reklama

Dobošová torta - piškotové korpusy vs vaľkané cesto


reklama

Ahojte šikovné cukrárky Úsmev,

chcela by som vás poprosiť o radu. Idem piecť svadobnú poschodovú tortu - karamelovú a dobošovú. Spodná torta by mala byť dobošová a na vrch by mala isť karamelová. No neviem sa rozhodnúť či mám robiť dobošovú tortu z klasických piškótových korpusov alebo z vaľkaného cesta. Nie je z vaľkaného cesta tvrdá na krájanie?? Slnko

Za vaše rady vám ďakujem a prajem pekný deň Kvietok

Júlia

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja teraz idem robiť trojposchodovú a spodné práve z dobošového vaľkaného
je o niečo tvrdšie ako z piškótového čo je pochopiteľné ,ale krájanie je v pohode, najmä teraz sa mi to zdá lepšia varianta, teplo a veľká torta

zuzuz1, St, 07. 08. 2013 - 12:43

urcite z valkaneho cesta... ja si ani neviem predstavit ze by bola dole z piskotoveho...ved valkane cesto ti krasne zmekne posobenim kremu...teda aspon mne tak vzdy urobi...inak mna akurat caka teraz robit zakusky na svadbu dobosku a marlenku

Ja som dobosovu z valkaneho este nerobila. Naisete mi prosim recept, alebo link? Dakujeeem! Kvietok Objímam

Mlčím No nemôžem si pomôcť, ale keď je reč o doboške, tak jednoznačne mi ide dokopy s piškótovým cestom...s vaľkaným by som to doboškou nenazvala - možno ak len "falošnou"...

marta02, St, 07. 08. 2013 - 14:24

aj ja si prosím recept na valkanú dobošku /ak to nie je tajomstvo/, ďakujem Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

keď už je tu táto téma mňa by zasa zaujímalo že keďže u mňa je požiadavka na valkanú dobošovú ale plnka nemá byť smetolová, tak tam chcem dať pasrížský ale neviem zmäkne cesto s touto plnkou a bude to dobrá kombinácia?

no myslím nie s maslom nie s tukom , preto by som tam dala nie parížsky krém ale parížsku šlahačku

recept zoženiem keďže pláty nepečiem ja ale švagriná tak ho neviem, ja už len naplniť a ozdobiť a ešte pridať 2 ďalšie poschodia ktorú už za mňa nik neupečie

len vkladam recept, ktorý mám / nie je môj/ myslím , že je z tejto stránky....

Doboška gulaná
Ingrediencie
• 350g hladkej muky
• 400g polohrubej múky
• 300g praškoveho cukru
• 3 vajcia
• 50g palmarinu
• 1 1/2 kypriaceho prašku
• 1 1/2 dcl mlieka
Inštrukcie
Všetko spolu zmiešame.Rozdelime na 5 častí.Rozguláme a prenesieme valkom na suchý pomučený plech.Upiecť na bielo ,ked budú ružové okraje.Plnka:1L mlieka,3 zlaté klasy,2 vanilky,1 1/2 palmarínu,200g praškového cukru,1 celé kakao.
Z mlieka,zlatého klasu a vanilky uvaríme puding.Studený vyšlaháme s palmarínom,pridame kakao a cukor.Natrieme na pláty,a zaťažíme na pár hodín ,aby sa nám pláty pekne spojili.Potom polejeme čokoladovou polevou.

túto dobošku robím už dlhšie je fantastická vyskúšajte len potrebuje aspoň dva-tri dni aby dobre zmäkla

zou, St, 07. 08. 2013 - 22:30

robim aj gulanu "dobosku" podla horeuvedenho receptu, ale moj nazor je, ze to nie je doboska. Doboska ma specificke piskotove cesto a plnku slahanu nad parou s kvalitnou cokoladou... chuti mi vsak aj tato valkana, nech sa dari....

kusbabo, Pi, 09. 08. 2013 - 11:03

mam presne taky nazor ako mariolka,, na dobosku jednoznacke piskotove cesto,,, inac to uz doboska nie je !!! Vyplazený jazyk do prevej dobosky ide slahany coko krem nad parou

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama