Jarná súťaž

reklama

karamelový krém

loana , 07. 01. 2012 - 14:53

reklama

milé cukrárky prosím vás o nejaký dobrý recept na karamelový krém , lebo ten čo ej z vareného salka a masla sa mi nejak nepáči
ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

dagaz, So, 07. 01. 2012 - 15:06

6 vejec, 300 dgk cukru, 2 vanilky, slahat cca 30 min nad parou, nechat vychladit na izbovu teplotu...medzi tym si vyslaham 2 velke kocky masla uplne do peny, pridam uvarene salko...a naposledy zaslaham hmotu ktora mi medzitym vychladla...podla mna je tato karamelova plnka uuuplne ze mnam mnam.....ale su aj ine....daj si do vyhladavaca karam elovy krem a uvidis ze ti najde x-prispevkov:)

Dada25, So, 07. 01. 2012 - 15:17

... ja robím tak ako píše dagaz, LEN si polovicu cukru upálim na karamel, po vychladnutí ho "rozmlátim valčekom" na jemno a pridávam do zmesy počas šľahania, za tú dobu sa to pekne rozpustí a zašľahá Mrkám a NEDÁVAM salko lebo celá zmes má karamelovú chuť.

Zden2, So, 07. 01. 2012 - 15:17

300g kryš. cukru upáliť na karamel. Zaliať 250ml 33%smotany - nechať rozpustiť cukor a keď je to dokonale rozpustené pridať 300ml mlieka + 1 zlatý klas (keď mám otvorený tak ešte prisypem tak štvrťku len tak pre istotu ;) )a uvariť puding. Vymiešať 300g masla a pridať ochladený puding.

Bejulik, So, 07. 01. 2012 - 15:55

Ja mám rada krém zo Salka, ale keď sa Ti neľúbi, tak urob ako napr. Zden2, ja zvyknem namiesto Zlatého klasu dať karamelový alebo vanilkový puding Slnko

Objavila som výborný puding Dr.Oetker(pravý karamel,pravá vanilka,pravá čokoláda).Iné značky nemajú tak výraznú chuť.Sú v ňom aj kúsky karamelu.Uvarím hustý puding s cukrom a pridám už iba maslo a super.Na 1 liter pudingu dávam 3 maslá.Zatiaľ boli všetci spokojní.Torta

m_onika, So, 07. 01. 2012 - 18:29

ja robím podobne ako ty,ale pridávam ešte trocha kuléru,aby to bolo viac karamelovejšie.....

m_onika, Ne, 08. 01. 2012 - 20:57

cukor rozpustíš na karamel a zaleješ ho vodou na kašičku,necháš vychladnúť a máš karamelovú masu,ktorú zmiešavaš do krémov....dole nižšie to píše....ja namiesto vanilkového pudingu používam karamelový,ten extra od Dr.Oetkera.

Ja robim takto: z 10 dkg kr. cukru a cca 1 dcl vody si spravim karamel. Necham vychladnut. uvarim si 2 balicky zlateho klasu, 6dcl mlieka, 5 zltkov, 1 van. cukor a 3 pol. lyz. krystaloveho cukru. Necham vychladnut a potom vyslaham 2 velke masla, do nich po castiach zaslaham masu zo zlateho klasu a nakoniec dolievam vychladnuty karamel podla chuti. Tato davka mi staci na velku tortu (napr. knihu)z dvoch korpusov a zo zvysnych bielkov spravim penovy plat. Takze vlastne na tri platy. Úsmev

mozno je uz pozde ale ja robim karamelovy ako obmenu falosneho parizaku, to znamena, ze nedavam 350 g cukru ale len 250 a namiesto cokolady alebo kakaa davam jedno karamelove alebo skaramelizovane salko. Samozrejme ze objemovo je ho viac ako falosneho cokoladoveho parizaku ale je chutovo vyborny a ludia si ho opakovanie ziadali. Tym padom odpada problem cim obmazat tortu, lebo neobsahuje mlieko.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama