karamelový krém ako obmena fal. parížskeho
Pozrite si aj
no ja som ho skúšala minulý týžden a je super , len ja som ho robila trocha inak . upálila som 350g cukru ( ja mám recept na falošný parížák s týmto množstvom) zaliala 250 ml šlahačky (tu by som poprosila o radu ako zalievate rozpustený karamel aby sa to nescukrovatelo do veľkej guče cukru , ktorá nie a nie sa roztopiť ) no ked som rozpustila ten karamel tak som do toho zamiešala 50g cery a nechala do druhého dna v chlade potom som prehriala na izbovú teplotu zamiešala maslo izbovej teploty a bol mnam , a tuhý krém nám chutilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tu bolo cukru menej preto, že tam išlo to salko, s 350 g cukru plus salko by to bolo moc sladké, vidím, že idem variť druhý krém, a k tomu zalievaniu skaramelizovaného cukru - došla mi práve rada aj na mail, že sa to má zalievať teplotu šľahačkou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak.. šlahačka musi byť zohriata... a lievať po troške, aby vam to nevykypelo z hrnca a miešať... až kym sa to nespoji...a potom nechať poriadne vychladnuť.. ako parižsky krem.. a potom šlahať..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zaliat s horucou slahackou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
andika koľko masla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tiež robila tú obmenu falošného parížskeho krému so salcom podľa Ivanky111111. Najprv sa mi to zdalo riedke, ale keď som to vyšľahala s maslom, tak tuhší karamelový krém som ešte nikdy nemala.
Akurát že som dala 200 g cery a 500 g masla. A ani som nečakala do druhého dňa. Len som počkala kým bude mať takú istú teplotu ako maslo a hneď som to vyšľahala
nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Annie, teraz Ti uz asi nepomozem, ale po vyslahani s maslom ten krem stuhne,ako pise hore Mirka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte, robila som karamelový krém ako obmenu falošného parížskeho krému a stále to nie je dosť tuhé. Uvarila som šľahač. smotanu 30 % (to je tak keď pošlete chlapa na nákup) s 120 g kr. cukru, do horúceho som pridala 150 g cery a uvarené salko. Mám to už asi 4 hodiny v chladničke a stále to z lyžice steká. Robila som aj ten klasický s kakaom a ten je tuhší hoci má o dve hodiny menej. S tou istou smotanou, myslím, že tá by vadiť nemala, lebo raz som robila ten klasický aj zo smotany na varenie a stuhlo to. Má to také byť? Alebo to stuhne až po vyšľahaní s maslom? Bojím sa, abo to potom v torte netieklo a môžem s tým obtrieť aj boky pod poťah? alebo ako mám tomu pomôcť aby to stuhlo?