
Koláč je chutný a lahodný
Ingrediencie
500 | gramov | tvaroh jemný |
100 | gramov | horká čokoláda |
100 | gramov | mliečna čokoláda |
100 | gramov | biela čokoláda |
80 | gramov | práškový cukor |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | mascarpone |
1 | balík | Oreo sušienky |
trocha | maslo |
Postup
Oreo rozmixujeme na jemno a pridáme k nemu rozpustené maslo (ak dáte 200 g oreo sušienok tak treba 60-80g masla). Na okrúhly plech (ja som mala 20cm priemer) dáme papier na pečenie a postláčame na spodok formy oreo zmes a necháme kus odležať. Zatiaľ si pripravíme zvyšok.
Roztopíme si horkú, mliečnu aj bielu čokoládu zvlášť bez pridania tuku. Smotanu na šľahanie vyšlaháme, tvaroh s práškovým cukrom a mascarpone tiež vyšlaháme. Potom vyšlahanú smotanu zmiešame s tvarohovou zmesou a zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti.
Do jednej pridáme horkú čokoládu, zmiešame a vylejeme do formy na oreovu zmes. Potom do druhej časti pridáme mliečnu čokoládu, vylejeme do formy a nakoniec do poslednej časti zmesi pridáme bielu čokoládu a vylejeme ju do formy.
Dáme koláč piecť pri 150°C cca 45 minút. Po upečení necháme vo forme vychladnúť a dáme do chladničky nech poriadne stuhne a nech sa schladí (ak necháte odležať v chladničke do druhého dňa tak bude lepší, lebo bude viac stuhnutý a lepšie sa bude rezať). Tak nech sa Vám darí ;)
Koláč som robila do okrúhlej otvárateľnej formy aby sa dalo po stuhnutí pekne otvoriť a narezať. Keď som to piekla, tak som pod formu dala jeden pekáč lebo maslo mi kus kvapkalo z formy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.