Dobosova torta - rada
Pozrite si aj
Ahoj, ja som hned plnila po upeceni, tak s tym Ti neporadim, ale co sa tyka karamelu.. tak ja som dala iba cisty karamel, bolo to nieco strasneeee. nedalo sa to nakrajat, vsetko popukalo a bolo to strasne tvrde. Vsetci to davali z rezu dole. Po 3 dnoch to zmäklo skor by som tam skusila dat to maslo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si doošku plnim ten deň ked ju upečiem, lebo tie tenké pláty sa potom zdeformujú, skrútia sa. Karamelom keď poleješ, tak ešte za tepla si naznač pási, aké budeš krájať a nebude sa ti lámať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Radšej by som to naplnila dnes. Raz som piekla iný zákusok, ale bol tiež z medových plátov a keď som ho na druhý deň krájala, ešte nebol celkom mäkký.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
po naplnení nechaj v miestnosti nedávaj do chladničky a zmäkne za pár hodín, to je moja skúsenosť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nemusis hned plnit,vo folii to vydrzi.Ked robim karamel na vrch,vzdy dávam lyzicku masla,bude fajne chrumkavé,a nie tvrdé
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja plním aj na druhý deň, len naposledy sa mi dajak zlepili dokopy tak nabudúce dám medzi pláty papier
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem vám veľmi pekne za rady, skúsim to teda s tým maslom
a naplním to teda ešte asi dnes
ešte raz vďaka, veľmi ste mi pomohli
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Karamel si natrieš na cesto ešte pred tým, než ho položíš na tortu. Rozkrájaš na kúsky ešte za horúca. Pozri si moje dobošky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte cukrárky, mám na vás prosbu,čo sa týka dobošovej torty. Včera som si upiekla pláty podľa receptu nájdeného tu (roztieratelne cesto) a chcela by som vedieť, či si môžem nechať pláty odložené až do zajtra, či sa mi s nimi nič nestane, zabalila som si ich do fólie. Mám si ich naplniť radšej už dnes? alebo môžem zajtra? Ak zajtra, tak nažije to dostatočne do nedele? Tá tortička je pre nás doma na oslavu.

A ešte jedna otázka, vy ten vrchný plát polievate karamelom. Ja sa toho ale bojím, že to bude moc tvrdé a nebude sa to dať ani odhryznúť, poraďte vy skúsenejšie. Alebo čo by sa stalo, keby si ten karamel zmiešam s trochou masla a tak to potriem? Ďakujem za vaše rady