reklama

karamelový krém ako obmena fal. parížskeho


reklama

ahojte, robila som karamelový krém ako obmenu falošného parížskeho krému a stále to nie je dosť tuhé. Uvarila som šľahač. smotanu 30 % (to je tak keď pošlete chlapa na nákup) s 120 g kr. cukru, do horúceho som pridala 150 g cery a uvarené salko. Mám to už asi 4 hodiny v chladničke a stále to z lyžice steká. Robila som aj ten klasický s kakaom a ten je tuhší hoci má o dve hodiny menej. S tou istou smotanou, myslím, že tá by vadiť nemala, lebo raz som robila ten klasický aj zo smotany na varenie a stuhlo to. Má to také byť? Alebo to stuhne až po vyšľahaní s maslom? Bojím sa, abo to potom v torte netieklo a môžem s tým obtrieť aj boky pod poťah? alebo ako mám tomu pomôcť aby to stuhlo?

Pozrite si aj


reklama


reklama

andika, St, 28. 07. 2010 - 22:23

no ja som ho skúšala minulý týžden a je super , len ja som ho robila trocha inak . upálila som 350g cukru ( ja mám recept na falošný parížák s týmto množstvom) zaliala 250 ml šlahačky (tu by som poprosila o radu ako zalievate rozpustený karamel aby sa to nescukrovatelo do veľkej guče cukru , ktorá nie a nie sa roztopiť ) no ked som rozpustila ten karamel tak som do toho zamiešala 50g cery a nechala do druhého dna v chlade potom som prehriala na izbovú teplotu zamiešala maslo izbovej teploty a bol mnam , a tuhý krém Pohoda nám chutilo

annie.b, St, 28. 07. 2010 - 22:47

no tu bolo cukru menej preto, že tam išlo to salko, s 350 g cukru plus salko by to bolo moc sladké, vidím, že idem variť druhý krém, a k tomu zalievaniu skaramelizovaného cukru - došla mi práve rada aj na mail, že sa to má zalievať teplotu šľahačkou Torta

Adriana, Št, 29. 07. 2010 - 01:13

presne tak.. šlahačka musi byť zohriata... a lievať po troške, aby vam to nevykypelo z hrnca a miešať... až kym sa to nespoji...a potom nechať poriadne vychladnuť.. ako parižsky krem.. a potom šlahať..

Ja som tiež robila tú obmenu falošného parížskeho krému so salcom podľa Ivanky111111. Najprv sa mi to zdalo riedke, ale keď som to vyšľahala s maslom, tak tuhší karamelový krém som ešte nikdy nemala.Áno Áno Áno Áno Áno Áno Akurát že som dala 200 g cery a 500 g masla. A ani som nečakala do druhého dňa. Len som počkala kým bude mať takú istú teplotu ako maslo a hneď som to vyšľahalaSlnko Slnko nech sa daríTorta Torta

Annie, teraz Ti uz asi nepomozem, ale po vyslahani s maslom ten krem stuhne,ako pise hore MirkaÚsmev

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama