veľmi vás prosím o radu
Pozrite si aj
Aj mne sa to uz stalo par krat, ale vsimla som si, ze iba vtedy, ked je pod marcipanom vanilkovy, alebo citronovy krem... (mozno je to iba nahoda, ale napr. s coko kremom taky problem nikdy nemam). Ja si myslim, ze to suvisi aj s chladenim... ked mas nastavenu chladnicku na vysoky stupen. Mozno sa to maslo vtedy zrazi a na izbovej teplote vytecie z plnky, nakolko uz nie je homogenne. Skus nastavit chladnicku na slabsie chladenie a uvidis... Mozno triafam uplne vedla...
A na to zarosenie to plati takisto.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Maš zlú chladničku.Tie stare sú lepšie preto, lebo sami nerozmrazujú.To je môj nazor,na ktorý sme prišli spolu s kamarátkou čo tiež pečie.Ona mala vždy ten problém s orosenými tortami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...no podľa mojich poznatkov sa torta potiahnutá K2 vôbec nemá chladiť na teplotu nižšiu ako 12°C, pretože potom pri strete s normálnou teplotu sa na povrchu K2 kodenzuje vodná para a hmota sa celá zarosí a začne tiecť. To znamená, že hotová torta by sa vôbec nemala dávať do chladničky, ale iba do chladnej miestnosti alebo do chladničky s nastavenou potrebnou teplotou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
....aj moja skusenost tortu potiahnutu K2 nedavat do chladnicky ale len do chladnej miestnosti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...no dievčatá mate pravdu aj ja torty potiahnete K2 nedávam do chladničky ale iba do chladnej miestnosti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja to tak robím
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tot je tu dobrá informácie do budúcna... len by som rada objasniť tú skratku K2..som tu nová a nedarí sa mi všetko nájsť a vstrebať vopred ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte.Chcela by som vás veľmi pekne poprosiť o radu.Teraz v sobotu som robila tortu kombajn s marcipánu K2 a ked som ho potiahla tak som ho dala do chladničky a po nejakej hodinke som ho vytiahla a dozdobovala som ho marcipánom a od vtedy sa mi robili "mláčky". Ja neviem čo sa mi stým dialo.Riadne sa mi okolo porobili mláčky a neviem či sa to topil marcipán alebo čo.Túto tortu som robila krsnému otcovi na oslavu do reštaurácii a bola som stoho veľmi sklamaná, lebo tam to riadne tieklo až po stole, riadne veľa mi stoho vytieklo.V čom sóm urobila chybu?Neviete mi prosimvás poradiť, že prečo mi to s tej torty tieklo?A ešte čo ma veľmi hnevá je to že sa mi v chladničke vždy zarosí.Neviete prečo?ďakujem vám všetkým veľmi pekne.
