Falošný parižák - poradíte?
Pozrite si aj
Ja som ho robila do tejto torty: http://www.tortyodmamy.sk/sportove/k-meninam-pre-dominika
tortička bola z nadstavovaného korpusu podľa Bohhuša - receptík nájdeš aj tu, ale podľa mňa je dobrá aj do obyčajnej alebo mramorovej , prípadne kakaovej piškóty. Korpus som robila z polovičnej dávky, t.j. z 5 vajec a prekrojila som ho na 2 časti. Síce som pridala ešte plnku z bielej čokolády, ale zas z toho falošného parižáku mi asi 1/4 zostala, takže v pohode by stačila na celú takúto tortu bez pridania ďalšej plnky - ono to záleží aj na ako hrubo korpus natieraš. Plnila som ním aj túto penovú tortu a je fakt dobre pevný neroztopí sa: http://www.tortyodmamy.sk/netradicne/penova-len-tak-na-maskrtenie a táto bola z 10 bielkov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nazrela som do svojich /opísaných/ receptov a vlastne som robila tento: http://www.tortyodmamy.sk/content/falosny-parizsky-krem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robim takyto-1 slahackovu smotanu,1 vajicko a 30 dg cukru dam varit.Ked zacne vriet tak odlozim zo sporaka a pridam 10 dg kakaa a 10 dg roztopenej cery .Miesam,pokial sa mi to vsetko nespoji-chvilocku.Necham vychladnut a odstat aspon na 6 hodin a potom do toho vslaham 500 g masla.Je to najoblubenejsi krem u mojich zakaznikov. Staci ti na naplnenie torty s priemerom cca 26 cm.Plnim 3 krat.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja podla cokoladky, len davam 350 cukru, zdalo sa mi to vela,ale kakao je velmi horke, takze vysledna chut uzasna a dobre aj pod potahovku...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Petina, ja som robila ob - aj ten čo si ty písala aj ten, čo písala čokoladka, s tým, že som dala len 150 - 200 g cukru - keď som dala podľa receptu, bol pre mňa presladený.
Oba sú super, a jedna dávka mi vyšla na tortu s priemerom 24 cm.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievčatá. Zas Vás otravujem a žiadam o radu. Našla som tu recept na falošný parižák : 500g šľahačky,100g cukru,100g kakaa,150g čokolády za stáleho miešania privedieme do varu. Krátko povaríme, dáme vychladiť a vyšľaháme s 500g masla. Na akú veľkú tortu mi to vyjde? A ešte aká čokoláda je dobrá na tento krém? Je dobrý alebo poznáte niečo lepšie? Ďakujem za rady.


A ešte jedna vec čo mám najprv vyšľahať? Maslo a potom pridávať tú šľahačku? Alebo mám vyšľahať obe a potom spojiť? Ešte raz ďakujem.