karamelový krém
Pozrite si aj
6 vejec, 300 dgk cukru, 2 vanilky, slahat cca 30 min nad parou, nechat vychladit na izbovu teplotu...medzi tym si vyslaham 2 velke kocky masla uplne do peny, pridam uvarene salko...a naposledy zaslaham hmotu ktora mi medzitym vychladla...podla mna je tato karamelova plnka uuuplne ze mnam mnam.....ale su aj ine....daj si do vyhladavaca karam elovy krem a uvidis ze ti najde x-prispevkov:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... ja robím tak ako píše dagaz, LEN si polovicu cukru upálim na karamel, po vychladnutí ho "rozmlátim valčekom" na jemno a pridávam do zmesy počas šľahania, za tú dobu sa to pekne rozpustí a zašľahá a NEDÁVAM salko lebo celá zmes má karamelovú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
300g kryš. cukru upáliť na karamel. Zaliať 250ml 33%smotany - nechať rozpustiť cukor a keď je to dokonale rozpustené pridať 300ml mlieka + 1 zlatý klas (keď mám otvorený tak ešte prisypem tak štvrťku len tak pre istotu ;) )a uvariť puding. Vymiešať 300g masla a pridať ochladený puding.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja takto robim,len pridam karamel.puding
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super to ma nenapadlo určite to vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám rada krém zo Salka, ale keď sa Ti neľúbi, tak urob ako napr. Zden2, ja zvyknem namiesto Zlatého klasu dať karamelový alebo vanilkový puding
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Objavila som výborný puding Dr.Oetker(pravý karamel,pravá vanilka,pravá čokoláda).Iné značky nemajú tak výraznú chuť.Sú v ňom aj kúsky karamelu.Uvarím hustý puding s cukrom a pridám už iba maslo a super.Na 1 liter pudingu dávam 3 maslá.Zatiaľ boli všetci spokojní.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím podobne ako ty,ale pridávam ešte trocha kuléru,aby to bolo viac karamelovejšie.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a čo jeej to kulér?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
cukor rozpustíš na karamel a zaleješ ho vodou na kašičku,necháš vychladnúť a máš karamelovú masu,ktorú zmiešavaš do krémov....dole nižšie to píše....ja namiesto vanilkového pudingu používam karamelový,ten extra od Dr.Oetkera.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robim takto: z 10 dkg kr. cukru a cca 1 dcl vody si spravim karamel. Necham vychladnut. uvarim si 2 balicky zlateho klasu, 6dcl mlieka, 5 zltkov, 1 van. cukor a 3 pol. lyz. krystaloveho cukru. Necham vychladnut a potom vyslaham 2 velke masla, do nich po castiach zaslaham masu zo zlateho klasu a nakoniec dolievam vychladnuty karamel podla chuti. Tato davka mi staci na velku tortu (napr. knihu)z dvoch korpusov a zo zvysnych bielkov spravim penovy plat. Takze vlastne na tri platy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mozno je uz pozde ale ja robim karamelovy ako obmenu falosneho parizaku, to znamena, ze nedavam 350 g cukru ale len 250 a namiesto cokolady alebo kakaa davam jedno karamelove alebo skaramelizovane salko. Samozrejme ze objemovo je ho viac ako falosneho cokoladoveho parizaku ale je chutovo vyborny a ludia si ho opakovanie ziadali. Tym padom odpada problem cim obmazat tortu, lebo neobsahuje mlieko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
milé cukrárky prosím vás o nejaký dobrý recept na karamelový krém , lebo ten čo ej z vareného salka a masla sa mi nejak nepáči
ďakujem