reklama

dobry korpus


reklama

Mile cukrarocky a cukrari, prosim vas, poradili by ste mi nejaky chutny vanilkovy alebo kakaovy korpus? Chcem detickam upiect 3D tortu vyssiu a nechcem nejaky suchy korpus. Plnku by som dala cokoladovu a karamelovu.Prosim, ak to nie je vase vyrobne tajomstvo poradite mi? Velke dakujem Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

zou, Ut, 28. 05. 2013 - 14:50

Ja robim Bohusov nadstavovany korpus, pozri v receptoch na tejto stranke, je tam recept, ale aj vela roznych inych receptov. Staci si len vybrat .Áno

ahoj na 3D robim vanilkovy nadstavovany od bohuša ale davam menej muky:napisem ti recept na jedno vajce
jedno vajicko,15g krys.cukor,25g praskovy cukor,,pl horuca voda,cl vanilka, cl pdp,40g hlad.muka postup žltka vyslahame s praš.cu,pridame vanilku horucu vodu ,bielka vyslahame s krys.cukrom lahko premiešame pridavame muku s pdp.Z 10 vajec upeciem korpus s priemerom 30 cm 2x prekrojim korpus je tuhši a pritom nie suchy.Peciem 160-170stu hodinku
kakaovy korpus 8 vajicka,8 pl.kry.cuk,8pl.poloh.muka,pdp,4pl kakaa,4pl olej,4pl vlažna voda

ESTE pri bohušovom nadstavovanom pri 10 vajickach cely pdp ,a celu vanilku
nech sa dari

JA robievam tento: 5 vajec /L alebo XL/, 200g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor ušľahať do peny, pridať 1 dcl oleja a 1 dcl vody, zas vyšľahať. 150g hladkej a 150g polohrubej múky zmiešať s 1 kypriacim práškom a pridať k zmesi...piecť na 180 °C. Ak chceš kakaový stačí pridať 2 PL holandského kakaa... Mrkám Je mäkučký a vláčny, vôbec nie je suchý.

ak sa môžem opýtať: celé vajíčka šľahať s cukrom a vanilínovým cukrom? vďaka. Prekvapenie

Úsmev presne tak, zo začiatku som oddeľovala bielka, ktoré som vyšľahala dotuha, žĺtka s oboma cukrami a potom som k nim pridávala múčnu zmes a sneh z bielkov. Ale teraz si celé vajíčka šľahám, kým nezdvojnásobia svoj objem /ostatné tak ako som vyššie popísala/ a efekt je ten istý... Chichocem sa

dakujem vam pekne za receptiky. Ten nastavovany som uz robila.Je to ten isty ako na tortysn_v. Ja mam rada jemnejsi, mozno skusim dat menej tej muky.A cim to poliat,nemam doma uz zavaraniny,tak cim,aby to detom chutilo.Aj pani ucitelkam Mrkám ??? Budem davat aj dzem.Vdaka vam Kvietok

Úsmev Ja robím tiež Bohušov ,ale dávam iba 400g muky, 200hladkej a 200polhrubej ,aj cukru o 50g menej, lebo polievam sladkým rozvarom Vyplazený jazyk ,rovar- voda alebo šťava,cukor, citronova šťava, aroma-uvariť do vychladnutého rum Vyplazený jazyk ,

a pouzila si aj na 3D ? chcela by som na zabu,ale taku z dvoch okruhlych tort na sebe.Snad rozumies Chichocem sa

samozrejme že aj 3d, ja robím všetky s toho receptu, len obmienam, orechove, kakaove,vanilkove, karamelove...

dakujem pekne, tak uz som upiekla tie podla teba a idem prave plnit Úsmev este raz pekne dakujem Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

jojinka, Ut, 28. 05. 2013 - 17:31

ahoj, ja davam na cesto zo 6 vajec 100g hl.muky a 80g kukurič. škrobu, (v pripade, že v recepte pišu 180g muky..skoro 1:1) cesto je neporovnatelne s klasickym pikotovym, jemne makke aj po 4-5 dnoch. Úsmev

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama