reklama

Ako zachrániť.


reklama

Dievcata, prave robim tortu a zrazil sa mi krem. Stalo sa mi to prvy krat, neviem co s tym... mam to vyhodit a zacat odznova, alebo sa to da nejako zachranit? Skuste mi poradit, prosim...

Pozrite si aj


reklama


reklama

Dáša, St, 07. 05. 2008 - 16:48

KatkaRF skús do neho zašlahat margarín alebo maslo, niekedy to stačí, ono sa to spojí, prípadne tam potom pridaj aj trocha cukru

Bohus_L, St, 07. 05. 2008 - 16:52

Ponor misku do teplej vody a premiešavaj. malo by sa to spojiť. Alebo na pár sekúnd do mikrovlnky premiešať a znova do mikrovlnky kým sa to nespojí.

Spagi, St, 07. 05. 2008 - 17:07

Ale opatrne s tym nahrievanim, akonahle sa bude krem oddelovat od misky (maslo sa topi) vyber ju von a dalej slahaj

KatkaRF, St, 07. 05. 2008 - 17:51

Kocky a Bohus, dakujem za rady, spojilo sa to! Preco sa to vlastne stane, ze maslo sa zrazi? a ako tomu predist?

JankaT, St, 07. 05. 2008 - 18:29

...ak je to ešte aktuálne, tak cukrárska finta je taká, že odoberieš trochu zrazeného krému na panvičku a za stáleho miešania vareškou ho zohreješ na redšiu kašu a hneď potom to preleješ do zvyšku krému a riadne zašľaháš... To som sa naučila v cukrárskej výrobni a funguje to...Vyplazený jazyk

KatkaRF, St, 07. 05. 2008 - 18:44

Parada, diky Janka. A dovod preco sa to stane ani ty nepoznas? Ake finty si este odkukala?

JankaT, St, 07. 05. 2008 - 18:49

...dôvodov môže byť viac -
1. napríklad ak nemáš všetky suroviny na krém rovnakej teploty, tak sa ti pri šľahaní môžu zraziť (ja si preto vždy aspoň dve hodiny pred šľahaním uložím všetko na dres, aby to nabralo izbovú toplotu).
2. najčastejšie sa krém zrazí keď sa do neho pridá rum - a to tiež kôli teplote, ale aj vtedy, keď je krém riedky a málo maslový
3. no a tretí dôvod mám najradšej - všetko spravíš ako máš a aj tak sa zrazí!!! Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

lassa50, Pi, 06. 02. 2009 - 06:29

dakujem JankaT za radu.Krem sa mi podaril a roladu som naplnila.Ked budes mat nejake nove cukrarenske rady rada sa dam poucit.Áno

JajaS, St, 07. 05. 2008 - 22:02

Ja si myslím že C je správne v tvojom prípade 3. Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Veľký úsmev Veľký úsmev a tú tvoju fintu poznám aj ja tiež ma to naučili v cukrárenskej výrobni je to najlepší postup a vždy sa to dá na správnu mieru.

adik71, St, 07. 05. 2008 - 23:25

Tak ani som nevedela ako sa dá za pár minút zmúdrieť.Babenky ďakujem.Bozkávam

Ja poznám ešte jeden trik, dať zohriať stužený tuk (CERA) a potom po lyžičkách zašľahávať do zrazenej plnky až kým nebude celkom hladká. Tiež to funguje.Slnko

Natasha, Pi, 09. 05. 2008 - 21:28

Dievčatá (a Bohuš Úsmev ), už som to niekde tu písala, že keď som kedysi šľahala krém metličkami, občas sa mi zrazil. Teraz krém mixujem ponorným mixérom a nikdy sa mi odvtedy nezrazil.
Príčinou toho, že sa krém zráža je podľa mňa aj to, že maslo je dnes nekvalitné, obsahuje veľa vody.

prosím o pomoc. Idem robiť Francúzske karamelové kocky. V recepte je že do upáleného cukru pridáme mlieko a potom vyšlaháme s práškovou šlahačkou. Nemám práškovú len tekutú. Mohla by som upáliť karamel a zaliať šlahačkou a po vychladnuťí vyšlahať? Bude sa dať slahať a udrží sa mi na koláči ked pridám stužovač?

Edka, So, 10. 05. 2008 - 13:51

Ja bežene taký krém robím , že upákim cukor a zalejem šľahačkou . po vychadnutí vyšľahám a je vynikajúci len netreba preháňať s cukrom . Ja by som stužovač nepridávala . Ten krém je dosť pevný a zároveˇv ľahký a chutný . Veľa šťastia !(Bozkávam Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama