Dobošová torta - piškotové korpusy vs vaľkané cesto
Pozrite si aj
ja teraz idem robiť trojposchodovú a spodné práve z dobošového vaľkaného
je o niečo tvrdšie ako z piškótového čo je pochopiteľné ,ale krájanie je v pohode, najmä teraz sa mi to zdá lepšia varianta, teplo a veľká torta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som na vaľkané cesto našla takýto recept http://varecha.pravda.sk/recepty/dobosova-torta-original-fotorecept/182…. Severínka, prosím ťa, ak máš iný recept, mohla by si ho napísať?
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak ja neviem...kde je tu recept na vaľkané cesto?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
urcite z valkaneho cesta... ja si ani neviem predstavit ze by bola dole z piskotoveho...ved valkane cesto ti krasne zmekne posobenim kremu...teda aspon mne tak vzdy urobi...inak mna akurat caka teraz robit zakusky na svadbu dobosku a marlenku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som dobosovu z valkaneho este nerobila. Naisete mi prosim recept, alebo link? Dakujeeem!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem, vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja si prosím recept, ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No nemôžem si pomôcť, ale keď je reč o doboške, tak jednoznačne mi ide dokopy s piškótovým cestom...s vaľkaným by som to doboškou nenazvala - možno ak len "falošnou"...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja si prosím recept na valkanú dobošku /ak to nie je tajomstvo/, ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keď už je tu táto téma mňa by zasa zaujímalo že keďže u mňa je požiadavka na valkanú dobošovú ale plnka nemá byť smetolová, tak tam chcem dať pasrížský ale neviem zmäkne cesto s touto plnkou a bude to dobrá kombinácia?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
netuším, čo mysleli pojmom "smetolová", ale keď zvážim kombináciu vaľkané pláty + parížsky krém /parížska šľahačka a maslo?
/, tak z toho mi nejak doboška nevychádza...pre inšpiráciu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42491&user=105501
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no myslím nie s maslom nie s tukom , preto by som tam dala nie parížsky krém ale parížsku šlahačku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahááá...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
recept zoženiem keďže pláty nepečiem ja ale švagriná tak ho neviem, ja už len naplniť a ozdobiť a ešte pridať 2 ďalšie poschodia ktorú už za mňa nik neupečie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
len vkladam recept, ktorý mám / nie je môj/ myslím , že je z tejto stránky....
Doboška gulaná
Ingrediencie
• 350g hladkej muky
• 400g polohrubej múky
• 300g praškoveho cukru
• 3 vajcia
• 50g palmarinu
• 1 1/2 kypriaceho prašku
• 1 1/2 dcl mlieka
Inštrukcie
Všetko spolu zmiešame.Rozdelime na 5 častí.Rozguláme a prenesieme valkom na suchý pomučený plech.Upiecť na bielo ,ked budú ružové okraje.Plnka:1L mlieka,3 zlaté klasy,2 vanilky,1 1/2 palmarínu,200g praškového cukru,1 celé kakao.
Z mlieka,zlatého klasu a vanilky uvaríme puding.Studený vyšlaháme s palmarínom,pridame kakao a cukor.Natrieme na pláty,a zaťažíme na pár hodín ,aby sa nám pláty pekne spojili.Potom polejeme čokoladovou polevou.
túto dobošku robím už dlhšie je fantastická vyskúšajte len potrebuje aspoň dva-tri dni aby dobre zmäkla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robim aj gulanu "dobosku" podla horeuvedenho receptu, ale moj nazor je, ze to nie je doboska. Doboska ma specificke piskotove cesto a plnku slahanu nad parou s kvalitnou cokoladou... chuti mi vsak aj tato valkana, nech sa dari....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.mimibazar.sk/recept.php?strana=4&id=15171
ja som piekla túto, ale keďže bolo horúco a bála som sa surových vajec, tak som plnku dala šľahanú nad parou s čokoládou a myslím si, že zákazníci boli spokojní , možno som mala trošku hrubšie pláty, bolo ich 14
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mam presne taky nazor ako mariolka,, na dobosku jednoznacke piskotove cesto,,, inac to uz doboska nie je !!! do prevej dobosky ide slahany coko krem nad parou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikovné cukrárky
,
chcela by som vás poprosiť o radu. Idem piecť svadobnú poschodovú tortu - karamelovú a dobošovú. Spodná torta by mala byť dobošová a na vrch by mala isť karamelová. No neviem sa rozhodnúť či mám robiť dobošovú tortu z klasických piškótových korpusov alebo z vaľkaného cesta. Nie je z vaľkaného cesta tvrdá na krájanie??
Za vaše rady vám ďakujem a prajem pekný deň
Júlia