reklama

Japonský elastický špongiový biskvit

Pridal/a Daphne.cake dňa 15. 02. 2020 - 13:03
Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Daphne.cake

reklama

Japonský elastický špongiový biskvit

Suroviny:

  • 133 g mlieka
  • 70 g masla
  • 85 g hladkej múky
  • 1 celé vajce
  • 4 žĺtka
  • 4 bielka
  • 120 g kryštálového cukru

Postup prípravy:

  1. Do hrnca dáme mlieko s maslom, necháme zovrieť.
  2. Odstavíme, nasypeme múku a vymiešame.
  3. Necháme vychladnúť.
  4. Do vychladnutej hmoty pridáme potravinovú farbu (ja som dala zelenú gélovú farbu značky Wilton) a 1 celé vajce. Šľahačom s metličkami vymiešame.
  5. Pridáme žĺtka, opäť vymixujeme.
  6. Do čistej misky dáme 4 bielka, postupne pridávame cukor a mixujeme dovtedy, kým nám nevznikne hustý sneh, kým nám na metličkách nestojí povestná špička.
  7. Sneh postupne vmiešame do zelenej hmoty.
  8. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie – zhruba v pol centimetrovej hrúbke.Bude slúžiť na pokrytie bokov korpusu.
  9. Na druhý plech nalejeme hmotu do tvaru kruhu, aby sme mohli pokryť aj vrch korpusu.
  10. Pečieme pri 160 ° asi 8 minút, ale sledujeme, aby nám biskvit nezhnedol, bolo by to na škodu farby.  Hotový biskvit by mal mierne pružiť.
  11. Po vytiahnutí z rúry prikryjeme oba biskvity (ešte horúce) papierom na pečenie, mierne navlhčíme mokrými rukami a zaťažíme doskou. Necháme chladnúť cca pol hodinu a následne stiahneme papier. Ten nám stiahne zvrchu asi milimetrovú vrstvu a odkryje krásnu špongiovú štruktúru.

Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Daphne.cake, 1

Japonský elastický špongiový biskvit


Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Daphne.cake, 2

Do hrnca dáme mlieko s maslom, necháme zovrieť.


Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Daphne.cake, 3

Odstavíme, nasypeme múku a vymiešame. Necháme vychladnúť.


Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Daphne.cake, 4

Do vychladnutej hmoty pridáme potravinovú farbu (ja som dala zelenú gélovú farbu značky Wilton) a 1 celé vajce. Šľahačom s metličkami vymiešame.


Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Daphne.cake, 5

Pridáme žĺtka, opäť vymixujeme.


Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Daphne.cake, 6

Do čistej misky dáme 4 bielka, postupne pridávame cukor a mixujeme dovtedy, kým nám nevznikne hustý sneh, kým nám na metličkách nestojí povestná špička.


Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Daphne.cake, 7

Sneh postupne vmiešame do zelenej hmoty.


Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Daphne.cake, 8

Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie – zhruba v pol centimetrovej hrúbke. Bude slúžiť na pokrytie bokov korpusu.


Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Daphne.cake, 9

Na druhý plech nalejeme hmotu do tvaru kruhu, aby sme mohli pokryť aj vrch korpusu.


Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Daphne.cake, 10

Pečieme pri 160 ° asi 8 minút, ale sledujeme, aby nám biskvit nezhnedol, bolo by to na škodu farby. Hotový biskvit by mal mierne pružiť. Po vytiahnutí z rúry prikryjeme oba biskvity (ešte horúce) papierom na pečenie, mierne navlhčíme mokrými rukami a zaťažíme doskou. Necháme chladnúť cca pol hodinu a následne stiahneme papier. Ten nám stiahne zvrchu asi milimetrovú vrstvu a odkryje krásnu špongiovú štruktúru.


Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Daphne.cake, 11

Takto môže vyzerať torta potiahnutá japonským špongiovým biskvitom.


Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Daphne.cake

Japonský elastický špongiový biskvit, návod, Iné ozdoby, dekorácie


reklama


reklama

Komentáre

iveta02, So, 15. 02. 2020 - 17:09

Náááááááááááádhera !!!!!!!! Ďakujem za perfektný postup.!!!! Ako dlho môže stáť v chladničke? Neobschne  veľmi ? TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamTortaTortaTortaSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceObjímamObjímamObjímamObjímamObjímam

Ďakujeeeem!  Neobschne, je v ňom dostatok masla a vydrží zo 3-4 dni. SrdceSrdceSrdce

 

 

stanula, Ne, 16. 02. 2020 - 13:22

Nádhera....ďakujeme, že si sa podelila a inšpirovala nás....

LiViera, Ne, 16. 02. 2020 - 15:43

Krásne vypracovaný postup Ánoa úžasný výsledný efekt TlieskamTlieskamTlieskam...skvelá práca,veľmi pekne  ďakujemÚsmev Srdce

NIELA, Ne, 16. 02. 2020 - 20:34

Veľmi pekne ďakujem za postup,výsledok je úúúúúúúúúúžasnýýýýýýýýSrdceSrdceSrdceSrdce

verus, St, 19. 02. 2020 - 14:21

úžsasnáááááááááááááááááááTortaaj fotopostupÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSrdceSrdceTlieskam

zana, Pi, 21. 02. 2020 - 19:49

perfektný postup = perfektný výsledok .... ÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskam

To som veru ešte nevidela, krása Prekvapeniez tejto dávky to v pohode vyjde aj napríklad na tortičku 24 alebo 27 cm ? :) 

Ďakujem, Majka.

Z tejto dávky  vyrobíš biskvit veľkosti 1 plechu  30x40 a ešte Ti zostane aj na kruh na pokrytie torty. Záleží od veľkosti tortičky. Ja som ním pokrývala menšiu (priemer 15 cm), no vysokú (20 cm).  Mohlo by stačiť, no záleží od výšky tortičky. Treba si to premerať a poprípade upraviť dávku. Nech sa Ti darí!  SrdceSrdceSrdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama