okruhle-torty/dnesna-mlska-vaha-2kg
priemer bol 24cm a piekla som korpus zo 6 vajec,skor som to nevedela tiez odhadnut a tak som si zacala vazit upecene vychladle korpuse Chichocem sa Chichocem sa a k tomu si vzdy napisem aky priemer a tvar formy som pouzila a tiez som si ocislovala korpuse a napisem si tam aj cislo korpusu ktory z ktoreho som piekla tak som si zalozila aj taku pisanku a podla nej uz viem asi kolko vajec mam pouzit na aku formu
napr.korpus zo 6 vajec v stredne velkej podkove vazil 774g a vyska bola 5 cm.
Snad som tymto trosku pomohla Úsmev

JANAAB, Št, 17. 03. 2011 - 21:16

mne vychádza z jedného vajíčka pol kila torty, korpus+krém+poťahovka+ozdoba ak mám naviac punčovinu, ovocie alebo polejem rumom má viac

bejus, Št, 17. 03. 2011 - 22:36

Ahoj . Dnes som robila 2kg lienku. Robila som ju zo 4 vajec. MMF a krém na tom spraví svoju váhu + punčovina. Takže 4 max. 5 vajec je na 2kg torty

Adka_lc, Pi, 18. 03. 2011 - 08:34

ja robim z 8-10 a vyde mi dvojkilova....... zalezi len od receptu ci je to len lahka piskota z bierlok...taku som robila....alebo tenke dobosove platy.... z8vajicok vyde 8 platov a je 2-kilova.... marcipan natenucko a je to

Adka_lc, Pi, 18. 03. 2011 - 08:34

ja robim z 8-10 a vyde mi dvojkilova....... zalezi len od receptu ci je to len lahka piskota z bierlok...taku som robila....alebo tenke dobosove platy.... z8vajicok vyde 8 platov a je 2-kilova.... marcipan natenucko a je to

Zakulka, Pi, 18. 03. 2011 - 09:23

ja som robila z 5 tich vajec , priemer formy som mala 22cm, trikrát prerezaný, a mala 2,3kg.Mam v albume taku tortu dvakrat - so šašom a spidermana.

Adka_ic. do tej dvojkilovej torty by som chcela dat falosny parižsky krem,ked to urobim z 8-10 vajec mestim sa do dvoch kilou?

Adka_lc, Pi, 18. 03. 2011 - 09:33

tak mne zvykne vyjst z 8 vajec, pol litra mlieka na krem vyde asi tak 2,30.... tak pre istotu 6-7 vajec ale vlastne to parizskeho nejde maslo tak v pohode si myslim....aj s marcipanom

Gigi03, Pi, 18. 03. 2011 - 11:54

z 8 vajec je to podľa mňa veľa. akurát včera som robila , mala 2,08 kg, z 5 vajec, 2x plnený kávovým krémom. Priemer 22cm, poťahovka 400g ( len tak som odvážila, aby som vedela )+ ozdoby.

Adka_lc, Pi, 18. 03. 2011 - 15:42

no ako hovorim...zalezi od receptu ci tam ide voda olej alebo nie.... robila som z 10 vajec a mala presne 1,96kg ale nesli tam zltka ale len bielka a ten z 8 vajec to robim dobosove tenucke platy a vzdy presne 8 kusok a 2 kila-,30 mam to uz velmi vela krat odskusane....... a este aj ten marcipan niektore z vas ho valkaju veeelmi nahrubo.....

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama