
Recept na keksíky vhodné aj pre celiatikov.
Ingrediencie
70 | gramov | maslo |
80 | gramov | trstinový cukor mletý |
1 | kus | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
80 | gramov | bezlepková múka |
1 | štipka | škorica |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
100 | gramov | strúhaný kokos |
Postup
Maslo vymiešame s hnedým a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme vajce. Do hmoty vmiešame múku múka schär Mix it Universal, štipku škorice a kypriaci prášok a všetko dobre premiešame s mixérom. Nakoniec do cesta vmiešame strúhaný kokos. Trúbu vyhrejeme na 190 °C (horkovzdušnú na 175 °C). Pomocou dvoch namočených lyžičiek utvorím z cest na plech vyložený pečiacim papierom kopčeky. Pečieme v predhriatej trúbe (uprostred) asi 15-18 minút. Upečené kokosky dáme preč z plechu a necháme ich vychladnúť na kuchynskej mriežke.
Treba sledovať počas pečenia, lebo niekedy sú skôr hotové
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.