Japonský elastický špongiový biskvit

Japonský elastický špongiový biskvit

Suroviny:

  • 133 g mlieka
  • 70 g masla
  • 85 g hladkej múky
  • 1 celé vajce
  • 4 žĺtka
  • 4 bielka
  • 120 g kryštálového cukru

Postup prípravy:

  1. Do hrnca dáme mlieko s maslom, necháme zovrieť.
  2. Odstavíme, nasypeme múku a vymiešame.
  3. Necháme vychladnúť.
  4. Do vychladnutej hmoty pridáme potravinovú farbu (ja som dala zelenú gélovú farbu značky Wilton) a 1 celé vajce. Šľahačom s metličkami vymiešame.
  5. Pridáme žĺtka, opäť vymixujeme.
  6. Do čistej misky dáme 4 bielka, postupne pridávame cukor a mixujeme dovtedy, kým nám nevznikne hustý sneh, kým nám na metličkách nestojí povestná špička.
  7. Sneh postupne vmiešame do zelenej hmoty.
  8. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie – zhruba v pol centimetrovej hrúbke.Bude slúžiť na pokrytie bokov korpusu.
  9. Na druhý plech nalejeme hmotu do tvaru kruhu, aby sme mohli pokryť aj vrch korpusu.
  10. Pečieme pri 160 ° asi 8 minút, ale sledujeme, aby nám biskvit nezhnedol, bolo by to na škodu farby.  Hotový biskvit by mal mierne pružiť.
  11. Po vytiahnutí z rúry prikryjeme oba biskvity (ešte horúce) papierom na pečenie, mierne navlhčíme mokrými rukami a zaťažíme doskou. Necháme chladnúť cca pol hodinu a následne stiahneme papier. Ten nám stiahne zvrchu asi milimetrovú vrstvu a odkryje krásnu špongiovú štruktúru.
Japonský elastický špongiový biskvit 1

Japonský elastický špongiový biskvit

Japonský elastický špongiový biskvit 2

Do hrnca dáme mlieko s maslom, necháme zovrieť.

Japonský elastický špongiový biskvit 3

Odstavíme, nasypeme múku a vymiešame. Necháme vychladnúť.

Japonský elastický špongiový biskvit 4

Do vychladnutej hmoty pridáme potravinovú farbu (ja som dala zelenú gélovú farbu značky Wilton) a 1 celé vajce. Šľahačom s metličkami vymiešame.

Japonský elastický špongiový biskvit 5

Pridáme žĺtka, opäť vymixujeme.

Japonský elastický špongiový biskvit 6

Do čistej misky dáme 4 bielka, postupne pridávame cukor a mixujeme dovtedy, kým nám nevznikne hustý sneh, kým nám na metličkách nestojí povestná špička.

Japonský elastický špongiový biskvit 7

Sneh postupne vmiešame do zelenej hmoty.

Japonský elastický špongiový biskvit 8

Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie – zhruba v pol centimetrovej hrúbke. Bude slúžiť na pokrytie bokov korpusu.

Japonský elastický špongiový biskvit 9

Na druhý plech nalejeme hmotu do tvaru kruhu, aby sme mohli pokryť aj vrch korpusu.

Japonský elastický špongiový biskvit 10

Pečieme pri 160 ° asi 8 minút, ale sledujeme, aby nám biskvit nezhnedol, bolo by to na škodu farby. Hotový biskvit by mal mierne pružiť. Po vytiahnutí z rúry prikryjeme oba biskvity (ešte horúce) papierom na pečenie, mierne navlhčíme mokrými rukami a zaťažíme doskou. Necháme chladnúť cca pol hodinu a následne stiahneme papier. Ten nám stiahne zvrchu asi milimetrovú vrstvu a odkryje krásnu špongiovú štruktúru.

Japonský elastický špongiový biskvit 11

Takto môže vyzerať torta potiahnutá japonským špongiovým biskvitom.

Japonský elastický špongiový biskvit - foto postup

Fotopostupy: 

Komentáre

Waw, nádhera, dakujeme za recept s fotopostupom. TlieskamÁnoTlieskam

Ďakujem krásne! To ma teší! SrdceSrdceSrdce

Náááááááááááádhera !!!!!!!! Ďakujem za perfektný postup.!!!! Ako dlho môže stáť v chladničke? Neobschne  veľmi ? TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamTortaTortaTortaSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceObjímamObjímamObjímamObjímamObjímam

Ďakujeeeem!  Neobschne, je v ňom dostatok masla a vydrží zo 3-4 dni. SrdceSrdceSrdce

 

 

Ďakujem za odpoveď !!!BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamKvietokKvietokKvietokKvietokSrdceSrdceSrdceSrdceObjímamObjímamObjímamObjímamObjímam

SlnkoSlnkoSlnko

krásne si to predviedla ÁnoÁnoÁnoďakujeme za super postupTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Ďakujem! SrdceSrdceSrdceSom veľmi rada, že sa páči.  Nech poslúži! SlnkoSlnkoSlnko

Nádhera....ďakujeme, že si sa podelila a inšpirovala nás....

Ďakujem. SrdceSrdceSrdce

Krásne vypracovaný postup Ánoa úžasný výsledný efekt TlieskamTlieskamTlieskam...skvelá práca,veľmi pekne  ďakujemÚsmev Srdce

To ma tešíííí! Ďakujem krásne! SrdceSrdceSrdce

Veľmi pekne ďakujem za postup,výsledok je úúúúúúúúúúžasnýýýýýýýýSrdceSrdceSrdceSrdce

Veľmi ma teší, že sa postup páči! Ďakujeeeem! SrdceSrdceSrdce

úžsasnáááááááááááááááááááTortaaj fotopostupÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSrdceSrdceTlieskam

Ďakujeeeeem! To ma teší! SrdceSrdceSrdce

perfektný postup = perfektný výsledok .... ÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskam

Ďakujem krásne, Zuzanka! SrdceSrdceSrdce

Ďakujem za recept SrdceÁnoÁnoÁnoÁno

 

Nech poslúži, Helenka!  SrdceSrdceSrdce

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.