reklama

Vaha a velkost torty


reklama

Slnko Dievcence, mohli by ste mi prosim poradit, ci dobre uvazujem nad vyratanim vahy na 4 posch. svad. tortu?
Rozmyslam, ze by mohla byt 4-posch.(pre 80 ludi),plnka cokoladova-fal. parizsky krem. Priemery korpusov 30cm, 23cm, 16cm a 10 cm. Vysku si predstavujem na kazdy korpus cca 10-12cm.
Mne to vychadza, ze 30cm korpus naplneny, potiahnuty by mohol vazit cca 4kg, 23 centimetrovy cca 3,2 kg, 16 centimetrovy okolo 2 kg a vrchny okolo 1-1,2 kg.Cize cela torty by mohla mat odhadom okolo 10kg.Co vy na to?Nemam skusenosti s takymito vysokymi tortami,raz som robila krivu 3-posch. a ta mala 6 kg, ale bola zrezana na spodu. DakujemSlnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ivanka, ja som teraz piekla 4 poschodovú svadobnú, korpusy boli 32, 26, 20, 14 centi, na výšku mal každý 8 cm torta mala 12 kg. Tak počítaj tak 10 - 12 kg.

podľa mňa 14kg....moja posledná krivá mala 10kg a to boli len 3poschodia

adamira, Po, 12. 04. 2010 - 18:22

moja svadobna 2-oj poschodova mala vysku korpusov 10cm, korpusy priemer 30cm a 22cm a mohla vazit odhadom manzela 8kg

Sigetka, Po, 12. 04. 2010 - 18:24

Ja síce používam aj džem a aj polievam stredné korpusy, ale mne to vychádza tak, že priemer 30 cm pri výške 10 cm váži okolo 4,5 až 5kg. A to nerátam ozdoby- kvietky atď. Ale zase 10cm priemer celé kilo neváži.

Sigetka, ja polievam vsetky korpusy aj davam vsade dzem. V 30 centimetrovej som este nepiekla, tak to som si len tipla.
Dakujem Vam vsetkym, pomohli ste mi,kludne mi tu este mozte pisat Vase skusenosti, ja si to precitamÚsmev .

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama