
reklama
orechové koláčiky
Ingrediencie
1 | polievková lyžica | rum |
300 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | Hera |
30 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
2 | kusy | bielok |
100 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | mleté vlašské orechy |
Na ozdobu: | ||
vlašské orechy |
Postup
Suroviny na cesto spracujeme,necháme oddstáť v chlade asi pol hodinku,vyvaľkáme asi ako linecké a vykrojené kladieme na plech s papierom na pečenie(ja som robila kolieska s priemerom 4cm).Pripravíme si sneh:bielka do tuha vyšľaháme s kr.cukrom a opatrne vareškou primiešame orechy,dáme do vrecka s ozdobnou špičkou a na každé koliesko urobíme malú kôpku snehu a na vrch dáme oriešok.Upečieme a dobre odložíme ak chceme aby nám niečo ostalo,sú prudko jedlé čas pečenia a prípravi je orientačny,piekla som ich na 160°C
Doplňujúce obrázky

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.