cukrová pleva na veterníky
Pozrite si aj
ak to vydrží do poobedia, doma mám presný recept, napíšem ti pomer. Robila som to a bola super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
katka ak by si mala čas tak sa poteším aj tvojmu receptu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
200g práš. cukru, 2 lyžice karamel(to si odoberám s krému do veterníkov je to upálený cukor s mliekom), 1 lyžica horúcej vody a 1 čajova lýžička olej. vymiešať na hustú lesklú polevu.
ja si ju robím od oka a dávam viac toho karamelu.mám to radšej trošku redšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ja mám tento recept odskúšaný a veľmi som s ním spokojná:
50g kryštálového cukru, 220g práškového cukru, 3 lyžice mlieka.
Postup:Cukor necháme skaramelizovať, zalejeme teplým mliekom a za stáleho miešania rozvaríme. Bude to vyzerať ako seknuté, ale nič sa nedeje. Do misky preosejeme práškový cukor, zalejeme vriacim karamelom a dobre vymiešame.Hneď polievame veterníky. Jedna táto dávka mi stačila na 36 ks veterníkov. Samozrejme záleží aj od veľkosti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, ja sa chcem opytat k teme, ale trosku o inom. Ospravedlnujem sa ak je to nevhod, ale predsa...prosim Vas sikovnice, ako oblievate veternicky/venceky aby ste vsetko pod nimi nemali od polevy, a samozrejme aby ta odkvapkana poleva nezostala navnivoc? Chapem ulozite si ich iste na mriezku, ale co date pod nu aby sa stecena poleva znova dala pouzit, a ako to vlastne s nou dalej narabat? Ja som robila dva razy tak ze som ich namacala do misky, ale to som mala cukrove prsty, takze hladam nejaky zlepsovak.Dakujem vopred, za pripadne reakcie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ja si dám vždy zarobenú polevu do mikroténového sáčku, ostrihnem špičku a už len vytláčam kde je to potrebné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
majka,ja som robila len s čokoládou (zatial) a robila som to tak,ako ty , ale som mala gum.chirur. rukavice a namočený vrch z veterníka som dávala priamo na naplnený veterník.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ď akujem Vám všetkým, určite to vyskúšam.Premieru mám bud.týždeň tak mi držte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte všetci,
ďakujem za všetky rady 
chcem sa spýtať či má niekto skúsenosť s cukrovo-karamelovou polevou na veterníky.Ja recept mám,ale nemám pomer surovín,že vraj to mám robiť odhadom.Mám robiť 150 veterníkov,ale mini ako sú napr.venčeky a neviem aké množstvo cukru a rozvareného karamelu mám použiť.