Ako zachrániť.
Pozrite si aj
KatkaRF skús do neho zašlahat margarín alebo maslo, niekedy to stačí, ono sa to spojí, prípadne tam potom pridaj aj trocha cukru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ponor misku do teplej vody a premiešavaj. malo by sa to spojiť. Alebo na pár sekúnd do mikrovlnky premiešať a znova do mikrovlnky kým sa to nespojí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za rychlu pomoc, idem teda nieco skusit.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ale opatrne s tym nahrievanim, akonahle sa bude krem oddelovat od misky (maslo sa topi) vyber ju von a dalej slahaj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kocky a Bohus, dakujem za rady, spojilo sa to! Preco sa to vlastne stane, ze maslo sa zrazi? a ako tomu predist?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jednoducho sa to stane ,asi nas to chce trapit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ak je to ešte aktuálne, tak cukrárska finta je taká, že odoberieš trochu zrazeného krému na panvičku a za stáleho miešania vareškou ho zohreješ na redšiu kašu a hneď potom to preleješ do zvyšku krému a riadne zašľaháš... To som sa naučila v cukrárskej výrobni a funguje to...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Parada, diky Janka. A dovod preco sa to stane ani ty nepoznas? Ake finty si este odkukala?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...dôvodov môže byť viac -
1. napríklad ak nemáš všetky suroviny na krém rovnakej teploty, tak sa ti pri šľahaní môžu zraziť (ja si preto vždy aspoň dve hodiny pred šľahaním uložím všetko na dres, aby to nabralo izbovú toplotu).
2. najčastejšie sa krém zrazí keď sa do neho pridá rum - a to tiež kôli teplote, ale aj vtedy, keď je krém riedky a málo maslový
3. no a tretí dôvod mám najradšej - všetko spravíš ako máš a aj tak sa zrazí!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem JankaT za radu.Krem sa mi podaril a roladu som naplnila.Ked budes mat nejake nove cukrarenske rady rada sa dam poucit.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si myslím že C je správne v tvojom prípade 3.
a tú tvoju fintu poznám aj ja tiež ma to naučili v cukrárenskej výrobni je to najlepší postup a vždy sa to dá na správnu mieru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak ani som nevedela ako sa dá za pár minút zmúdrieť.Babenky ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja poznám ešte jeden trik, dať zohriať stužený tuk (CERA) a potom po lyžičkách zašľahávať do zrazenej plnky až kým nebude celkom hladká. Tiež to funguje.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte dievcata....navstivte stranku www.gabikanav.szm.sk .....su tam nadherne torty...pozrite si to....pekny dnik vsetkym
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá (a Bohuš ), už som to niekde tu písala, že keď som kedysi šľahala krém metličkami, občas sa mi zrazil. Teraz krém mixujem ponorným mixérom a nikdy sa mi odvtedy nezrazil.
Príčinou toho, že sa krém zráža je podľa mňa aj to, že maslo je dnes nekvalitné, obsahuje veľa vody.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosím o pomoc. Idem robiť Francúzske karamelové kocky. V recepte je že do upáleného cukru pridáme mlieko a potom vyšlaháme s práškovou šlahačkou. Nemám práškovú len tekutú. Mohla by som upáliť karamel a zaliať šlahačkou a po vychladnuťí vyšlahať? Bude sa dať slahať a udrží sa mi na koláči ked pridám stužovač?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja bežene taký krém robím , že upákim cukor a zalejem šľahačkou . po vychadnutí vyšľahám a je vynikajúci len netreba preháňať s cukrom . Ja by som stužovač nepridávala . Ten krém je dosť pevný a zároveˇv ľahký a chutný . Veľa šťastia !(
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krém sa mi podaril dakujem za radu .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievcata, prave robim tortu a zrazil sa mi krem. Stalo sa mi to prvy krat, neviem co s tym... mam to vyhodit a zacat odznova, alebo sa to da nejako zachranit? Skuste mi poradit, prosim...