Mlssna Alena, Michel, Cakec by Misa, Koláž: Tortyodmamy.sk, Fault Line Cake
reklama
Čo je to Fault Line Cakes?
Fault line - zlomová línia, je presne ten preklad, ktorý sa najviac hodí k pomenovaniu týchto tortičiek doslova so zlomovou, narušenou líniou, povrchom.
Foto: Mischell
Čím vyplniť Fault Line?
Fault Line Cakes sa už pomaly stávajú trendom a čoraz viac cukrárok sa začína zaujímať o možnosti vyhotovenia týchto skutočne nápaditých tortičiek. A veru, možnosti sú v takmer neobmedzené. Jediné, čo tieto tortičky spája, je prerušený povrch, najčastejšie v strede torty, a prerušená časť je vyplnená niečim iným, nápaditým.
Foto: Ďurčeková Martina
inak dekorovaný krém
Foto: Torty od Adriany
Môže to byť ovocie,
Foto: Manu
... kvety, cukrárske posypy rôznych tvarov, farieb, dokonca to môžu byť sušienky, čokoládky...
Foto: Andrea Layla Aldiry
Fault Line Cakes sa často označujú ako prijateľnejšia verzia zdobenia torty ako geode cakes,
Foto: Kadanka, Na tejto tortičke nájdete kombináciu obidvoch techník
... pretože pri Fault Line nemusíme odkrojiť časť fantastickej torty a nahradiť ju krásnymi, ale nezjediteľnými dekoráciami. Pri fault line pracujeme len s krémom na povrchu torty, a tak naplnený korpus ostáva neporušený.Tieto torty už nepotrebujú bohaté zdobenie, pretože ich pravou ozdobou je práve narušený povrch po celom obvode.
Foto: Cakes By Míša
Ako pripraviť Fault line cakes?
Postupov ako pripraviť Fault line cakes je hneď niekoľko.
Celú tortu môžeme natrieť hrubou vrstvou krému, do ktorej potom spravíme priehlbinku, ktorú budeme zdobiť, okraje priehlbiny po vychladnutí namaľujeme alebo nastriekajme farbou.
Ďalšia možnosť je tortičku natrieť krémom, zahladiť ju a poriadne vychladiť. Na vychladenú tortu sa nanesie krém presne v tej časti kde bude "trhlina", vďaka tomu že krém je mäkký, zachytí posyp, ktorý budeme na "trhlinu" sypať. Po ozdobení, nanesieme ďalší krém okolo trhliny a tým vznikne odskok. Po zatuhnutí krému nafarbíme okraje "trhliny".
Fault Line Cakes vyplnené väčším ovocím, keksmi, kvetmi, môže spraviť tak, že si upečieme dva priemerovo väčšie a jeden menší korpus. Na spodku bude veľký korpus, do stredu dáme menší a navrch dáme znova väčší priemer, položený na podložke.Tým nám vznikne v strede veľká prehlbina, ktorú môžeme vyplniť ozdobami. Boky spodného a horného korpusu potrieme krémom a ich okraje namaľujeme.
Foto: mlssna Alena
Zdá sa vám to príliš zložité? Netreba mať zbytočný rešpekt, je to len prvý dojem. Nebojte sa Fault Line Cakes, dávajú totiž nespočetné možnosti zdobenia, pri ktorých už nie je nutné ďalšie zdobenie.
Spravte aj vy z trhliny a z "poškodenej" tortičky urobíte hit svojho cukrárskeho umenia!
Mlssna Alena, Michel, Cakec by Misa, Koláž: Tortyodmamy.sk, Fault Line Cake
Čo je to Fault Line Cakes?
Fault line - zlomová línia, je presne ten preklad, ktorý sa najviac hodí k pomenovaniu týchto tortičiek doslova so zlomovou, narušenou líniou, povrchom.
Foto: Mischell
Čím vyplniť Fault Line?
Fault Line Cakes sa už pomaly stávajú trendom a čoraz viac cukrárok sa začína zaujímať o možnosti vyhotovenia týchto skutočne nápaditých tortičiek. A veru, možnosti sú v takmer neobmedzené. Jediné, čo tieto tortičky spája, je prerušený povrch, najčastejšie v strede torty, a prerušená časť je vyplnená niečim iným, nápaditým.
Foto: Ďurčeková Martina
inak dekorovaný krém
Foto: Torty od Adriany
Môže to byť ovocie,
Foto: Manu
... kvety, cukrárske posypy rôznych tvarov, farieb, dokonca to môžu byť sušienky, čokoládky...
Foto: Andrea Layla Aldiry
Fault Line Cakes sa často označujú ako prijateľnejšia verzia zdobenia torty ako geode cakes,
Foto: Kadanka, Na tejto tortičke nájdete kombináciu obidvoch techník
... pretože pri Fault Line nemusíme odkrojiť časť fantastickej torty a nahradiť ju krásnymi, ale nezjediteľnými dekoráciami. Pri fault line pracujeme len s krémom na povrchu torty, a tak naplnený korpus ostáva neporušený.Tieto torty už nepotrebujú bohaté zdobenie, pretože ich pravou ozdobou je práve narušený povrch po celom obvode.
Foto: Cakes By Míša
Ako pripraviť Fault line cakes?
Postupov ako pripraviť Fault line cakes je hneď niekoľko.
Foto: mlssna Alena
Zdá sa vám to príliš zložité? Netreba mať zbytočný rešpekt, je to len prvý dojem. Nebojte sa Fault Line Cakes, dávajú totiž nespočetné možnosti zdobenia, pri ktorých už nie je nutné ďalšie zdobenie.
Spravte aj vy z trhliny a z "poškodenej" tortičky urobíte hit svojho cukrárskeho umenia!