reklama

Dobosova torta - rada


reklama

Ahojte cukrárky, mám na vás prosbu,čo sa týka dobošovej torty. Včera som si upiekla pláty podľa receptu nájdeného tu (roztieratelne cesto) a chcela by som vedieť, či si môžem nechať pláty odložené až do zajtra, či sa mi s nimi nič nestane, zabalila som si ich do fólie. Mám si ich naplniť radšej už dnes? alebo môžem zajtra? Ak zajtra, tak nažije to dostatočne do nedele? Tá tortička je pre nás doma na oslavu.
A ešte jedna otázka, vy ten vrchný plát polievate karamelom. Ja sa toho ale bojím, že to bude moc tvrdé a nebude sa to dať ani odhryznúť, poraďte vy skúsenejšie. Alebo čo by sa stalo, keby si ten karamel zmiešam s trochou masla a tak to potriem? Ďakujem za vaše rady Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceÁnoÁnoÁno


reklama


reklama

Ahoj, ja som hned plnila po upeceni, tak s tym Ti neporadim, ale co sa tyka karamelu.. tak ja som dala iba cisty karamel, bolo to nieco strasneeee. nedalo sa to nakrajat, vsetko popukalo a bolo to strasne tvrde. Vsetci to davali z rezu dole. Po 3 dnoch to zmäklo Veľký úsmev skor by som tam skusila dat to maslo Úsmev

Ja si doošku plnim ten deň ked ju upečiem, lebo tie tenké pláty sa potom zdeformujú, skrútia sa. Karamelom keď poleješ, tak ešte za tepla si naznač pási, aké budeš krájať a nebude sa ti lámať. ÚsmevÚsmevÚsmev

Kazuso, Pi, 28. 01. 2011 - 08:44

Radšej by som to naplnila dnes. Raz som piekla iný zákusok, ale bol tiež z medových plátov a keď som ho na druhý deň krájala, ešte nebol celkom mäkký.

JANAAB, Pi, 28. 01. 2011 - 14:01

po naplnení nechaj v miestnosti nedávaj do chladničky a zmäkne za pár hodín, to je moja skúsenosť Áno

piska82, Pi, 28. 01. 2011 - 09:57

ja plním aj na druhý deň, len naposledy sa mi dajak zlepili dokopy tak nabudúce dám medzi pláty papier Chichocem sa

ÁnoZlomené srdceÁnoZlomené srdce Ďakujem vám veľmi pekne za rady, skúsim to teda s tým maslom TlieskamTlieskam a naplním to teda ešte asi dnes ÁnoÁno ešte raz vďaka, veľmi ste mi pomohli ObjímamObjímam

Karamel si natrieš na cesto ešte pred tým, než ho položíš na tortu. Rozkrájaš na kúsky ešte za horúca. Pozri si moje dobošky.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama